العربیه: دیمتری مدودف، نائب رئیس شورای امنیت ملی روسیه گفت که مسکو احتمالا اوستیای جنوبی و آبخازیا، دو منطقه جداییطلب گرجستان را به خاک خود ضمیمه کند.
مدودف، سهشنبه، 31 مرداد طی مقالهای در هفتهنامه «آرگومنتی ای فاکتی» نوشت که ایده انضمام آبخازیا و اوستیای جنوبی به روسیه خواسته مردم این دو منطقه است.
او افزود: «این ایده میتواند عملی شود اگر دلایل قانعکنندهای برای اجرای آن وجود داشته باشد.» خواسته 6 کشور غربی پیشتر 6 کشور غربی در پانزدهمین سالگرد تصرف 20 درصد از اراضی گرجستان توسط روسیه خواستار بازگردان مناطق اوستیای جنوبی و آبخازیا به گرجستان شدند.
آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلبانی، ژاپن و مالت، اعضای کنونی شورای امنیت، پنجشنبه 19 مرداد در بیانیهای مشترک اعلام کردند که حمله روسیه به گرجستان در سال 2008 رویکرد خصمانه مسکو نسبت به همسایگانش را نشان داد و همین رویکرد علیه اوکراین نیز بکار برده شد.
بیانیه پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت پیرامون گرجستان، افزود که 6 کشور «بر استقلال و حاکمیت گرجستان بر تمامی اراضی خود طبق قوانین بینالمللی تاکید دارند.»
گرجستان در اوت 2008 کوشید مانع جدایی منطقه اوستیای جنوبی شود که در نهایت به جنگ کوتاهی با روسیه منتهی شد. پس از آن مسکو استقلال دو منطقه اوستیای جنوبی و آبخازیا را به رسمیت شناخت و به ایجاد پایگاههای نظامی در این دو منطقه اقدام کرد.
در این بیانیه که توسط ویریت خوجه، نماینده آلبانی در بیرون از سالن شورای امنیت قرائت شد، آمده است که 6 کشور «تهاجم وحشیانه» روسیه به گرجستان و ادامه اشغال اوستیای جنوبی و آبخازیا و تلاش برای انضمام آنها به خاک روسیه را محکوم میکنند. تجاوز مکرر روسیه این کشورها همچنین تهدیدهای مستمر روسیه بهویژه «حمله غیر قابل پذیرش به اوکراین» را محکوم کردند.
بیانیه این کشورها به ادامه مانورهای نظامی روسیه در اراضی و آسمان گرجستان، ایجاد موانع از جمله سیم خاردار، بازداشت و ربودن ساکنان مناطق تصرفشده، تبعیض علیه گرجستانیها و تخریب عامدانه آثار و نمادهای گرجستانی اشاره کردهاند.
این بیانیه تاکید کرده است که بحران میان روسیه و گرجستان باید بر اساس قوانین و قواعد بینالمللی از جمله میثاق سازمان ملل متحد حلوفصل شود. ماجراجویی گرجستان از سویی، دیمتری پولیانسکی، دستیار سفیر دائمی روسیه در سازمان ملل در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت، بیانیه 6 کشور غربی «منافقانه» است و اشاره کرد که گرجستان بهدلیل «ماجراجویی حسابنشده» اراضی خود را از دست داد.
روسیه و گرجستان در ماه می گذشته پروازهای دوجانبه را از سر گرفتند.
پولیانسکی خاطرنشان کرد، روابط روسیه با گرجستان به تدریج بهبود مییابد و بر اساس آن تبادل اقتصادی و جهانگرد امکانپذیر میشود.
+10
رأی دهید
-29
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
بزرگترین شکست پوتین وقتی بود که ترامپ رای نیاورد و شکست خورد.پوتین مطمن بود که ترامپ خواهد ماند و آمریکا رو از ناتو خارج خواهد کرد و پیمان ناتو فشل خواهد شد و برنامه پوتین با اشغال سریع اکراین شروع میشد و بعد قزاقستان و ارمنستان و گرجستان. بقیه جمهوری ها و مناطق اشغالی ایران مثل آذربایجان و تاجیکستان و ترکمنستان و ازبکستان و قرقیزستان در همشون هنوز دست نشانده های روسیه سرکار هستند و تسلیم خواست پوتین هستند و اساسا جنگ قره باغ و حضور ارتش روسیه در قره باغ و حتی اعزام نیرو به مرز ارمنستان و ایران پیش زمینه سرنگونی دولت غربگرای ارمنستان بود. البته ترامپ شکست خورد و پوتین نتونست اکراین رو اونطوری که میخواست بدون دفاع و حمایت در اختیار بگیره ولی برنامه هنوز پابرجاست و وجود نقاط مناقشه برانگیز مثل ابغازیا در گرجستان و قره باغ دقیقا خواست پوتین و بر اساس برنامه پوتین برای تشکیل دوباره شوروی هستش.
6
11
چهارشنبه ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
paksan - ایران، ایران
گرامی، با بسیاری از تحلیلهای شما موافقم. با این کامنت نیز هم. / اصولا دنیای روس، چه روسیهای چه اکراینی، در تمام مناسبت، دارای شعار *آزمون و خطا* میباشد، یعنی بدوی عمل میکند؛ *خب حالا بریم ببینیم چی میشه!، اگه شد که شد!، اما اگه این نشد، اونوقت میریم سراغ یک گزینهی دیگه!*. / امروز روز، پس از بیش از یک سال و نیم درگیری، بجز کریمهخودمختار که همیشه در تمام دورانها یک پا در هوا بوده، و همچنین بجز بخشهایی از دانباس و لوگانسک و جاهای کوچکی چون باخموت و امثال آن، تمام مابقی اکراین -که میشود بالای ۸۰ درصد این کشور-، همگی تحت مدیریت اکراین است. کشمکش در جاهای یادشده نیز، از سال ۲۰۱۴ شروع شد و ربطی به این دوران اخیر ندارد. اصولا سیستم روس این هست، که اگر نتونه از پنجره وارد جایی بشه، از در امتحان میکنه، اگر نشد، میره از خونهی کناری امتحان میکنه، اگر نشد، کورس رو تغییر میده میره از محلهی کناری امتحان میکنه ووو، و در یک کلام، کلی انرژی هدر میده، اما ۱۰ درصد هم حتا براش بازدهی نداره. به این سیستم ابلهانه میگن؛ *دوندگی موش* - معادل سلیس بهفارسی؛ *سگدو زدن*.
1
2
چهارشنبه ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۳
vg2000 - اسلو، نروژ
حتی اگه آمریکا از ناتو بیرون برود پیمان ناتو هیچ وقت از هم نمیپاشد و ناتو خیلی راحت میتونه جلوی روسیه رو بگیره بدون کمک آمریکا جنگ اوکراین نشون داد که روسیه هیچی نیست
1
2
چهارشنبه ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.