مصرف غذاهای "فرآوری شده" میتواند در افزایش خطر ابتلا به افسردگی نقش داشته باشد.دویچه وله: مطالعه جدیدی که در مجله JAMA Open Network منتشر شده است، نشان میدهد که خوردن غذاهای "فرآوری شده" میتواند در افزایش خطر ابتلا به افسردگی نقش داشته باشد.
بهنوشته فاکسنیوز؛ محققان بیمارستان زنان بریگهام و دانشگاه هاروارد انتخابهای غذایی و سلامت روانی بیش از ۳۱ هزار زن بین ۴۲ تا ۶۲ سال را مورد تجزیهوتحلیل قرار دادند.
در این مطالعه، غذاهای فراوریشده به دسته غلات فوقفرآوریشده، تنقلات شیرین، وعدههای غذایی آماده، چربیها و سسها، محصولات لبنی فوقفرآوریشده، تنقلات شور، گوشت فرآوریشده، نوشیدنیها و شیرینکنندههای مصنوعی تقسیم شدند.
محققان عوامل دیگری را که میتوانند بر خطر افسردگی تأثیر بگذارند، در نظر گرفتند، مانند سن، شاخص توده بدنی، فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، سلامت خواب، درد مزمن، مصرف الکل، درآمد و بیماریهای دیگر.
پس از تجزیهوتحلیل نتایج، محققان دریافتند افرادیکه مقادیر بیشتری از غذاهای فوقفرآوریشده، بهویژه شیرینکنندههای مصنوعی مصرف میکنند، ۳۴ تا ۴۹ درصد بیشتر از سایرین در معرض افسردگی هستند.
بهگفته محققان، یکی از دلایل احتمالی این است که شیرینکنندههای مصنوعی باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز میشوند که میتواند باعث ایجاد افسردگی شود.
آنها میگویند: شیرینکنندههای مصنوعی از طریق مسیری متفاوت از شیرینکنندههای طبیعی مانند شکر یا عسل بر مغز تأثیر میگذارند.
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که بزرگسالان، قندهای افزودهشده را به ۲۵ گرم یا کمتر (شش قاشق چایخوری) در روز محدود کنند.
+2
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.