سطوح بالای "مواد شیمیایی ماندگار" در زنان مبتلا به سرطان

زنانی که به سرطان‌های پستان، تخمدان، پوست و رحم مبتلا شده‌اند، به‌میزان قابل‌توجهی سطوح بالاتری از مواد شیمیایی ماندگار در بدن خود دارند.دویچه وله: محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اخیراً کشف کرده‌اند زنانی که به سرطان‌های پستان، تخمدان، پوست و رحم مبتلا شده‌اند، به‌میزان قابل‌توجهی سطوح بالاتری از مواد شیمیایی ماندگار در بدن خود دارند.

به‌نوشته مدیکال‌نیوز‌تودی؛ برای این مطالعه که اخیراً در مجله Exposure Science and Environmental Epidemiology  منتشر شده است، محققان بر روی سطوح مواد شیمیایی مانند مواد پرو پلی‌فلوروآلکیل (PFAS) و بیسفنول A (BPA) در زنان مبتلا به سرطان‌های خاص تمرکز کردند.

بیسفنول A یک ماده شیمیایی است که عمدتاً برای ساخت پلاستیک‌های پلی‌کربنات مورد استفاده در بطری‌های آب، پنجره‌های نشکن، عینک‌ها و ... استفاده می‌شود. مطالعات گذشته نشان می‌دهد که BPA یک منبع سرطان‌زا برای انسان است.

محققان داده‌های نمونه‌های خون و ادرار مردان و زنان را تجزیه‌و‌تحلیل کردند. آنها از دو مجموعه داده استفاده کردند. اولی غلظت PFAS را در بیش از ۱۶ هزار نفر بررسی کرد، در‌حالی‌که دومی سطح فنل/پارابن را در بیش از ۱۰ هزار نفر مورد بررسی قرار داد.

دانشمندان دریافتند زنانی که در معرض PFDE (نوعی PFAS) قرار دارند، دو برابر بیش از سایر زنان، احتمال ابتلا به ملانوم را دارند.

محققان همچنین ارتباط بین PFNA و سرطان رحم را کشف کردند. همینطور زنانی‌که در معرض فنل‌هایی مانند BPA قرار دارند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار داشتند.
مواد شیمیایی ماندگار چیست؟
اصطلاح مواد شیمیایی ماندگار به مواد شیمیایی ساخته دست بشر که در صنایع مختلف استفاده می‌شوند، اشاره دارد که قابل‌تجزیه در بدن نیستند.

از آنجایی‌که PFAS برای ساخت محصولات مقاوم در برابر آب، گریس و لکه استفاده می‌شود، آنها را می‌توان در انواع محصولات روزمره نیز یافت، از جمله:

قابلمه نچسب

جعبه پیتزا و سایر بسته‌بندی‌های مواد غذایی

لباس‌های ضد آب مانند کت‌های بارانی

چترها

چادرهای مسافرتی

محصولات پاک‌کننده

گفتنی است، از ۸.۸ میلیون زن مبتلا به سرطان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰، ۲.۳ میلیون زن مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده شدند که شایع‌ترین سرطان در جهان است.

سرطان کولورکتال، ریه، دهانه رحم، تخمدان، رحم (آندومتر) و پوست نیز در زنان شایع است.

در حالی‌که به‌طور‌کلی مشخص نیست دقیقاً چه چیزی باعث سرطان می‌شود، مطالعات گذشته نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان در زنان به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد می‌تواند شامل ژنتیک، سیگار، چاقی، هورمون‌ها و عوامل خطرزای محیطی باشد.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.