طرح مجلس؛ ایرانی‌هایی که به اتباع خارجی غیرمجاز خانه یا شغل دهند «مجازات» خواهند شد

 مجلس شورای اسلامی (عکس از آرشیو)رادیو فردا: عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس از طرحی خبر داده که طبق آن اجاره دادن خانه یا تامین شغل اتباع خارجی غیرمجاز مشمول جریمه می‌شود.

ابوالفضل ابوترابی روز یکشنبه به ایسنا گفت طبق «طرح ساماندهی اتباع خارجی» که بنابه گفته‌اش «خود او تهیه کرده» و بندهایی از آن به تصویب مجلس رسیده، شخص ایرانی که به اتباع غیرمجاز خارجی خانه اجاره داده یا کارفرمای ایرانی که به اتباع خارجی غیرمجاز کار می‌دهد، مجازات خواهد شد.

مقامات جمهوری اسلامی طی ماه‌های گذشته مواضع سخت‌گیرانه‌ای نسبت به پناهندگان افغان گرفته و گزارش‌ها حاکی از اخراج گسترده آنها از ایران است.

آقای ابوترابی مدعی شده است یکی از موضوعات مهم طرح ارائه شده، «ساماندهی ایرانیان» است: «ما تا زمانی که ایرانی‌ها را ساماندهی نکنیم، نمی‌توانیم اتباع خارجی را نیز ساماندهی کنیم».

کارشناسان و فعالان مدنی می‌گویند مقامات جمهوری اسلامی تاکنون توفیقی در حل مشکل بیکاری و تامین مسکن مردم نداشته و در برخی موارد مسئولیت وضعیت اسفناک معیشتی مردم را به گردن پناهندگان و مهاجران افغان انداخته‌اند.

اخیرا حسن رمضانی نماینده مردم استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها با استناد به گفته‌های صولت مرتضوی وزیر کار ایران مدعی شد «هم‌اکنون پنج میلیون شغل در دست اتباع بیگانه، خصوصا افغان‌های مقیم ایران است».

او در ادامه ادعای خود گفت «اگر بتوانیم از این میزان، دو و نیم میلیون شغل را به ایرانیان برگردانیم، می توانیم معضل بزرگی را در حوزه اشتغال در کشور حل کنیم».

مقصر جلوه دادن اتباع خارجی در بحران اشتغال در کشور در حالی است که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، از سال ۱۳۹۷ تاکنون نزدیک ۹۰۰ هزار شغل در کشور از بین رفته است.

همچنین متهم کردن افغان‌های پناهنده به بیکار کردن مردم ایران در حالی است که بر اساس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی ایران، مهاجران و بازرگانان افغانستان طی دو سال گذشته بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی را در ایران انجام داده‌اند.

طبق آمار انجمن سرمایه‌گذاری ایران، در شش ماه اول سال جاری ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور صورت گرفته که مهاجران افغانستانی از لحاظ تعداد سرمایه‌گذاری در رده اول قرار دارند.

حسین سلیمی رئیس این انجمن مهرماه امسال گفت بین سرمایه‌گذاران خارجی در ایران، افغان‌ها در رتبه اول، چینی‌ها در جایگاه دوم و عراقی‌ها در جایگاه سوم قرار دارند.

