العربیه: ابزارهای الکترونیکی دارای صفحه نمایش مثل موبایل و کامپیوتر چنان با زندگی بشر امروزی ادغام شدهاند، و به عنوان ابزارهای ضروری برای کار، آموزش، و تفریح به کار میروند، که تصور نبود آنها تقریبا غیرممکن است.
مدارس بهطور فزایندهای از فناوریهای الکترونیکی برای تقویت تعامل دانشآموزان استفاده میکنند. شرکتهای فناوری نیز محصولات خود را به عنوان ابزارهایی برای کمک به توسعه مهارتهای حافظه و حل مساله به بازار ارائه میدهند.
با این حال، برخی دانشمندان بر این باورند که استفاده زیاد از این ابزارها میتواند بر تواناییهای شناختی انسان، یعنی مهارتهای تفکری مانند توجه، حافظه، زبان، و توانایی حل مساله تاثیر منفی بگذارد.
محققان اخیرا دادههای 34 پژوهش درباره استفاده انسان از ابزارهای الکترونیکی دارای صفحه نمایش، شامل بازی کامپیوتری، مرور اینترنت، تلفنهای هوشمند، و رسانههای اجتماعی را بررسی کردند تا عملکرد شناختی افرادی که زیاد از آنها استفاده میکنند را با افرادی که استفاده معمولی از این ابزارها دارند، مقایسه کنند.
به گفته محققان، در جریان این پژوهش آنها متوجه شدند که افرادی که مدام درگیر وسایل الکترونیکی خود بودند، بهطور پیوسته عملکرد شناختی ضعیفتری نسبت به دیگران از خود نشان دادند.
بیشترین تأثیر منفی در حوزه شناختی «توجه»، و بهویژه «توجه پایدار» بود. این توانایی برای حفظ تمرکز روی یک محرک تغییرناپذیر برای مدت طولانی لازم است. دومین مورد ضعف در زمینه «عملکرد اجرایی»، بهویژه در «کنترل ایمپالس»، که توانایی کنترل واکنشهای خودکار فرد است، ظاهر شد.
محققان در پژوهش خود به نتیجه جالبی رسیدند، و آن اینکه نوع فعالیت فرد در استفاده از ابزار الکترونیکی دارای صفحه نمایش تفاوتی در نتایج آزمایش ایجاد نکرد. به علاوه، این روند در همه گروههای سنی مشاهده شد.
به نظر دانشمندان، دلیل اصلی کاهش تواناییهای شناختی در اثر استفاده بیرویه از ابزارهای الکترونیکی صفحهدار میتواند این باشد که محصولات قابل مشاهده بر روی چنین ابزارهایی با الگوریتمها و ویژگیهایی طراحی شدهاند که هدفشان جلب توجه مدام کاربر است.
بر این اساس، با منحرف کردن مداوم تمرکز انسان و به عبارتی دستکاری کردن آن، ابزارهای الکترونیکی صفحهدار ممکن است تواناییهای ذاتی فرد برای تمرکز را در گذار زمان تضعیف کنند.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.