موزه می‌گوید امپراتور روم باستان زن ترنس بود

هویت جنسیتی هلیوگابال، امپراتور روم، بین چهره‌های دانشگاهی محل اختلاف استبی بی سی: موزه‌ای در بریتانیا به این نتیجه رسیده است که یکی از امپراتورهای روم در واقع زنی ترنس بوده است و به همین خاطر قصد دارد که توضیحات ویترین مربوط به او را عوض کند.

از این پس، برای امپراتور هلیوگابال (الیوگابالوس) از ضمیرهای زنانه در اسناد موزه هرتفوردشر شمالی استفاده خواهد شد.

این تغییر پس از صورت گرفت که در یک متن قدیمی این ادعا مطرح شده که امپراتور زمانی به مخاطبان گفت: »مرا سرورم نخوانید، که من بانویی هستم!»

سخنگوی این موزه می‌گوید "استفاده از ضمیرهای درست برای گذشتگان صرفا برخوردی مودبانه و محترمانه است".

یکی از سکه‌های هلیوگابال در تملک این موزه است و معمولا در بین دیگر اقلام مربوط به جامعه ال جی بی تی کیو نمایش داده می‌شود.

این موزه می‌گوید با سازمان خیریه ال‌جی‌بی‌تی استون‌وال مشورت کرده است تا مطمئن شود که "ویترین‌ها، تبلیغات و سخنرانی‌ها تا حد ممکن به‌روز و فراگیر باشند".

مارکوس اورلیوس آنتونیوس، یا همان هلیوگابال، در سال ۲۱۸ پس از تولد مسیح به فرمانروایی روم رسید و بعد از تنها ۴ سال حکومت در ۲۲۲ و هنگامی که تنها ۱۸ سال داشت ترور شد.

او در دوره کوتاه حکومتش شخصیتی جنجالی از خود به یادگار گذاشت و به بی‌بندوباری جنسی مشهور بود.

دیوکاسیوس، یکی از سناتورهای هم‌دوره هلیوگابال، در وقایع‌نگاری تاریخی خود می‌نویسد که امپراتور پنج بار ازدواج کرد – چهار بار با زنان، و یک بار هم با هیروکلیس، برده و ارابه‌ران سابق.

او می‌گوید که در این ازدواج آخر، امپراتور را "شوهر دادند و او را همسر، مترس و ملکه نامیدند".

مجادله بر سر هویت جنسیتی هلیوگابال اتفاق جدیدی نیست و معمولا هم محل اختلاف نظر میان چهره‌های دانشگاهی است.
موزه هرتفوردشر شمالی یکی از سکه‌های هلیوگابال را در مجموعه ال‌جی‌بی‌تی خود دارددکتر شوشما ملک، استاد مطالعات کلاسیک در دانشگاه کمبریج، به بی‌بی‌سی گفت: "ما برای شناخت بهتر از زندگی هلیوگابال از تاریخ‌نویسانی استفاده می‌کنیم که دشمنی بسیاری با او دارند، برای همین نمی‌شود حرف‌هایشان را دربست پذیرفت. ما هیچ سند و مدرکی در دست نداریم که حرف‌های خود هلیوگابال درباره خودش را ضبط کرده باشد."

"نمونه‌های زیادی در متون رومی هست که از زبان و کلمه‌های زنانه برای انتقاد از شخصیت‌های سیاسی و تضعیفشان استفاده می‌کنند. ارجاع به آرایش کردن، کلاه‌گیس گذاشتن و تراشیدن موی بدن توسط هلیوگابال شاید تلاشی بوده باشد برای زدن زیرآب امپراتوری نامحبوب."

دکتر ملک اضافه می‌کند که با وجود این که رومی‌ها می‌دانستند که جنسیت پدیده‌ای سیال است، و نمونه‌هایی از تغییر ضمیرها در متون مختلف وجود دارد، از آن "معمولا در رابطه با دین و افسانه استفاده می‌کردند، و نه در توصیف اشخاص زنده".

با این حال، کیف هاسکینز، عضو شورای استان هرتفوردشر شمالی و مسئول امور هنری، معتقد است که نوشته‌هایی مانند متن دیوکاسیوس ثابت می‌کنند "که هلیوگابال به احتمال خیلی زیاد ضمیر زنانه را ترجیح می‌داده است و ما امروزه سعی می‌کنیم این مساله را وقتی که درباره او حرف می‌زنیم بازتاب دهیم، کاری که به باور ما در جاهای دیگر هم مرسوم است".

به گفته او "می‌دانیم که هلیوگابال خود را زن هویت‌یابی می‌کرد و نظرش راجع به استفاده از ضمیرها خیلی واضح است، و این نشان می‌دهد حساسیت روی ضمیر اصلا چیز جدیدی نیست."
+0
رأی دهید
-9

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.