مهاجران افغانی در نیمه ابتدایی پارسال نیز با ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در ایران، صدرنشین سرمایه‌گذاران خارجی در کشور بودند.
+40
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    نیایش - تهران، ایران
    رادیو فردا رو کی میگردونه که انقدر نمیفهمند جعیت ده تا 15 میلیون بدون مدرک که حتی دولت هم نمیدونه چه تعداد هستند چقدر برای یک کشور و حتی افغانیهای قدیمی هم خطرناکه ! خیلی دلتون میسوزه چندتاشون روبردارید ببرید خونه اتون بهشون جا و مکان بدید چون خیلی هاشون در اروپا هم گرفتار و آواره شدند!
    1
    17
    دوشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Adamat7775 - خارکف، اوکراین
    ۱) اتباع خارجی‌ غیر‌مجاز -یعنی‌ فرد خارجی‌ که در کشوری دیگر، دارای مهر ثبت ریجیستری موقت یا اقامت موقت یا اقامت دایم نباشد- باید سریع شناسایی و دیپورت شوند. البته برای کشوری که ایران باشد، با مرز‌های زمینی‌ که با همسایگان خود دارد، احتمال ورود اتباع خارجی‌ به‌صورت غیر‌قانونی از راه زمینی‌ با مخفی‌شدن در ماشین و امثال آن، بسیار زیاد است، اما مرز‌بانی‌ و همچنین اداره‌ی مهاجرت و پلیس مرتبط به آن، باید به‌طور جدی و شدید با هر ورود غیر‌مجازی برخورد کنند. / اینجا در اکراین قانون این بود، که وقتی‌ شخص خارجی‌، ویزای دانشجویی یا تجاری در کشور خود از طریق سفارت اکراین را می‌گرفت، سفارت اکراین به او ویزای یک‌ماهه می‌داد، که با آن، شخص به خاک اکراین وارد می‌شد، و سپس چند روز فرصت داشت تا به دانشگاه محل تحصیل مراجعه کند تا آن‌ها مهر ثبت ریجیستری ۶ماهه یا یک‌ساله به او بدهند، و یا از طریق ثبت بیزینس و سرمایه خود، ثبت ریجیستری موقت قابل تمدید از طریق جواز کسب به او بدهند. در غیر این‌صورت، طرف پس از چند روز سریع شناسایی و دیپورت می‌شد. ~
    1
    5
    دوشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Adamat7775 - خارکف، اوکراین
    ۲) بنده خودم انتهای تابستان ۲۰۰۲ (۱۳۸۱)، با ویزای یک‌ماهه به کی‌یف آمدم، بعد ثبت‌نام در دوره‌ی مقدماتی(آمادگی‌) زبان روسی کردم، که با پرداخت شهریه یک‌ساله آن، مهر ریجیستری اقامت یک‌ساله با اعتبار آن که تا میانه‌ی تابستان ۲۰۰۳ بود به‌من دادند. سپس وقتی‌ به خارکف آمدم، از همان تابستان ۲۰۰۳ تا انتهای ۲۰۰۹، هر سال بنا به تحصیل، ثبت مهر ریجیتسری سالیانه می‌گرفتم. بعد هم در آغاز سال ۲۰۱۰، چون مزدوج بودم و همسرم (همسر سابقم) روس بودند، توانستم پس از گذشت از تمام مراحل قانونی بسیار، اقامت دایم بگیرم، که ۲ حرف دارد و ۵ شماره، که در هر جای دنیا در کامپیوتر زده شود، اطلاعات خودم و تمام اجدادم مشخص می‌شود. از سال ۲۰۱۵ هم، می‌توانستم شناسنامه‌ی اکراین را بگیرم، که نمی‌گیرم، چون آن‌وقت مشمول سربازی در اینجا می‌گردم!. کارت پایان خدمت ایران را دارم، اما این‌جا اعتبار ندارد. / حرفم‌ این است که همیشه قانون را رعایت کنید، تا همیشه سرتان بالا باشد بدون هیچ ترس و شک و شبهه‌ای. ~
    1
    4
    دوشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Adamat7775 - خارکف، اوکراین
    ۳) پی‌نوشت؛ زندگی‌ در سیستم روسی، یعنی زندگی‌ و عادت‌کردن به سیستم ارتشی‌ جیمزباندی‌ پلیسی‌معمایی. اینجا در ایستگاه‌های مترو، فروشگاه‌ها، ایستگاه راه‌آهن، ایستگاه ترمینال اتوبوس، سوپرماکت‌ها، و کلا همه‌جا، از عهد قدیم تا به‌حال، پر است از نگهبان و پاسدار. زندگی‌ در فضای روسی، یعنی عادت کردن به اینکه دایم همراه خود مدرک شناسایی داشته باشی‌، چون هرآن ممکن است -چه پیر چه جوان چه محلی چه مقیم خارجی‌ و چه حتا اگر فرشتگان از آسمان به زمین بیایند را-، نگهبانان و آژان‌ها و پاسدارهای یاد‌شده‌ی اینجا در اکراین و روسیه، همه را دایم کنترل می‌کنند، به‌ویژه قبل‌ها که بیشتر بود. اما نه در ایران و نه هیچ جای دیگر، چنین سیستمی‌ نیست. سال ۲۰۰۶ والدینم با دعوتنامه همسر سابقم که روس بود، میهمانی آمدند اینجا. روزی در یک رستوران سلف‌سرویس باهم نهار می‌خوردیم - پدرم با تعجب فراوان گفت چرا روبروی ما در سالن رستوران، پاسدار با لباس پلنگی با حالت جدی و جنگی ایستاده؟، اینجا که بانک یا سربازخانه نیست!. --- در جواب به ایشان گفتم; "پاسدار اینجا ایستاده تا همه غذای‌شان را ته بخورند"! ؛)
    1
    3
    دوشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    hiwa68 - رتردام، هلند
    شیعیان عراقی و افغان و سوری و لبنانی حسابشان جداست. آنها خیلی وقته شناسنامه و پاسپورت ایرانی گرفتن و با کمک دولت در کشورهای اروپایی پناهندگی گرفتن و دست بوس آخوندها هستن.
    1
    5
    دوشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.