بی بی سی: محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، در میان جمعى از مشاورانش گفته است که «به نظر مىرسد خطر خودبراندازى که بارها از آن سخن گفته شده است با بازگشت مجدد فعالیت گشت ارشاد و نیز برخوردهاى پلیسی، امنیتى و احکام قضایى نامتعارف نسبت به مسائل اجتماعى خصوصا با بانوان، بیش از پیش خودنمایى مىکند».
او در تازهترین اظهاراتش گفته: «با توجه به تجربه تلخ گذشته و هزینههاى سنگینى که جامعه پرداخته و لطماتى که به حیثیت اسلام وارد آمده است، انتظار مىرود که مسوؤلان نه تنها با این رفتارها و رویکردها و مواضع مخالفت کنند بلکه با مسببان و مباشران برخورد جدى داشته باشند.»
فرماندهی نیروی انتظامی اعلام روز گذشته اعلام کرد از یکشنبه ۲۵ تیرماه گشت پلیس برای «پوشش خارج عرف» در خیابانها مستقر میشوند. این اظهارات واکنشهای بسیاری به همراه داشت.
این در حالی است که با آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشتهای ارشاد پلیس امنیت اخلاقی، برخی از مسئولان حکومتی از پایان کار گشتهای ارشاد خبر داده بودند.
یک خبرنگار در توییتی از مشاهداتش از حضور این گشتها در تهران نوشت: «بیشترین شمار ونهای گشت ارشاد در محدوده خیابان ولیعصر، تئاتر شهر و میدان انقلاب احساس میشد.»
آقای خاتمی خرداد ماه امسال هم گفته بود عفاف با حجاب یکی نیست و نمیتوان حجاب را به زور تحمیل کرد. محمد خاتمی نقد خود به حجاب اجباری را ۹ ماه پس از اعتراضاتی که با کشته شدن مهسا (ژینا) امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی» آغاز شد بیان کرد.
دیماه امسال رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد حجاب اسلامی برای زنان «بیتردید» یک ضرورت شرعی و «خدشهناپذیر» شمرده است.
چند روز پس از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستان کل، گفت با بخشنامه دادستانی کل به پلیس دستور داده شده است در سراسر کشور با قاطعیت با «کشف حجاب» برخورد کند. بعد مسئولان حکومت، به ویژه شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از تدوین طرح «حجاب و عفاف» و مجازات و برخورد «هوشمند» با زنان بیحجاب خبر دادند که امروز محمد قالیباف اعلام کرد خارج از نوبت رسیدگی میشود.
در ماههای اخیر با سرپیچی فزاینده زنان و دختران ایرانی از قانون حجاب اجباری، مسئله حجاب به یکی از دغدغههای اصلی حکومت تبدیل شده است.