هجوم ۷ هزار پناهجو با ۱۲۰ قایق در ۴۸ ساعت به جزیره ای در ایتالیا که فقط ۶ هزار نفر جمعیت دارد

یورونیوز: هجوم پناهجویان غیرقانونی به جزیره‌ای کوچک در ایتالیا باعث شده تا مقام‌های لامپدوسا، وضعیت فوق‌العاده اعلام کنند.

این جزیره کوچک در دریای مدیترانه که بین تونس، مالت و سیسیل واقع شد نخستین بندر برای بسیاری از پناهجویان غیرقانونی است که تلاش دارند خود را از آفریقا به اتحادیه اروپا برسانند. فیلیپه مانینو، شهردار این جزیره در گفتگویی اعلام کرده در طول ۴۸ ساعت اخیر حدود ۷ هزار پناهجو خود را به لامدوسا رسانده‌اند.

آقای مانینو با اشاره به اینکه این جزیره همواره با آغوش باز از پناهجویان استقبال کرده گفت: «با این حال اکنون به نقطه‌ای رسیدیم که هیچ راه بازگشتی وجود ندارد و جزیره در وضعیت بحران است.»

او از مقام‌های دولت ایتالیا و همچنین اتحادیه اروپا خواست سریعا در یک عملیات پشتیبانی به داد این جزیره برسند.

هجوم وحشتناک پناهجویان غیرقانونی به لاممپدوسا در حالی صورت می‌گیرد که این جزیره کوچک تنها ۶ هزار نفر جمعیت دارد و این بدان معناست جمعیتی بیش از جمعیت کل منطقه ناگهان وارد جزیره شده‌اند.

ماتئو سالوینی، معاون نخست وزیر و رهبر حزب دست راستی لگا که همواره بر لزوم مقابله با پناهجویان غیرقانونی تاکید داشته در واکنش به این خبر از اتحادیه اروپا انتقاد کرده و گفته است که ایتالیا در حال پرداخت سیاست‌های بروکسل است.

در همین حال اوضاع در بندر لامپدوسا بحرانی گزارش می‌شود و در حالی که ماموران پلیس در تلاش هستند پناهجویان غیرقانونی را در اسکله نگه دارند، این افراد سعی می‌کنند از این منطقه خارج شوند. افسران پلیس همچنین مجبور شدند برای مقابله با پناهجویانی که قصد شکستن حصارهای بندری را داشتند، تیراندازی کنند.

تلاش‌های صلیب سرخ و نیروهای داوطلب هم برای رساندن غذا به این افراد با مشکل رو به رو شده چرا که تعداد زیاد این پناهجویان سبب شده درگیری بین آنها صورت گیرد و فرآیند انتقال آب و غذا برای این افراد با دشواری‌های فراوانی همراه است.
آلمان توافق با ایتالیا را به حالت تعلیق درآورد
در همین حال، وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه توافق با ایتالیا برای پذیرش داوطلبانه پناهجویان را به حالت تعلیق درآورده چرا که به گفته برلین، رم به تعهدات خود بر اساس قوانین اتحادیه اروپا عمل نکرده است. بر اساس طرح همبستگی داوطلبانه اتحادیه اروپا، آلمان متعهد شده که با پذیرش ۳ هزار و ۵۰۰ پناهجو به کشورهای عضوی که تحت فشار مهاجران هستند، کمک کند.

در سال ۲۰۲۰، سیزده کشور اتحادیه اروپا، از جمله فرانسه و آلمان، موافقت کردند که در مکانیسم همبستگی داوطلبانه مشارکت کنند، که بر اساس آن به طور داوطلبانه از مهاجران غیرقانونی که به دنبال پناهندگی در کشورهای مدیترانه واقع در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا هستند، استقبال خواهند کرد.

آلمان تاکنون هزار و ۷۳۱ نفر را از کشورهای اتحادیه اروپا از طریق این مکانیزم جذب کرده که از این تعداد هزار و ۴۲ نفر از ایتالیا هستند.

این اقدام آلمان با واکنش ایتالیا رو به رو شده و مقام‌های ایتالیایی از برلین برای این مسئله انتقاد کرده‌اند. در عین حال در داخل ایتالیا بسیاری از جریان‌های سیاسی از پیگیری رویکرد دیپلماسی در قبال تونس که قرار بود جلوی راه افتادن قایق‌های پناهجویان غیرقانونی را بگیرد انتقاد کرده‌اند. بسیاری از رسانه‌های ایتالیایی با انتقاد از جورجا ملونی از او خواسته‌اند با رایزنی با اتحادیه اروپا، تونس را برای این مسئله پاسخگو کند و طرح‌های همکاری برای کنترل پناهجویان غیرقانونی را به حالت تعلیق در آورد.
+16
رأی دهید
-49

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    ایرانی دبش - تهران، ایران

    باید بیشتر بروند باید ملیون ملیون به اروپا پناهجو برود تا اروپا کاری که با ایران و ایرانی و شاه ایران زمین انجام داد بفهمه با اینکه آخوند برای اروپا خوبه اما برای مردمش یک تهدید هست ! مذهب رسمی اروپا تا چند سال آینده اسلام میشود صبر کنید و ببینید
    34
    60
    جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    ایرانی دبش - تهران، ایران
    آنوقت این‌ چه کمکی به آزاد شدن ایران‌ میکنه؟ جز اینکه رژیم های اسلامگرا و دیکتاتوری تقویت بشوند چه نفعی دارد؟ بلایی که سر ایران و ایرانی آمد دلیل عمده اش مذهب شیطانی اسلام و مردم نادان مذهبی بود که ۹۰ درصد جمعیت ایران آنزمان بودند.درست بر عکس امروز.
    12
    25
    جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۷
    Zebelemahal - تهران، ایران
    پنج هزار نفر پناهجو رقم کمی نیست و قطعا این تعداد نمی توانند با فایق پیزوری به اروپا رسیده باشند و همانطوریکه در ویدئو می ببینید با کشتی های مسافربری مجهز به مقصد رسیدند. بنابراین باید پیدا کنید پرتغال فروش را تا بلکه صورت مسئله حل شود و بدانید چه کسی یا کسانی برای رسیدن این تعداد زیاد پناهجو به مقصد برنامه ریزی و هماهنگ بودند وگرنه می بایست همشون همون ابتدای سفر ومثل همیشه توسط خوده قاچاق برهای انسان با صحنه ساری از قبیل شکستن قائق های کوچک حامل پناهجوها در اقیانوس ها غرق می شدند قبل از اینکه به مقصد برسند
    13
    20
    جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    حاج مهدی مین روب - تهران، ایران
    اروپا دیگه ازش چیزی باقی نمونده ، چند سال دیگه میشه مثل شعب ابی طالب ، این همه بلا و مصیبت بر سر افریقا اوردن حالا افریقا اوار شده رو سرشون
    3
    4
    جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.