جنجال «صدور ویزای لسهتان برای آسیایی‌ها و آفریقایی‌ها در ازای دریافت رشوه»

سربازی در حال نگهبانی در مرز لهستان با بلاروسدویچه وله: دولت لهستان در اصل سیاستی ضد مهاجرت دارد. اما تحقیقات جدید فاش ساخته‌اند کنسولگری‌های لهستان در ازای دریافت رشوه برای متقاضیان از کشورهای آفریقایی و آسیایی ویزا صادر کرده‌اند. رسانه‌ها از "صدها هزار مورد" گزارش داده‌اند.

ماجرای فساد در صدور ویزا توسط کنسولگری‌های لهستان این روزها بحث‌های شدیدی را در این کشور به راه انداخته است. بر اساس گزارش‌ها گفته می‌شود متقاضیان دریافت ویزای لهستان، با پرداخت رشوه، روند صدور ویزا را تسریع کرده و در برخی موارد حتی بدون طی کردن مراحل امنیتی موفق به ورود به لهستان شده‌اند.

لهستان به واسطه رشد اقتصادی قابل توجه در سال‌های گذشته، بیش از پیش محتاج نیروی کار خارجی است. هر چند دولت این کشور رویکردی مهاجر‌پذیر ندارد، اما به واسطه درخواست و فشار انجمن‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی که ورود صدها هزار مهاجر را ضروری می‌دانند، تا حدی تسلیم این فشارها شده است؛ تا جایی که به گزارش روزنامه "Rzeczpospolita" و با استناد به آمار رسمی اتحادیه اروپا، لهستان در میان کشورهای عضو این اتحادیه، بیشترین تعداد ویزای کاری را برای مهاجران صادر کرده است.

در سه سال گذشته حدود دو میلیون متقاضی، ویزای ورود به لهستان را دریافت کرده‌اند که بیشتر آنان، شهروندان اوکراینی و بلاروسی بوده‌اند. در این بین اما صدها هزار تبعه دیگر کشورها نیز با استفاده از ویزای کاری در حالی به لهستان آمده‌اند که لهستان رسما تمایلی به پذیرش مهاجر از آن کشورها ندارد.

مقامات دولتی تا بدین‌جا فساد مالی در روند صدور ویزا را تأیید کرده‌اند اما نکته‌جنجال‌برانگیز، میزان گستردگی این پرونده بوده است. آماری که رسانه‌های منتقد دولت ارائه کرده‌اند، حاکی از صدها هزار مورد ویزا بوده است.

به گزارش سایت "تاگس شاو" یاروسلاو کاچینسکی، رهبر حزب محافظه‌کار "قانون و عدالت"، در جلسه‌ای با اعضای این حزب با تلاش برای کوچک جلوه دادن پرونده فساد در صدور ویزا گفت، نهادهای ذیربط سال گذشته به سرنخ‌هایی در این زمینه دست پیدا کردند و نخستین گروه از متخلفان نیز در ماه مارس امسال بازداشت شدند. کاچینسکی گفت دولت به وظایف خود در این زمینه منطبق با قانون اساسی عمل خواهد کرد و مدعی شد کل ماجرا بر سر صدور "حدود صد مورد ویزا بوده و نه صدها هزار."
سکوت مقامات دولتی
نکته جنجال‌برانگیز و انتقادی اما سکوت مقامات دولتی در این رابطه در یک سال گذشته بوده است. این موضوع پس از آن به افکار عمومی راه یافت که چند رسانه، اخیرا گزارش‌هایی را در این رابطه منتشر کردند. گفته می‌شود این رسانه‌ها ظاهرا از سوی منابع آمریکایی از این موضوع آگاهی پیدا کرده‌ بودند. ماجرا نیز به آنجا باز می‌گشت که گروهی از مهاجران هندی که خود را به جای رقصنده‌های بالیوودی جا زده بودند، از راه‌هایی غیرمستقیم موفق به ورود به خاک آمریکا شدند. بررسی مدارک این افراد نشان می‌داد که آنها ویزای شنگن لهستان را داشته و از همین طریق از هند خارج شده بودند.

به نظر می‌رسد شرکت‌های خدماتی که از چند سال پیش به منظور کاهش فشار بر کنسولگری لهستان، انجام بخش‌هایی از مراحل روادید را بر عهده داشته‌اند، با گرفتن رشوه در صدور احتمالی غیرقانونی ویزا برای متقاضیان نقش داشته‌اند. در این بین به گفته مخالفان دولت لهستان، در مینسک پایتخت بلاروس چندین مورد ویزا در جریان این پرونده فساد برای متقاضیان صادر شده است.

دونالد تاسک، رهبر بزرگترین حزب مخالف و رقیب اصلی کاچینسکی در انتخابات پیش‌رو، مدعی شده "۲۵۰ هزار روادید مشکوک" به مهاجرانی از آسیا و آفریقا داده شده است. او گفت: «حزب قانون و عدالت از همان ابتدا قصد داشت تا از موضوع مهاجرت برای ایجاد یک جنگ روانی استفاده کند و فضایی نژادپرستانه و ضد مهاجر ایجاد کند، اما همزمان تعداد زیادی مهاجر به داخل کشور بیاورد و از این راه کسب درآمد کند. اصل مشکل همینجاست.»

با این حال نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند ماجرای فساد در صدور روادید، موجب کاهش چشمگیر محبوبیت حزب حاکم قانون و عدالت نشده است. در یک نظرسنجی که اخیرا در لهستان انجام شد یک پنجم پرسش‌شوندگان گفته بودند که تا به حال چیزی در مورد این پرونده فساد نشنیده‌اند و از ماجرا اطلاعی ندارند.
+6
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.