محققان آمریکایی: ماست بوی سیر را از بین می‌برد

محققان توصیه می‌کنند برای کاهش بوی ناخوشایند دهان، سیر و ماست را با هم مصرف کنیمایندیپندنت فارسی: اغلب مردم از بوی ناخوشایند دهان بعد از مصرف سیر شکایت دارند و به دنبال راهی‌اند تا بتوانند به راحتی از مزیت‌های مصرف سیر بهره‌‌مند شوند.

به گزارش سان، دانشمندان راز خلاص شدن از این بوی ناخوشایند را یافته‌اند؛ راه‌حل آن ماست است که در یخچال همه افراد پیدا می‌شود.

به گفته محققان آمریکایی، ماستی که از شیر کامل تهیه شده است، ۹۹ درصد مواد شیمیایی مسبب بوی بد دهان ناشی از خوردن سیر را از بین می‌برد.

پروتئین و چربی‌های موجود در ماست  بوی سبزیجات را از بین می‌برد.

محققان بر نقش ماست یونانی در‌این‌باره تاکید می‌‌کنند، زیرا نسبت به سایر ماست‌ها سطح پروتئین بالاتری دارد.

به گفته محققان: «در آینده شاهد ظهور ماست‌های پر پروتئینی خواهیم بود که به همین منظور تولید می‌شوند.»

پروفسور شریل بارینگر، از دانشگاه ایالتی اوهایو، می‌گوید: «پروتئین بالا در حال حاضر یک موضوع بسیار داغ است – به‌طور کلی، مردم می‌خواهند پروتئین بیشتری بخورند.»

یک مزیت جانبی ناخواسته در فرمولاسیون با پروتئین بالا این است که علاوه بر مزیت‌های تغذیه‌ای می‌تواند یک خوشبوکننده تنفس نیز در نظر گرفته شود.

پروفسور بارینگر قبلا در تحقیقات جداگانه نشان داده بود که سیب، نعناع و کاهو می‌توانند به کاهش بوی ناشی از خوردن سیر کمک کنند.

بارینگر می‌گوید: «ما همواره توصیه می‌کردیم که سیر را با سیب مصرف کنید. حالا هم می‌گوییم با سیرتان ماست بخورید.»

این مطالعه که در مجله «موکلولز» منتشر شده است، نحوه تعامل ماست با بوی سیر در آزمایشگاه را بررسی می‌کند.

محققان برش‌هایی به ضخامت یک میلی‌متر از سیر خام را در ظرف‌های شیشه‌ای قرار دادند، و ۱۰۰ میلی‌لیتر ماست کامل را به آن‌ها اضافه کردند تا ببینند چگونه بر سطح بویایی تاثیر می‌گذارد.

آن‌ها همچنین چگونگی تاثیر آب، پروتئین شیر و چربی کره بر روی بویایی را آزمایش کردند تا ببینند چه قسمت‌هایی از ماست این تاثیر را به وجود می‌آورد.

برای تشخیص مواد شیمیایی گوگرد منتشر شده در هوا که مسئول بوی ناخوشایند سیر محسوب می‌شوند، از یک دستگاه طیف‌سنجی جرمی ویژه استفاده شد.

نتایج پژوهش نشان می‌دهد که ماست کامل، این ترکیبات را تا ۹۹ درصد در سیر خام و ۹۴ درصد در سیر سرخ‌شده کاهش می‌دهد.

در واقع هم پروتئین و هم چربی باعث کاهش مشابه این ترکیبات شدند، در حالی که آب سهم کمتری داشت.
+9
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.