کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان در بیانیهای کوتاهی که روز سهشنبه - ۱۲ سپتامبر - منتشر کرد گفته «اتهامات جدی و معتبری» علیه نحوه عملکرد رئیس جمهوری وجود داردبی بی سی: کوین مککارتی، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان کنگره آمریکا، از به جریان انداختن فرآیند تحقیق و تفحص با هدف استیضاح جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور، خبر داده است.
آقای مککارتی میگوید این فرآیند بر اتهامات «سوء استفاده از قدرت، فساد و دخالت در روند قضایی» علیه رئیسجمهوری آمریکا متمرکز خواهد بود.
جمهوریخواهان از سال گذشته که کنترل مجلس نمایندگان کنگره آمریکا را در دست گرفتهاند تحقیقات مختلفی علیه جو بایدن و دولت دموکرات حاکم بر کاخسفید ترتیب دادهاند.
این تحقیق و تفحصها تاکنون به نتایج قابل توجهی نرسیده است و اکثر آنها بر اتهامات فساد هانتر بایدن، پسر رئیس جمهوری آمریکا متمرکز بوده است.
همزمان با توجه به این که مجلس سنا در کنترل دموکراتهاست عملا تحقیقات در مجلس نمایندگان همچون طرح استیضاحی که امروز - سهشنبه ۱۲ سپتامبر - اعلام شد، سرانجامی نداشته است.
این نخستین تلاش جمهوریخواهان برای برکناری جو بایدن است که در صورت مصوب شدن در صحن علنی مجلس نمایندگان، میتواند راه را برای استیضاح آقای بایدن در مجلس سنا هموار کند.
کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان در بیانیهای کوتاهی که روز سهشنبه - ۱۲ سپتامبر - منتشر کرد گفته «اتهامات جدی و معتبری» علیه نحوه عملکرد رئیس جمهوری وجود دارد.
او گفته «با کنار هم گذاشتن این اتهامها تصویر بزرگتری از روند و فضای منجر به فساد» ترسیم میشود.
برخی از ناظران سیاسی در آمریکا میگویند فارغ از نتیجه این تلاشها، جمهوریخواهان با پیش آوردن چنین طرحی برای خود فرصتی ایجاد میکنند که با پخش تلویزیونی جلسات کنگره و احضار شهود و مقامات دولت جو بایدن، کاخسفید را تحت فشار افکار عمومی قرار دهند و در ماههای آینده «تریبونی» برای داغ کردن مباحث سیاسی و انتخاباتی به نفع خود فراهم کنند.
این طرح استیضاح همزمان با ادامه تحقیقات فدرال علیه هانتر بایدن، تنها فرزند در قید حیات جو بایدن صورت میگیرد که به فرار مالیاتی و فساد مالی در روابط تجاری خارج از کشور متهم است. یک سخنگوی کاخسفید در واکنش به اقدام جمهوریخواهان در توییتر نوشته: «جمهوریخواهان ۹ ماه است {از زمان به دست گرفتن اکثریت در مجلس نمایندگان} که مشغول تحقیق و در پی یافتن مدارک علیه رئیس جمهور هستند و تا کنون هیچ سند و مدرکی ارایه نکردهاند. این را خود نمایندگان جمهوریخواه اذعان کردهاند» استیضاح در کنگره آمریکا به چه صورت است؟ به جریان انداختن طرح تحقیق و تفحص با هدف استیضاح که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا امروز از آن سخن گفت، نخستین گام در تلاشی است که در گام آخر میتواند به برکناری رئیسجمهوری این کشور بیانجامد.
برای مصوب شدن این طرح در صحن علنی مجس نمایندگان، جمهوریخواهان به موفقیت در یک رایگیری ساده نیاز دارند. در صورت کسب چنین رایی، طرح استیضاح رسما تقدیم مجلس سنا خواهد شد.
این استیضاح در صورت به جریان افتادن در مجلس سنا به رای موافق دست کم دو سوم سناتورها (۱۰۰ سناتور) برای برکناری جو بایدن نیاز دارد.
ترکیب فعلی مجلس سنا ۵۱ به ۴۹ به نفع دموکراتهاست.
تاکنون تنها ۳ رئیس جمهور تاریخ آمریکا استیضاح شدهاند: اندرو جکسون، بیل کلینتون و دونالد ترامپ که این آخری دو بار در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ در سنا استیضاح و هر دو بار سلامت از آن عبور کرده است. واکنش کاخسفید چه بوده؟ سخنگوی کاخسفید ظهر سهشنبه در واکنش به بیانیه کوین مککارتی، رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان، گفت که این یک «سیاسیکاری محض و افراطی» است.
ایان سام، از سخنگویان کاخسفید در توییتر نوشته: «جمهوریخواهان ۹ ماه است {از زمان به دست گرفتن اکثریت در مجلس نمایندگان} که مشغول تحقیق و در پی یافتن مدارک علیه رئیس جمهور هستند و تا کنون هیچ سند و مدرکی ارایه نکردهاند. این را خود نمایندگان جمهوریخواه اذعان کردهاند».
برخی ناظران، طرح استیضاح جدید علیه جو بایدن را «اقدامی تلافیجویانه» از سوی جمهوریخواهان میخوانند و میگویند این واکنشی است که آنها به دوبار استیضاح ترامپ از سوی دموکراتها خواهند داد.
تحلیلگران دیگر و برخی از سیاستمداران میانهرو آمریکا هم این اقدام جمهوریخواهان را «آسیب زا» توصیف کردهاند و میگویند این اقدام تنها به دو دستگی بیشتر و عمیقتر شدن شکاف سیاسی در میان جامعه آمریکا دامن خواهد زد.
+91
رأی دهید
-4
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان
دولت حزب دموکرات یا بهتر بگوئیم چپگرای افراطی بایدن که توسط جریان بشدت فاسد و چپ افراطی woke گلوبالیست اداره میشه مضر ترین دولت هم برای آمریکا و هم خصوصا برای جنبش انقلابی ایرانیان بوده و هست. این جریان هیچ اعتقادی به برخورد و رویارویی با رژیمهای دیکتاتوری و اسلامی ندارد و دیدگاهشان مماشات و کنار آمدن با حکومتهای مذهبی اسلامی ازجمله جمهوری اسلامی و طالبان بوده و هست.
4
70
سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.