آیا واقعا رویا نونهالی کشف حجاب کرد؟

یورونیوز: حضور و سخنرانی رویا نونهالی، بازیگر شناخته شده تئاتر در مراسم یادبود ایران درودی، نقاش و شاعر ایرانی در خانه هنرمندان با واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها همراه شده است. برخی می‌گویند او حجاب از سر برداشته و به مخالفان پیوسته و برخی با انتشار تصاویر دیگری از او منکر این ادعا هستند.

خانم نونهالی که از بازیگران مطرح تئاتر و سینمای ایران است و سابقه همکاری با کارگردانان بزرگی همچون، خسرو سینایی، عباس کیارستمی، بهمن فرمان‌آرا، علی حاتمی، کیومرث پوراحمد و منیژه حکمت را دارد در این مراسم که در روز جمعه ۱ سپتامبر (۱۰ شهریور) در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، حاضر شد و سخنرانی کرد.

در تصاویری که در ابتدا از او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، به نظر می‌رسید که خانم نونهالی بدون حجاب اجباری در این مراسم شرکت کرده است. بر همین اساس، گروهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتشار پست‌هایی از اقدام اعتراضی او و پیوستنش به جمع مخالفان حجاب اجباری سخن گفتند.
رویا نونهالی در مراسم ایران درودیانتشار این تصاویر سبب شد تا بار دیگر برخی به ناکارآمدی تحمیل حجاب اجباری از طریق تصویب قانون برای اعمال محدودیت‌های اجتماعی و جریمه نقدی اشاره کنند.
برخی هم تاکید کردند که سیاست تهدید هنرمندان زن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی شکست خورده است.
با این‌حال با فاصله کوتاهی تصاویری از زوایای دیگر از خانم نونهالی منتشر شد که نشان می‌دهد این بازیگر کهنه‌کار سینما و تئاتر حجاب بر سر دارد.
رویا نونهالی در مراسم یادبود ایران درودیگروهی نیز خانم نونهالی را به دلیل حجابی که بر سر کرده به باد انتقاد گرفته‌اند.
پست کاربری به نام نیلاز آغاز اعتراضات ایران در شهریور ۱۴۰۱ چندین سینماگر ایرانی از جمله کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، فاطمه معتمد آریا، رخشان بنی‌اعتماد، سهیلا گلستانی، باران کوثری، گلاب آدینه، افسانه بایگان و پانته‌آ بهرام حجاب از سر برداشته و در مکان‌های عمومی حاضر شدند و یا تصاویر خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند.

بسیاری از آنان تحت بازجویی و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌اند و برخی چون کتایون ریاحی، ترانه علیدوستی و سهیلا گلستانی مدتی را در بازداشت گذراندند. همچنین برخی از این سینماگران در دادگاه محاکمه و مجازات‌های گوناگونی از جمله رجوع مرتب و اجباری به مراکز روان‌شناسی و مشاوره و ممنوعیت از فعالیت هنری محکوم شدند.

در آستانه سالروز جان‌باختن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد و آغاز اعتراضات ۱۴۰۱،  «لایحه حجاب و عفاف» که در قوه قضائیه تهیه و در دولت ایران تصویب شده، در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.     

این لایحه با اعتراض گسترده نهاد‌های بین‌المللی روبرو شده است و کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه ۱ سپتامبر در گزارشی آن را «آپارتاید جنسیتی» خواندند.
+14
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    داشته یا نداشته ما همه باید حمایتش کنیم چون اون چیزی که دلش خواسته رو پوشیده و منطبق با آزادی پوشش هستش و حجاب اجباری بخشی از پوشش آزاد هستش. شک نکنید مردم پیروز میشوند هزار برابر بدتر کنند وضعیت هزار بدتر خواهد شد. یادمون باشه یه زمانی مراکز سپاه و حکومتی حتی زنان مانتویی رو راه نمیدادن حتی یه زمانی بانکها به لباس پوشیدن ها کار داشتند در حالیکه اون زمان مانتو روسری و لباسها خیلی معمولی تر از خواسته نسل امروز بود ولی همونکارها باعث نشد مردم کوتاه بیان بلکه حتی مردها هم مدافع زنانشون شدند و مادران اون زمان بچه هاشون شدن نسلهای بعد.
    16
    35
    یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.