العربیه: تلسکوپ فضایی «جیمز وب» ممکن است در دنیایی که حدود 744 تریلیون مایل از زمین فاصله دارد، شواهد بالقوه حیات پیدا کرده باشد، که در صورت تایید، اولین بار در طول تاریخ بشر است که حیات فرازمینی کشف میشود.
دانشمندان با استفاده از دادههای این تلسکوپ، متان و دیاکسید کربن اتمسفر K2-18b، یک سیاره فراخورشیدی در منطقه «گُلدیلاکس» را بررسی کردند. گلدیلاکس منطقهای است که در آن سیارات در فاصله مناسب از ستاره خود به دور آن میچرخند، که نه خیلی گرم و نه خیلی سرد است، و برای آب مایع و به طور بالقوه برای میزبانی حیات مناسب است.
ستاره مورد نظر در این منطقه، K12-18 نام دارد، که یک کوتوله قرمز نوع K است که در فاصله 110 سال نوری از زمین در صورت فلکی اسد قرار دارد. ستارههای نوع K از خورشید کمنورتر هستند، اما از کمنورترین ستارگان درخشانترند.
کوتولههای قرمز را معمولا نمیشود با چشم غیرمسلح تشخیص داد، اما اینها بزرگترین جمعیت ستارهای کهکشان را تشکیل میدهند. کمنوری آنها به افزایش طول عمرشان کمک میکند، که بسیار بیشتر از خورشید است.
سیارهای که حول این ستاره میگردد، 8.6 برابر بزرگتر از زمین و کوچکتر از نپتون است، که باعث شده آن را تحت عنوان سیاره «کوچکتر از نپتون»، که یکی از رایجترین دستههای سیارات فراخورشیدی است، طبقهبندی کنند.
به نظر میرسد که سطح K12-18b عمدتاً یا به طور کامل از آب مایع پوشیده شده باشد، که میتواند این دنیای دوردست را به یک «اقیانوس هیدروژنی» تبدیل کند. تلسکوپ جیمز وب همچنین مقادیر کمی «دیمتیل سولفید» در این سیاره یافت.
دیمتیل سولفید یک «نشانگر زیستی» است، و تاکنون تنها به عنوان محصول متابولیسم میکروبی در زمین یافت شده است. اگر وجود این ماده در K12-18b تایید شود، محققان بر این باورند که این سیاره میتواند بهترین گزینه برای کشف حیات خارج از منظومه شمسی باشد.
+16
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۴
zavareh - رودسر، ایران
آنگاه هنوز هم که هنوز است دغدغه مسلمانان در مورد رفتن با پای چپ به بیت الخلاء است یا با پای راست.
0
1
پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.