تهدید موشک‌های ضدکشتی حزب‌الله لبنان برای نیروی دریایی آمریکا

یورونیوز: منابع آگاه از زرادخانه حزب‌الله لبنان می‌گویند موشک‌های قدرتمند ضدکشتی روسیه که به دست حزب‌‌الله رسیده، احتمالا تهدیدی علیه کشتی‌های جنگی ایالات متحده خواهند بود و خطر تبدیل جنگ اسرائیل و حماس به یک جنگ منطقه‌ای را افزایش خواهند داد.

سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان هفته گذشته به واشنگتن هشدار داد که شبه‌نظامیانش برای مقابله با کشتی‌های آمریکایی که پس از آغاز جنگ اسرائیل و حماس وارد منطقه شدند چیزی در اختیار دارد.

اکنون رویترز به نقل از دو منبع آگاه در لبنان می‌نویسد که توانایی‌های نظامی این گروه تحت حمایت ایران، بطور قابل توجهی افزایش یافته و آنها دارای موشک‌های ضد کشتی از جمله موشک «یاخونت» ساخت روسیه با برد ۳۰۰ کیلومتر هستند.

در سال‌های اخیر، دیگر رسانه‌ها و تحلیل‌گران منطقه نیز بر این موضوع اشاره داشتند که حزب‌الله پس از استقرار نیروهایش در سوریه آنهم برای مدتی بیش از یک دهه با هدف کمک به بشار اسد در جنگ داخلی آن کشور، توانسته‌اند به موشک‌های «یاخونت» روسیه دست یابند.

با این وجود حزب‌الله لبنان هرگز داشتن چنین سلاح‌هایی را تایید نکرده و دفتر رسانه‌ای این گروه نیز پاسخی به رویترز نداده است.

واشنگتن می‌گوید هدف از استقرار نیروی دریایی‌اش در مدیترانه که شامل دو ناو هواپیمابر و کشتی‌های حامی آنهاست، جلوگیری از گسترش درگیرهای اسرائیل و حماس به کل منطقه و بازداشتن ایران از دخالت در این درگیری از مسیرگروه‌هایی مانند حماس، حزب‌الله و جهاد اسلامی فلسطین است.

حزب‌الله لبنان، کشتی‌های جنگی آمریکا را به دلیل توانایی آنها در ضربه زدن به این گروه شبه‌نظامی و متحدانش، یک تهدید مستقیم می‌داند و حسن نصرالله در سخنرانی روز جمعه خود گفت که ناوهای جنگی آمریکا در دریای مدیترانه «ما را نمی‌ترسانند و نخواهند ترساند».

او گفت: «ما برای ناوگان‌هایی که شما برای تهدید ما مستقر کردید، آماده شده‌ایم.»

به گفته یکی از منابع، توانایی‌های تسلیحاتی ضدکشتی حزب‌الله از سال ۲۰۰۶ میلادی بسیار توسعه یافته است. این منبع بدون اشاره به جزئیات گفت: «هم موشک یاخونت وجود دارد و هم تسلیحات دیگر.»
تایید مقامات آمریکایی
سه مقام فعلی و یک مقام پیشین ایالات متحده نیز (به شرط ناشناس ماندن) تایید کردند که حزب‌الله لبنان مجموعه‌ای چشمگیر از تسلیحات از جمله موشک‌های ضدکشتی ساخته است.

یکی از مقامات نیز بدون اظهارنظر مستقیم در این باره که آیا این گروه موشک «یاخونت» را نیز در اختیار دارد یا خیر، گفت: «بدیهی است که توجه زیادی به این موضوع داریم و توانایی‌های آنها را جدی می‌گیریم.»

البته مقامات آمریکایی افزودند آن بخش از نیروی دریایی ایالات متحده که اخیراً در منطقه مستقر شده، دارای توانایی دفاعی کامل در برابر انواع موشک‌ها است ولی توضیح بیشتری در این باره ندادند.
توانایی‌های موشک «یاخونت»
بنا بر گزارش مرکز «مطالعات استراتژیک و بین‌المللی» مستقر در واشنگتن، موشک «یاخونت» برای اینکه از سوی طرف مقابل شناسایی نشود، در ارتفاع پایین (در فاصله ۱۰ تا ۱۵ متری از زمین) به هدف خود حمله می‌کند.

این موشک که می‌توان آن را از زمین، هوا یا زیردریایی شلیک کرد، در سال ۱۹۹۳ میلادی از سوی یک شرکت دفاعی روسی توسعه یافت و صادرات آن نیز از سال ۱۹۹۹ میلادی آغاز شده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در جریان نشست خبری اخیر خود حاضر به تایید این موضوع که آیا حزب‌الله به موشک‌های «یاخوت» دست یافته، نشد و تنها گفت: «اولاً این خبر از سوی هیچ کسی تایید نشده است و نمی‌دانیم آیا صحت دارد یا خیر. دیگر اینکه ما هم چنین اطلاعاتی نداریم.»

رویترز می‌نویسد که نه وزارت دفاع روسیه و نه وزارت اطلاعات سوریه به درخواست کتبی این خبرگزاری در این باره پاسخی ندادند.

حزب‌الله زرادخانه خود و نحوه تهیه آن را پنهان نگه می‌دارد؛ با این وجود حسن نصرالله سال ۲۰۲۱ میلادی در اظهارنظری نادر در این باره توضیح داد که چگونه این گروه، موشک‌های ضد تانک «کورنت» ساخت روسیه را از طریق سوریه به دست آورده است.

او در مصاحبه‌ای با شبکه المیادین لبنان گفت که وزارت دفاع سوریه این سلاح‌ها را از روسیه با هدف استفاده خودشان (سوریه) خریده بود و حزب‌الله بعداً توانسته است این سلاح‌ها را برای دفاع از لبنان به دست بیاورد.

حزب‌الله در جنگ ۲۰۰۶ میلادی به طور گسترده از این سلاح استفاده کرد.

مسکو نیز در سال ۲۰۱۰ میلادی اعلام کرد که قراردادی را برای ارسال موشک‌های کروز ضدکشتی، از جمله نسخه‌ای از یاخونت با دمشق امضا کرده است.
+6
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.