وانت جنجالی تسلا به بازار عرضه شد

بی بی سی: پس از انتظاری طولانی اولین سری وانت سایبرتراک به مشتریان تحویل داده شد. ایلان ماسک، مدیر تسلا در مراسمی که در کارخانه این شرکت در تگزاس برگزار شد گفت که با آمدن این وانت چهره خیابان‌های آمریکا برای همیشه تغییر خواهد کرد.

تسلا کانسپتی از سایبرتراک را چهار سال پیش نمایش داد و قرار بود تولید ماشین در سال ۲۰۲۱ آغاز شود. اما ایلان ماسک بهار امسال گفت که نوآوری در ظاهر و روش تولید ماشین آنقدر زیاد بود که تسلا ناچار شد عرضه آن را به تاخیر بیاندازد.

ظاهر سایبرتراک با وانت‌های موجود در بازار کاملا فرق دارد. تسلا می‌گوید طراحی و مهندسی وانت‌ها در هفتاد‌ سال گذشته تقریبا تغییری نکرده و این شرکت می‌خواست وانتش را با نگاهی تازه طراحی کند.
تسلا ویدیویی تهیه کرده که در آن نشان داده می‌شود بدنه ماشین در برابر گلوله مقاوم است
فرمان تسلا سایبرتراک به طور مستقیم به چرخ‌ها وصل نیستبرای اولین بار در صنعت خودرو بدنه ماشین با آلیاژی ویژه از فولاد ضد زنگ ساخته شده است. استفاده از این فلز در بدنه باعث محکم شدن ماشین شده است. تسلا با پخش ویدیویی در مراسم هفته گذشته نشان داد که بدنه سایبرتراک ضد گلوله است. فولاد ضدزنگ آنقدر محکم است که فرم دادن به آن آسان نیست و این یکی از دلایلی است که باعث نامتعارف بودن طرح ماشین شده است. انتخاب این فلز باعث شد تا برخی از تحلیلگران درباره ممکن بودن تولید انبوه سایبرتراک تردید داشته باشند.

سایبرتراک همچنین از اولین ماشین‌هایی است که فرمانش به طور مستقیم به چرخ‌ها وصل نیست. با گرداندن فرمان سایبرتراک، موتورهایی الکتریکی چرخ‌ها را به اندازه‌ای که لازم است حرکت می‌دهند. برای تغییر بهتر مسیر ماشین در سرعت‌های پایین، چرخ‌ها با زاویه‌ بیشتری تغییر جهت می‌دهند. در سرعت‌های بالا با چرخاندن فرمان، زاویه تغییر جهت چرخ‌ها کمتر می‌شود. فرمان ماشین زاویه چرخ‌های عقب را هم تغییر می‌دهد که باعث می‌شود دور زدن با سایبرتراک راحت‌تر باشد.
اولین سری سایبرتراک با سه موتور الکتریکی عرضه می‌شودسه مدل از سایبرتراک تولید خواهد شد. قوی‌ترین مدل که ابتدا به بازار می‌آید سایبر بیست (Cyber Beast) نام دارد. این مدل سه موتور الکتریکی دارد که در مجموع ۸۴۵ اسب بخار نیرو تولید می‌کند و می‌تواند با هر بار شارژ تا ۳۲۰ مایل (۵۱۵ کیلومتر) حرکت کند. شتاب صفر تا ۶۰ مایل (۹۶ کیلومتر) در ساعت این مدل ۲.۶ ثانیه است.

تسلا برای نمایش قدرت و سرعت سایبر بیست، ویدیویی نمایش داد که در آن ماشین در حالی که یک پورشه ۹۱۱ را یدک می‌کشد با یک پورشه ۹۱۱ مسابقه داده و برنده می‌شود. قیمت پایه سایبر بیست ۹۹ هزار و ۹۹۰ دلار است. همه ماشین‌ها بدون رنگ شدن به مشتری تحویل داده خواهد شد. مشتریان برای تغییر رنگ می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای اضافی روکشی پلاستیکی به رنگ سفید یا سیاه سفارش دهند.

تسلا در سال ۲۰۲۴ مدل دیگری از سایبرتراک خواهد ساخت که دو موتور الکتریکی دارد. قدرت این مدل ۶۰۰ اسب بخار است و با هر بار شارژ ۳۴۰ مایل (۵۴۷ کیلومتر) حرکت می‌کند. شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت این مدل ۴.۱ ثانیه است. قیمت پایه این مدل ۷۹ هزار و ۹۹۰ دلار است. ارزان‌ترین مدل که قرار است با قیمت ۶۰ هزار و ۹۹۰ دلار فروخت شود در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه خواهد شد. هنگامی که تسلا در سال ۲۰۱۹ کانسپت سایبرتراک را رونمایی کرد قرار بود قیمت پایه ماشین چهل هزار دلار باشد.
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت سایبرتراک ۲.۶ ثانیه استاتاق سایبرتراک مانند مدل‌های دیگر تسلا ساده است. راننده همه اطلاعات را در نمایشگری ۱۸ اینچی می‌بیند و بخش‌های مختلف ماشین را با همین نمایشگر لمسی کنترل می‌کند. از جمله به جای آینه عقب، تصویری از پشت ماشین در همین نمایشگر نشان داده می‌شود.

ایلان ماسک در مراسم هفته گذشته گفت که هدف تسلا از ساخت سایبرتراک، ماشینی بوده که مثل یک وانت محکم بوده و سرعتش مثل یک ماشین اسپرت باشد. او گفت که سایبرتراک با وجود ظاهر متفاوتش کاملا برای کار ساخته شده است. اما تحلیلگران می‌گویند بعید است مشتریان این ماشین از آن برای کار استفاده کنند. پیش‌بینی اکثر تحلیلگران این است که سایبرتراک بیشتر از یک ماشین کاربردی به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و دستکم در سال‌های اول مشتریانش طرفداران تسلا هستند که حاضرند برای کارخانه محبوب خود پول زیادی خرج کنند.
+9
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.