آیا اعتیاد حداد عادل سبب رد صلاحیت او خواهد شد؟ (ویدیو)

غلامعلی حداد عادل (زاده ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴، تهران) سیاستمدار ایرانی و دانشیار بازنشسته دانشگاه است که هم‌اکنون به عنوان رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رئیس بنیاد سعدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است. از حداد عادل به عنوان پدر معنوی جناح اصول‌گرایان یاد می‌شود.

او نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادوار ششم تا نهم و پنجمین رئیس مجلس شورای اسلامی و اولین رئیس غیر روحانی مجلس شورای اسلامی بوده‌است. حداد عادل با شعار تقوا و تدبیر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد شد و صلاحیت او از سوی شورای نگهبان تأیید شد. اما در ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ (چهار روز پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری) به نفع اصول‌گرایان از نامزدی کناره‌گیری کرد.

در ۱۳ آبان ۱۳۹۸، عادل به همراه ۹ نفر دیگر از اطرافیان علی خامنه‌ای در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفتند.

غلامعلی حداد عادل در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴ به نام غلامعلی مشهد محمدعلی حداد در خیابان ری تهران به دنیا آمد. پدربزرگ وی عباس در زمان ناصرالدین شاه برای تعمیرات ماشین دودی بین تهران و شهرری استخدام شد و به همین جهت به حداد معروف بود. غلامعلی کودکی را در یکی از مناطق پایین شهر به نام «پای خط» گذراند و دبستان را در مدرسه عمومی بندار رازی در خیابان لرزاده طی کرد. برای دبیرستان به مدرسه علوی رفت و در آنجا زیر نظر علامه کرباسچیان تعلیمات دینی دید. او در سال ۱۳۴۲ از دبیرستان علوی فارغ‌التحصیل شد. در سالهای ۱۳۴۵ و ۱۳۴۷ لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته فیزیک از دانشگاه‌های تهران و پهلوی دریافت کرد. بین سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ او در دانشگاه پهلوی و از ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۰ در دانشگاه ملی ایران فیزیک درس می‌داد. در سال ۱۳۵۱، کارشناسی ارشد فلسفه را از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران دریافت کرد. دروس دوره دکتری فلسفه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران را در سال ۱۳۵۳ به پایان برد. در این دوران به دلیل تحصیل فلسفه نزد نصر که استاد مذهبی فلسفه آن زمان دانشگاه تهران بود، مورد توجه سیدحسین نصر واقع شده و در دفتر وی به فعالیت مشغول می‌شود. در دهه ۱۳۴۰ از شاگردان احمد فردید بود. بین ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ در دانشگاه صنعتی آریامهر به تدریس فلسفه، تاریخ علم و تاریخ فلسفه غرب و تاریخ فلسفه اسلامی پرداخت. در سال ۱۳۶۴ از پایان‌نامه دکتری فلسفه تحت عنوان «نظر کانت درباره مابعدالطبیعه» دفاع کرد. او از ۱۳۶۴ تاکنون به تدریس فلسفه غرب در دانشگاه تهران اشتغال دارد.

او در اول شهریور ۱۳۵۰ زمانی که مدرس فیزیک دانشگاه ملی بود جزو ۴۴ نفر وابسته به نهضت آزادی بود که به همراه برادرش مجید حداد عادل به جرم تلاش برای خرابکاری در جشن‌های دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی دستگیر شد و ۶۶ روز زندانی بود. این گروه اولین بیانیه خود را در زندان به عنوان بیانیه نهضت مجاهدین خلق ایران منتشر می‌کنند و پس از خروج از زندان، در آذر ماه همان سال، بنای اولیه تشکیل سازمان مجاهدین خلق ایران را می‌گذارند.
 
 لطف‌الله میثمی در گفتگو با حسین دهباشی در مجموعه تاریخ شفاهی ایران می‌گوید غلامعلی حدادعادل در آن ماجرا اشتباهی دستگیرشده و در واقع این برادر او مجید حدادعادل بوده که با مجاهدین خلق در ارتباط بوده، اما مأموران ساواک او را به همراه برادرش و دو تن دیگر با این تصور که این‌ها اعضای یک خانه‌تیمی هستند دستگیر کرده‌بودند.
+72
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    Rozbeh Azad - کشمیر، هندوستان

    اتفاقا صلاحیت ها ربطی به اعتیاد ندارد بلکه مهم این است که درس های عملی سعید طوسی را با موفقیت گذرانده باشند. اگر سعید طوسی و تیم .. اش صلاحیت کاندیداها رو تایید کنند، کافی است.
    7
    97
    ‌پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    لواطکاراش رد صلاحیت نمیشن که هیچ ، پست و مقام بهتری هم میگیرند ! بخوای به اعتیاد این شیره ای فکر کنی ، اینها اکثرشون مواد مخدر رو اماله میکنند !! سرو ته یه کرباسن ، اصل فاسد !
    6
    59
    ‌پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان

    اکثریت آخوندها .مداحان و بقیه اراذل رژیم هم اعتیاد به انواع مواد دارند و هم اعتیاد به لواط مگر کسی آنها رو رد صلاحیت کرده که با اینیکی چنین کنند؟
    4
    34
    ‌پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.