بی بی سی: به گفته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی قیمت نان در ۱۵ استان ایران افزایش یافته است.
سلمان اسحاقی، نماینده مجلس ایران گفته است: «در بیش از ۱۵ استان ما شاهد افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان هستیم که این موضوع مردم را بسیار ناراحت کرده است» و افزوده: «متأسفانه برخی از دولتمردان ما این موضوعات را تکذیب میکنند.»
افزایش قیمت نان از حدود دو هفته پیش در استان خراسان رضوی آغاز شد؛ از اوایل مرداد ماه قیمت این کالای پرمصرف خوراکی به صورت ناگهانی افزایش یافت.
بر اساس جدولی که رسانههای ایران درباره قیمت نان در استان خراسان رضوی منتشر کردند حدود ۴۰ درصد قیمتها افزایش داشت.
در این استان نان بربری سنتی یارانهای که تا پیش از این با قیمت ۸۵۰ تومان فروخته میشد به ۱۲۰۰ تومان رسید. تافتون سنتی یارانهای از ۶۵۰ به ۹۰۰ تومان و سنگک یارانهای از ۱۴۰۰ به ۲ هزارتومان رسید.
در همان زمان رییس اتحادیه صف نانوایان مشهد گفته بود این افزایش قیمت به مرور در تمام ایران اجرا خواهد شد.
این در حالیست که احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، افزایش قیمت نان در استانها را رد کرده و گفته بود: «در دولت چیزی با عنوان افزایش قیمت نان نداشتیم.»
یک روز بعد از این اظهارات رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان از افزایش قیمتها در این استان خبر داد. افزایش قیمت کرایه خودرو به بهانه افزایش بهای نان در پی موج اخیر گرانی نان، بعضی گزارشها حاکی از آنست که تعدادی از اصناف از جمله رانندگان مسافرکش به بهانه افزایش قیمت نان نرخهای خود را بالا بردهاند.
روزنامه جهان صنعت در گزارشی گفته است در غرب تهران مسیری که کرایه آن ۶ هزار تومان بود، از سوی بعضی رانندگان ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته است که رانندگان دلیل آن را افزایش قیمت نان عنوان کردهاند.
نان یکی از اقلام پرمصرف خانوارهای ایرانیست و افزایش آن بطور مستقیم بر هزینه سفره شهروندان ایران تاثیر گذار خواهد بود.
آخرین افزایش رسمی قیمت نان به سال ۱۴۰۰ برمیگردد؛ بعضی از فعالان صنف نان میگویند آرد فقط بخش کوچکی از قیمت تمام شده نان را تشکیل میدهد و ثابت ماندن قیمت آرد تضمینی برای جلوگیری از بالا رفتن قیمت این قلم خوراکی نیست.
به گفته آنها همزمان با افزایش تورم عمومی، سایر هزینهها هم افزایش یافته است.
احمدرضا کشتگر، رییس اتحادیه صف نانوایان مشهد همزمان با افزایش قیمتها گفته بود: «قیمت آرد حدود ۲ تا ۳ درصد در قیمت نان تاثیر دارد. با توجه به افزایش هزینه های دستمزد، اجاره و تولید نان، افزایش ۴۰ درصدی قیمت ها هرچند که از زیان نانوایی ها کم می کند اما هنوز هم تولید نان را به صرفه نخواهد کرد.» بعضی از فعالان صنف نان میگویند آرد فقط بخش کوچکی از قیمت تمام شده نان را تشکیل میدهد و ثابت ماندن قیمت آرد با توجه به تورم، تضمینی برای جلوگیری از بالا رفتن قیمت این قلم خوراکی نیست.افزایش بی سر و صدای قیمت نان در حالیست که دولت ایران بارها گفته بود برنامهای برای افزایش قیمت نان و بنزین ندارد.
افزایش تورم کالاهای خوراکی در ایران پس از به قدرت رسیدن ابراهیم رئیسی تشدید شده که معیشت بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است و افزایش قیمت نان وضعیت کنونی را برای عده زیادی از شهروندان وخیمتر خواهد کرد.
مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه «خوراکیها و آشامیدنیها» در تیر ماه را ۳۷ اعلام کرده است و در بین انواع خوراکیها نیز گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» و «گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها» با تورم نزدیک به ۸۰ درصد، رکورددار تورم هستند.
تنها واکنش دولت ایران به این گرانیها نقل قول سخنگوی دولت ایران از ابراهیم رئیسی بود که گفته بود او به دلیل گرانیها «شبها خواب ندارد.»
مرکز آمار ایران میگوید در تیر ماه ۱۴۰۲ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور به ۳۹/۴ درصد بوده است؛ به این معنی که شهروندان ایرانی بطور متوسط بیش از ۳۹ درصد بیشتر از تیر ماه پارسال برای خرید مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کردهاند.
ناظران مستقل نرخ واقعی تورم را فراتر از این میدانند.
+28
رأی دهید
-4
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
ملتی که روی دریای منابع نشسته باید نگران گران شدن نان یارانه ای ( که همین یارانه ای بودن نان خودش یک سرشکستگی أست) به مبلغ ١٠ سنت باشه. ای توی روح پدر پس انداز هرچی ٥٧ تی
1
27
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
تنها راه رهائی حضور مجدد در کف خیابان ها تا حصول نتیجه نهائی است!
این ملت حقشونو همچین فرقه کثیفی براشون حکومت کنه این تازه اولشه
1
19
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
درست است که قیمت نان در 15 استان کشور 40 درصد گران شده است . اما بارها گفته ام عیب از ملتی است که برخلاف هیچ کجای دنیا سالیانه حداقل 15 درصد اضافه حقوق می خواهد و اگر نگیرد بلوا میکند. اضافه حقوق سالیانه و تصاعدی یعنی چاپ مستمر اسکناس و پهن شدن پول و در نتیجه قیمت ارزاق هم بطور طبیعی دائما بالا میروند. در هیچ کشوری این توقع اضافه کردن حداقل 15 درصد حقوق وجود ندارد. خودتان با خودتان برای پهن شدن ارزش پول مسابقه گذاشته اید.
1
11
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
تازه شده شاید ١٥٪. وگرنه روی ٢٠-٢٥٪ بوده. مملکتی که تولید نداشته باشه بهیچ عنوان از این rat race نمیتونه بیاد بیرون. شاه هه میدونست و از صنایع زیربنایی شروع کرد (پتروشیمی، استخراج، ذوب آهن، آلومینیوم سازی و ..) به جای اینکه فقط تلمبه و بیل بزنیم و بفروشیم.
0
8
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.