حمید سجادی در جلسه با فرماندهان سپاه پاسدارانــ ورزش۳ایندیپندنت فارسی: در حالی که خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه دوم مرداد با انتشار خبر استعفای حمید سجادی، وزیر ورزش دولت ابراهیم رئیسی، دلیل آن را «عوارض ناشی از سقوط هلیکوپتر» عنوان کرد، یکی از کارمندان وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی فاش کرد که سجادی به دلیل عملکرد ضعیف و انتقادهای پرشمار نمایندگان مجلس برکنار شده و استعفایش نمایشی است.
خبرگزاری فارس در خبر کوتاه خود نوشت: «سجادی بهدلیل عوارض ناشی از سقوط هلیکوپتر تا الان دو بار تقاضای استعفای خود را تقدیم رئیسجمهوری کرده بود. او هماکنون به دلیل آسیبی که در سانحه هلیکوپتر به طحالش وارد شده، در بیمارستان در حال درمان است.»
در همین حال، یک منبع آگاه در وزارت ورزش که نخواست نامش فاش شود، به ایندیپندنت فارسی گفت: «خبر را اینگونه مطرح کردهاند تا به نوعی آبروی سجادی را حفظ کنند و بگویند که به دلیل وخامت وضعیت جسمانیاش مجبور به استعفا شده، در حالی که دروغ محض است و او مشکل جسمانی خاصی ندارد. تنها دلیل استعفای نمایشی سجادی این است که امروز قرار بود استیضاحش در مجلس اعلام وصول شود و در نتیجه دولتیها و ابراهیم رئیسی به او پیشنهاد دادند خودش به بهانه بیماری استعفا کند تا آبرویش حفظ شود.»
این کارمند وزارت ورزش و جوانان در ادامه توضیح داد که حمید سجادی هفته گذشته به مدت ۲۴ ساعت برای جراحی درآوردن کیسه صفرا در بیمارستان بستری بود و پس از بهبود، در پی تماسی از دفتر ابراهیم رئیسی راهی هیئت دولت شد. او در جلسه با رئیسی و معاونانش متوجه شد که تصمیم مجلسیها برای برکناری او جدی است و در نهایت امروز، دو مرداد، خبر استعفایش را رسانهای کرد.
قرار است استعفای سجادی بهزودی و بهصورت رسمی از سوی دفتر رئیسجمهوری ایران پذیرفته شود و سپس تا زمان معرفی نامزد وزارت به مجلس، فرد جایگزین بهعنوان سرپرست وزارتخانه اداره امور را به دست بگیرد.
به اذعان کارمندان وزارت ورزش، سیدحمید سجادی هزاوه که اسفند ۱۴۰۱ در ماجرای سقوط هلیکوپتر هلالاحمر در ورزشگاه شهر بافت استان کرمان، مصدوم شد و تحت چند عمل جراحی قرار گرفت، در ماههای گذشته سلامتیاش را بهطور کامل بهدست آورده بود، اما نتایج ضعیف تیمهای ملی ایران، نابسامانی در فدراسیونهای ورزشی، بیتوجهی او به توسعه زیرساختها و اماکن ورزشی و همچنین حمایت نکردن از قهرمانان ملی در حدود دو سالی که از عمر وزارت سجادی گذشت، مدیران نظام جمهوری اسلامی را به این نتیجه رساند که پایان تاریخ مصرف او را اعلام کنند.
کارشناس و کارمند وزارت ورزش و جوانان در همین ارتباط به ایندیپندنت فارسی میگوید: «این اواخر دیگر همه کارمندان وزارت ورزش نیز به اجماع رسیده بودند که او ضعیفترین وزیر ورزش تاریخ ایران است. مشکل اصلی سجادی این است که قدرت تصمیمگیری مستقل ندارد و بهشدت تحت تاثیر پیشنهادهای مدیرانی خارج از ورزش یا ماموران امنیتی است. در دوران تصدی او بر وزارتخانه، هر مدیر و فدراسیونی ساز خود را میزد، تعداد درگیریهای ورزشکاران با مدیران فدراسیونها بسیار زیاد شد، چندین مدیر نالایق و امنیتی به ریاست فدراسیونها و همچنین باشگاه استقلال رسیدند و نتیجهاش هم وضعیت فعلی ورزش ایران است که از وخامت آن مطلعایم. شک نداشته باشید که در المپیک آینده هم یکی از بدترین نتایج تاریخ ورزش ایران رقم خواهد خورد، چون سجادی در این دو سال عملا هیچ کاری نکرد.» حمید سجادی کیست؟ حمید سجادی، قهرمان سابق دوومیدانی ایران، یکی از امنیتیترین مدیران ورزشی در تاریخ جمهوری اسلامی محسوب میشود. او اگرچه بهعنوان مدیری اصولگرا در ورزش ایران شناخته میشود و در جریان دو انتخابات ریاستجمهوری اخیر نیز رئیس ستاد انتخاباتی ورزشکاران حامی رئیسی بود، از سال ۱۳۷۲ تاکنون بیوقفه در تمامی دولتها، پستهای کلیدی ورزشی را در اختیار داشته است.
