رزمایش مشترک جمهوری آذربایجان با ترکیه در نزدیکی مرز ارمنستان

 تصویری از تانک‌های شرکت‌کننده در رزمایش «مصطفی کمال آتاتورک-۲۰۲۳» که از اول تا سوم آبان در باکو، نخجوان و قره‌باغ کوهستانی برگزار می‌شودرادیو فردا: وزارت دفاع آذربایجان چند هفته پس از بیرون‌ راندن جدایی‌طلبان ارمنی از منطقه قره‌باغ کوهستانی گفت با متحد خود ترکیه رزمایش مشترکی را در نزدیکی مرز ارمنستان آغاز کرده است.

این وزارتخانه روز دوشنبه اول آبان‌ماه اعلام کرد که «حداکثر سه‌هزار» سرباز در منطقه نخجوان، بین ایران و ارمنستان، برای شرکت در این رزمایش حاضر خواهند شد.

وزارت دفاع ترکیه نیز سه روز پیش اعلام کرد که هواپیماهای اف-۱۶ نیروی هوایی ارتش این کشور برای شرکت در رزمایش «مصطفی کمال آتاتورک-۲۰۲۳» وارد جمهوری آذربایجان شده‌اند.

این رزمایش از اول تا سوم آبان در باکو، نخجوان و قره‌باغ کوهستانی برگزار خواهد شد.

این در حالی است که رئیس جمهور آذربایجان در سفر دو هفته پیش خود به تفلیس اعلام کرد کشورش آمادگی دارد «بی‌درنگ» گفت‌وگوهای صلح با رهبران ارمنستان را در گرجستان آغاز کند، به شرط آن که ایروان بعد از بیرون راندن جدایی‌طلبان ارمنی از منطقه قره‌باغ کوهستانی آماده مذاکره باشد.

الهام علی‌اف روز یکشنبه ۱۶ مهر بعد از دیدار با نخست‌وزیر گرجستان گفت که «ما به مشارکت گرجستان در این وضعیت نیاز داریم».

او افزود که اگر ارمنستان موافقت کند، کشورش گفت‌وگو را بی‌درنگ با مشارکت سازمان‌های مرتبط در «دیدارهای دوجانبه و سه‌جانبه» در گرجستان آغاز می‌کند.

حمله برق‌آسای چند هفته پیش باعث شد جمهوری آذربایجان منطقه قره‌باغ کوهستانی را که به مدت سه دهه در اختیار جدایی‌طلبان ارمنی‌تبار بود، بازپس بگیرد.

به دنبال این اتفاق، بیش از صدهزار ارمنی ساکن در این منطقه به شکل دسته‌جمعی محل زندگی خود را ترک کردند و به ارمنستان رفتند. اغلب آنها گفتند حاضر نیستند تحت تابعیت جمهوری آذربایجان باشند.

رئیس دولت جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی روز ششم مهر، دستور انحلال تمامی نهادهای دولت خود را تا پایان سال میلادی جاری صادر کرده و گفته بود از اول ژانویه ۲۰۲۴ دیگر جمهوری قره‌باغ (آرتساخ به ارمنی) وجود نخواهد داشت.

این جمهوری که در نبردهای جدایی‌طلبانه سال ۱۹۹۴ در مناطق عمدتاً ارمنی‌نشین قره‌باغ در جمهوری آذربایجان تشکیل شد، از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشد.

جمهوری آذربایجان در پاییز ۲۰۲۰ طی جنگی ۴۴ روزه توانست بخش‌های وسیعی از این مناطق را بعد از سه دهه بازپس بگیرد و اخیراً نیز در یک عملیات، اهداف نظامی باقی‌مانده ارمنستان در منطقه خان‌کندی (استپاناکرت) را منهدم کرد و کنترل کل این مناطق را به دست گرفت.

به‌رغم تضمین دولت آذربایجان به ارمنیان قره‌باغ و دعوت آنها به پذیرش دوباره شهروندی جمهوری آذربایجان بعد از سه دهه جدایی، بخش اعظم آنها قره‌باغ کوهستانی را ترک کردند.
+20
رأی دهید
-41

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    این رزم آیش برای گیج کردن جمهوری آخوندی است تا جنگ را گسترش ندهد
    14
    22
    دوشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    ایران خیلی بلوف می کرد و اما آذربایجان بد جوری ایران را سرجاش نشاند و با منزوی کردن ایران در منطقه ضررهای اقتصادی زیادی به ایران وارد کرد. در طول تاریخ ایران و مردمش به این شکل در بدترین و بدبخت ترین دوران به سر نبرده بوده اند. بدبترین دوران ایران در طول تاریخ است که تاریخ به این شکل ندیده است . ایران در همه اهداف و برنامه هایش در داخل و خارج شکست خورد . یادتان باشد نه ترکی هست در نه مغولی نه عربی نه هیچ کس دیگر. حکومت در دست فارسها است و یکپارچه و قومی و تمام کشور توسط مشهدی ها اصفهانی ها و سمنانی ها اداره می شود.
    36
    39
    دوشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    خردگرا - برن، سوییس
    بوی متعفن پان ترکیسم بدجوری به مشام میرسه، نخست: ایران را با رژیم‌ملایان قیاس نکنید، سپس هیچ فارسی وجود نداره، همه ما ایرانی هستیم، افتخار میکنیم به ایرانی بودنمان. مردمان جدا گشته از باکو، از ایرانیان اصیلی هستند که شوربختانه از مام میهن جدا گشته اند، اونها نه تنها ترک‌نیستن بلکه بسیاری از اونها تالشیان عزیزی هستند که شوربختانه بوسیله نوچه اندوغان علی اف به اسارت گرفته شدنند. همیشه به دوستانی که به ترک بودن خود افتخار میکنند و خود را ایرانی نمی دانند، توصیه میکنم به کشور ترکیه مهاجرت کرده، و با حکومت دمکرات اندوغان بسی لذت برده. ایران ما همیشه پایدار خواهد ماند. پاینده ایران و تمامیه اقوام‌ایرانی.
    26
    23
    دوشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    سرزمین اریا - کویت ، کویت
    طوفان در فنجان .جمهوری باکو و اردوغان خیلی واق واق کردن که گذرگاه زنگه زور رو راه بندازن .ولی به گفته رهبر کبیر انقلاب ایران اجازه هیچ تغییری در مرزهای خود با همسایگانش رو نخواهد داد .در ضمن علییف دماغو دلش به اسقاطیل خوش بود که اونم الان زیر حملات حماس داره دست و پا میزنه و به بمباران غزه مشغوله .ترکیه هم با اون همه هارت و پورت تورم بالای ۶۰ در صد رو تجربه میکنه
    25
    13
    دوشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    sahandogli - لندن، انگلستان
    این پان ترکیسم تو من رو کشته.
    18
    11
    دوشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.