دفاع بی‌بی‌سی از سیاست عدم استفاده از واژه «تروریست» برای حماس

جرمی بوئن، خبرنگار بی‌بی‌سی، درگیری‌های اخیر را از جنوب اسرائیل گزارش می‌دهدبی بی سی: بی‌بی‌سی از تصمیم خود مبنی بر پای‌بندی به سیاست عدم توصیف شبه‌نظامیان حماس به عنوان «تروریست» در پوشش خبری خود از حملات اخیر در اسرائیل دفاع کرده است.

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، گفته است که این سیاست «شرم‌آور» است.

یک سخنگوی بی‌بی‌سی خاطرنشان کرد که این روش دیرینه خبرنگاران بی‌بی‌سی است که خودشان این اصطلاح را بکار نبرند، مگر اینکه از این کلمه در نقل قول دیگران استفاده شده باشد.

جان سیمپسون، خبرنگار پرسابقه امور بین‌الملل بی‌بی‌سی، گفته است: «تروریست خواندن یک نفر به این معنی است که شما جانب یک طرف را می‌گیرید و با آن رویداد با بی‌طرفی مناسب برخورد نمی‌کنید.»

اما وزیر دفاع بریتانیا گفته است که بی‌بی‌سی باید «اصول اخلاقی» خود را تعیین کند.

او به ایستگاه رادیویی ال‌بی‌سی گفت: «در واقع فکر می‌کنم [این سیاست بی‌بی‌سی] شرم‌آور است، این ایده که نوعی برابری و تساوی وجود دارد. آن‌ها همیشه خواهند گفت، خوب دو طرف وجود دارد.»

آقای شاپس افزود که حماس «مردم بیگناه، نوزادان، شرکت‌کنندگان جشنواره، و بازنشستگان را سلاخی کرده است»، یک سازمان ممنوعه در بریتانیا است، به این معنی که دولت رسما آن را یک سازمان «تروریستی» می‌داند که حمایت از آن غیرقانونی است.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا و لوسی فریزر، وزیر فرهنگ بریتانیا، هم از بی‌بی‌سی خواسته‌اند تا در سیاست خود تجدیدنظر کند.

کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر، هم گفته است که بی‌بی‌سی «باید توضیح دهد که چرا از این واژه [تروریست] استفاده نمی‌کند.»

آقای استارمر به ایستگاه رادیویی ال‌بی‌سی گفت: «من [در مورد حماس] گفتم تروریسم و تروریست. و به نظر من این چیزی است که ما شاهد آن هستیم.»

سخنگوی بی‌بی‌سی گفته است: «ما همیشه نحوه استفاده از زبان [واژگان] را بسیار جدی می‌گیریم.»

«هرکسی که پوشش ما را تماشا می‌کند یا به آن گوش می‌دهد، بارها استفاده از واژه 'تروریست' را می‌شنود؛ ما آن را فقط در نقل قول از کسانی که آن را بکار می‌برند می‌آوریم، برای مثال، دولت بریتانیا.»

«این رویکردی است که ما دهه‌هاست استفاده کرده‌ایم و با رویکرد سایر رسانه‌ها همخوانی دارد.»

«بی‌بی‌سی از نظر اصول خبرنویسی یک رسانه مستقل است که وظیفه‌اش توضیح دقیق اتفاقات 'روی زمین' است تا مخاطبانمان بتوانند خودشان قضاوت کنند.»

جان سیمپسون در پستی در ایکس (توییتر سابق) در پاسخ به این انتقاد نوشت: «سیاستمداران بریتانیایی به‌خوبی می‌دانند که چرا بی‌بی‌سی از واژه 'تروریست' اجتناب می‌کند و در طول این سال‌ها بسیاری از آن‌ها به طور خصوصی با آن موافق بوده‌اند.»

جنگ اسرائیل و غزه که شنبه گذشته (۷ اکتبر) با حمله حماس به جنوب اسرائیل شروع شد، در صدر اخبار جهان بوده است.

شبه‌نظامیان حماس وارد مناطق مسکونی اسرائیلی شدند، دستکم ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ده‌ها گروگان را با خود به غزه بردند.

اسرائیل هم دست به حملات هوایی تلافی‌جویانه به غزه زده است، که منجر به کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی شده است. اسرائیل همچنین تمام منابع برق و سوخت و آب را در غزه قطع کرده است.
دستورالعمل‌های بی‌بی‌سی چه می‌گویند؟
دستورالعمل‌های تحریریه بی‌بی‌سی می‌گویند استفاده از واژه «تروریست» ممکن است «به جای کمک به فهم [وضعیت]، ایجاد مانع کند».

در این دستورالعمل‌ها آمده است: «باید با توصیف کامل آن‌چه اتفاق افتاده است، پیامدهای کامل آن عمل را به مخاطبان خود منتقل کنیم.»

«ما باید از واژگانی استفاده کنیم که به طور خاص مرتکب عمل را توصیف کند، مانند بمبگذار، مهاجم، فرد مسلح، آدم‌ربا، شورشی، و ستیزه‌جو.»

«ما نباید زبان (واژگان) دیگران را به عنوان زبان خود بپذیریم؛ مسئولیت ما این است که بی‌طرف بمانیم و به گونه‌ای گزارش دهیم که مخاطبان ما بتوانند خود در مورد این‌که چه کسی با چه کسی چه کار می‌کند، ارزیابی کنند.»
+12
رأی دهید
-56

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    Omide por jalal - تبریز، ایالات متحده امریکا

    با درود به پهلوی ! از این الشیطان بی بی سی چه انتظاراتی دارید ؟!!!! خطاب به “ جان سیمپسون “ خبرنگار بارسابقه بی بی سی !!!!!! میگویم انگلیسیتو قوی کن 🤣! چرا که تروریست به کسی میگویند که ترور می‌کند و نه آن چیزی که تو گفتی ! ترور یعنی ایجاد ترس و وحشت عمومی بوسیله عربده کشی ، لات بازی ( خامنه ای ) ! آدم کشی ، و اتفاقا “ بریدن سر کودکان “ ! شما خودتان حامیان تروریست ها من جمله حکومت ایران هستید ! جاوید شاه 🤗
    11
    48
    ‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    Hassan1479 - تهران، ایران
    با این حساب ، باید بدزد بگوییم ، مال مردم بر ، یا بقاتل، بگوییم ، آدم کش،به ج.ا بگوییم گروگان گیر، یا بانگلیس بگوییم استثمارگر و مفتخور سابق .
    25
    24
    ‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان

    خود اسراییل هم تایید کرد که سر کودکی با بچه با زنی بریده نشده شما هم مثل شبکه ایران اینتر. زیاد احساساتی نشو. تا رستاخیز هم به ساه و خانواده‌اش سلام حواله متی یم جژز تغییر نخواهد کرو و آن این خقیقت است که روی کار اوردن خمینی توسط همینن بشر دوستهای کاخ سفید نشین و دواننینگ استریت نشین برلی نابودی ایران و خاور میانه و تشکیل اسراییل بزرگ زود
    31
    7
    ‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.