رئیس جامعة المصطفی: بعضی از مسئولان کنونی افغانستان تحصیل‌کرده جامعة المصطفی هستند

 ساختمان جامعة المصطفی العالمیه (دانشگاه جهانی مصطفی) قمرادیو فردا: رئیس جامعة المصطفی العالمیه (دانشگاه جهانی مصطفی)، از مؤسسات مذهبی و تبلیغات اسلام شیعی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید بعضی از مسئولان دولت جدید افغانستان تحصیل‌کرده این نهاد هستند.

علی عباسی در گفت‌وگویی به تحصیل مذهبی «افرادی از ۸۳ ملیت» در این مجموعه و شعبات خارجی آن اشاره کرد و گفت که در (شعبه) کابل، بیش از ۵۰ درصد «دانش‌پژوهان» از تاجیک‌ها و … اهل تسنن هستند.

او گفت بعضی از مسئولان دولت جدید افغانستان هم تحصیل‌کرده جامعة المصطفی هستند و این «امنیتی» برای مجموعه ایجاد کرده است.

دقیقاً مشخص نیست فعالیت شعبه کابل جامعة المصطفی العالمیه بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان به چه شکلی است، اما سایت شعبه افغانستان این مجموعه آخرین گزارش از فارغ‌التحصیلی طلبه‌های افغانی را پاییز ۱۳۹۸ منتشر کرده و شمار طلبه‌های این مجموعه در افغانستان را ۴۵۰۰ نفر گزارش داده است.

همچنین علی عباسی در مورد این‌که چگونه افرادی که در این مجموعه شیعی آموزش دیده‌اند در حکومت سنی‌مذهب افراطی طالبان عهده‌دار مسئولیت شده‌اند، توضیحی نداد.

جامعة المصطفی العالمیه در سال ۱۳۸۷ از ادغام دو مجموعه «سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور» و «مرکز جهانی علوم اسلامی» با دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که این مرکز تبلیغات مذهب شیعه در ۶۰ کشور جهان شعبه دارد و وظیفه‌اش این است که افراد مناسب برای آموزش اسلام را شناسایی و آن‌ها را برای آموزش طلبگی به قم اعزام کند.

در بودجه سال جاری دولت، یک هزار و ۱۲۲ میلیارد تومان برای این مجموعه در نظر گرفته شده است.

این نهاد در سال ۲۰۲۰ از جانب وزارت خزانه‌داری آمریکا به‌اتهام ارتباط با فعالیت‌های نظامی‌اطلاعاتی نیروی قدس سپاه پاسداران تحریم شد. دولت کانادا نیز این مرکز را به‌دلیل گسترش ایدئولوژی خود در خارج از ایران و استخدام نیروهای شبه‌نظامی خارجی تحریم کرده است.
+1
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.