یورونیوز: کرملین پس از اعلام پیشنهاد لهستان برای اعزام نیروی نظامی به مرز فنلاند و روسیه اعلام کرد که چنین اقدامی از سوی مسکو به عنوان «یک تهدید» تلقی خواهد شد.
یاچک سیویرا، رئیس اداره امنیت ملی لهستان اواخر روز سهشنبه در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت که ورشو تصمیم دارد با درخواست هلسینکی برای استقرار مستشاران نظامی این کشور در مرز فنلاند و روسیه موافقت کند.
فنلاند روز چهارشنبه ۲۹ نوامبر اعلام کرد که از پیشنهاد لهستان برای اعزام نیروی نظامی به مرز این کشور با روسیه بیاطلاع است.
فنلاند با هدف جلوگیری از ورود پناهجویان قرار است از نیمه شب چهارشنبه، کل مرز هزار و ۳۴۰ کیلومتری خود با روسیه را ببندد، مرزی که درعین حال بخشی از مرزهای شرقی اتحادیه اروپا محسوب میشود.
مسکو متهم است که با سوءاستفاده از موج مهاجرت به عنوان «ابزار جنگ»، عامدانه آنها را به سوی مرزهای فنلاند میفرستد.
مقامهای فنلاند بر این نظرند که مسکو به تلافی تصمیم هلسینکی در پیوستن به سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، پناهجویان را به سمت مرز با این کشور میفرستد.
پیشتر دولت فنلاند تحت تاثیر این وضعیت، همه گذرگاههای مرزی خود با روسیه به جزء یک مورد در شمالیترین بخش مرزهای مشترک را مسدود و با کمک «فرانتکس»، اداره مرزبانی مشترک اتحادیه اروپا موافقت کرد.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه ۲۹ نوامبر درباره پیشنهاد ورشو به هلسینکی برای اعزام نیروهای لهستانی به مرز مشترک فنلاند و روسیه، گفت: «این اقدامی کاملاً غیرضروری برای تضمین امنیت مرزها است زیرا هیچ تهدیدی در آنجا وجود ندارد.»
او در ادامه گفت: «فنلاندیها باید به خوبی آگاه باشند که افزایش تمرکز واحدهای نظامی در مرزهای ما، تهدیدی علیه ما خواهد بود.»
رویترز به نقل از دفتر سائولی نینیستو، رئیس جمهوری فنلاند در گزارشی نوشت هفته گذشته، رئیس جمهوری با همتای لهستانی خود گفتگو کرده است اما آنها درباره همکاری نظامی دو کشور در مرز مشترک فنلاند و روسیه گفتگو نکردهاند. آمادگی استونی برای مقابله با موج مهاجرت همزمان با افزایش تعداد مهاجرانی که از روسیه وارد استونی و فنلاند میشوند، استونی از آمادگی این کشور برای مقابله با این موج مهاجرت خبر داد.
استونی هم روسیه را به انجام یک «عملیات تعرضی و چند وجهی» علیه مرزهای شرقی اتحادیه اروپا متهم کرده است.
لاوری لنمتس، وزیر کشور استونی به یورونیوز گفت که طی هفته گذشته هیچ مهاجری به گذرگاه مرزی ناروا در شمال شرقی استونی وارد نشده است.
او گفت که استونی به هیچ مهاجر غیرقانونی اجازه نمیدهد تا از طریق گذرگاههای مرزی خود وارد اتحادیه اروپا و منطقه شنگن شوند.
از ماه اوت، حدود ۹۰۰ پناهجو که بیشتر آنها اهل خاورمیانه و آفریقا هستند خود را با دوچرخههای کاملاً نو به مرزهای فنلاند رساندهاند.
هانو پوکور، وزیر دفاع استونی پیشتر گفته بود که سر درآوردن پناهجویان اهل یمن، سوریه و سومالی از مرزهای شمالی روسیه با فنلاند، «ساده و باورکردنی» نیست.
از همین رو او این موضوع را یک عملیات «کاملاً سازماندهیشده دولتی» توسط مسکو عنوان کرد که مسکو از آن به عنوان «ابزار جنگی» استفاده میکند.
وزیر کشور استونی هم گفت: «بر اساس آنچه تاکنون میدانیم، پناهجویان به طور مستقل و بدون حمایت و راهنمایی به مرزهای اتحادیه اروپا نمیرسند. آنچه ما میبینیم یک عملیات مهاجرت سازمانیافته است که بدون دخالت مقامهای روسیه امکانپذیر نیست.»
روسیه هرگونه دخالت در تصمیم پناهجویان برای ورود به اتحادیه اروپا از طریق مرزهای مشترک با فنلاند را رد کرده است.
برخی از ناظران بر این نظرند که مسکو با ایجاد بحران مهاجرت در مرزهای شرقی و جنوبی اتحادیه اروپا میخواهد به بیثباتی در کشورهای عضو این اتحادیه دامن زند.
بلاروس هم متهم است که به صورت «عامدانه»، پناهجویان را از سال ۲۰۲۱ تشویق کرده است تا خود را به مرزهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا یعنی لهستان، لیتوانی و لتونی برسانند. اتحادیه اروپا به دنبال تقویت همکاریهای بینالمللی علیه قاچاق انسان اتحادیه اروپا روز سهشنبه از قصد خود برای تقویت همکاریهای بینالمللی علیه قاچاق انسان خبر داد.
ماریا پژچینوویچ بوریک، دبیرکل شورای اروپا در کنفرانسی که در بروکسل در مورد بحران مهاجرت برگزار شده بود، گفت که کشورها باید برای بستن روزنههای موجود در قوانین و مبارزه با قاچاق انسان متحد شوند.
+3
رأی دهید
-9
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.