او از ابتدای دهه ۱۳۸۰ تاکنون عضو هیئتمدیره و نماینده شرکت حملونقل دریایی آبادان در زمینه نقلوانتقال دریایی نفت و فراوردههای نفتی، عضو هیئتمدیره شرکت پرشیانخودرو کیش، از شرکتهای واردکننده خودرو و قطعات خودرو از جزیره کیش، مدیرعامل شرکت عمرانآباد گستر سحر در زمینه شهرسازی و مدیرعامل موسسه دفاع از قربانیان تروریسم در ایران هم بوده است.
در خبرنامهای که سال ۱۳۹۳ درباره اهم فعالیتهای موسسه دفاع از قربانیان تروریسم در ایران منتشر شد، از مواردی همچون «برقراری ارتباط با مطبوعات داخلی و خارجی، رسیدگی به شکایات خانوادههای قربانی ترور علیه تروریستها، روشنگری علیه تروریسم، نمایشگاهها و کنفرانسها و نشستهای تخصصی برای حل معضل تروریسم و تلاش برای التیام درد بازماندگان قربانیان تروریسم» نام برده شده است. معاونان امنیتی حمید سجادی پس از رسیدن به آرزوی دیرینهاش که صندلی نخست وزارت ورزش بود، تمام معاونتهایش را از میان مدیرانی امنیتی یا فرماندهان سپاه انتخاب کرد.
محمدرضا پولادگر، رئیس سابق فدراسیون تکواندو و معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، هم معمم و تحصیلکرده حوزه علمیه قم و هم عضو سپاه پاسداران است. مریم کاظمیپور، معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان، از مخالفان بدنسازی برای دختران و از مخالفان جدی حضور زنان در ورزشگاهها، تحصیلکرده دانشگاه بقیهالله سپاه و عضو این سازمان نظامی محسوب میشود. سینا کلهر، معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، نیز عضو سپاه پاسداران است.
به این ترتیب، این سه معاون کلیدی وزیر ورزش و جوانان در صورت تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران، حق نخواهند داشت در قاره اروپا هیچگونه فعالیتی داشته باشند.
شاخصترین این چهرهها نیز وحید یامینپور، معاون جوانان این وزارتخانه، است که بارها خواهان برخورد با ورزشکاران معترض شده و علیه زنان معترض به حجاب اجباری نفرتپراکنی کرده و به دلیل سوابق امنیتیاش، میان کارمندان وزارت ورزش و جوانان به «بازجوی کثیف» معروف است.
محمد آخوندی، از مشاوران حمید سجادی، هم در اوج خیزش سراسری ایرانیان، از «اعدام معترضان» حمایت کرد و احکام مرگآور دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه جوانان معترض را «اجرای حکم الهی» دانست.
اتحادیه اروپا بهمن ۱۴۰۱، حمید سجادی را به دلیل اینکه ورزشکاران نامدار ایرانی را به سکوت در مقابل اعتراضهای مردمی گسترده و همچنین بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در ایران وادار کرده بود، در فهرست مقامهای تحریمشده جمهوری اسلامی قرار داد. فشارهای امنیتی بر ورزشکاران منتقد چندین ورزشکار و مدیر ورزشی که در یک سال اخیر مجبور به مهاجرت از ایران شدند، در گفتوگوهای مختلف با رسانهها فاش کردند که حمید سجادی و معاونان او در جریان خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی و در همکاری مستقیم با نهادهای امنیتی، دهها ورزشکار معترض را با بازداشت، تهدید و پروندهسازی امنیتی، مجبور به سکوت کردند.
البته سجادی خود در مهر ۱۴۰۱ و پس از آغاز خیزش سراسری ایرانیان، اعتراف کرده بود که «برخی فدراسیونهای ورزشی از جمله رزمیها و موتورسواری در مقاطع مختلف با نیروهای نظامی و انتظامی فعالیت مشترک دارند» و در ادامه، برای محکم کردن جایگاهش در وزارت ورزش و خوشآمد مدیران امنیتی، اکثر جامعه ورزش را «پیرو خط انقلاب و رهبری» خواند؛ دستوپازدنهایی که نتیجه ندادند و شکستهای پیدرپی تیمهای ورزشی ایرانی در مسابقات جهانی و بینالمللی مخصوصا در چندماه اخیر، نمایندگان مجلس و ابراهیم رئیسی را به برکناری او مجاب کردند.
در یک نمونه، محسن معتمدکیا که در آستانه رقابتهای جامجهانی ۲۰۲۲ قطر از سوی حمید سجادی بهعنوان مدیر روابطعمومی وزارت ورزش و جوانان انتخاب شده بود و وظیفه داشت فوتبالیستهای منتقد را از پرسشهای خبرنگاران ایرانی و خارجی حاضر در قطر درباره سرکوب و کشتار مردم معترض دور نگه دارد، زمانی که خبرنگار دویچهوله در مورد بازداشت وریا غفوری سوال پرسید، زیر مچ دست خبرنگار کوبید و به او توهین کرد.
فشار بر الناز رکابی و برادرش داوود رکابی پس از حضور بدون حجاب رکابی در رقابتهای جهانی صخرهنوردی به میزبانی سئول نیز نمونهای از نقش حمید سجادی در اعمال فشار بر ورزشکاران است.
+12
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.