بی بی سی: انتخابات فدراسیون کشتی ایران در حالی دیروز پایان یافت که پیروز آن رقیبی نداشت. علیرضا دبیر در انتخاباتی به ریاست دوباره رسید که بی حاشیه نبود و با رد صلاحیت و استعفا و اعتراض همراه شد.
در این دوره از انتخابات مونا میرزایی، مریم ارمآبادی، سعید کولیوند، بهمن صفری، آرین حاتمی، اکبر جیرسرایی و حسن یارینیا رد صلاحیت شدند.
حمید بنی تمیم، جمشید خیرآبادی، حمید سیفی، عبدالله عزیزی و مصطفی میرزایی از حضور در انتخابات منصرف شدند.
عباس جدیدی، قهرمان سابق تیم ملی کشتی هم با اعتراض جلسه را ترک کرد.
آقای جدیدی با بیان «امیدواری به دیدار او و معاون و وزیر ورزش در محاکم قضایی» گفت: «شما شاهد بودید افرادی که به نحوه انتخابات اعتراض داشتند به مجمع نیامدند که خود میتواند بزرگترین شوک به بدنه ورزش ما باشد. آقای پولادگر مطمئن باشید برای لغو این انتخابات در محاکم قضایی اقدام خواهد شد و این اقدام غیرقانونی شما را حتما به مراجع قضایی اعلام میکنیم.»
عباس جدیدی در انتخابات چند دوره اخیر ریاست فدراسیون کشتی، با اعتراض مجمع را ترک گفته بود.
علیرضا دبیر در ادامه جلسه گفت: «در فضای مجازی حرفهایی که لیاقت خودشان است به من میزنند. وعده ما به قیامت. همه میخواهند با شلوغ کاری جلو بروند. بیایید با کارمان حرف بزنیم و جر نزنیم. به قطار در حال حرکت سنگ میزنند.»
در نهایت تنها دو نامزد برای انتخابت ریاست فدراسیون باقی ماندند که با اعلام حمایت حمید یاری، دیگر کاندیدای ریاست از علیرضا دبیر، تمامی ۳۸ رای مجمع به رئیس فعلی فدراسیون کشتی تعلق گرفت.
آقای یاری در حمایت از آقای دبیر گفت: «هیچ کس نمیتواند به دبیر ضربه بزند. او به ضرر خودش و به نفع کشتی کار کرده است. به من رای ندهید و به دبیر بدهید. به جدیدی گفتم تو «داداش منی اما نکن». آخرش هم دوستان به او خندیدند و رفت. اوج بیاحترامی بود که مجمع را ترک کردید.»
علیرضا دبیر که بر سر بودجه فدراسیون با محمد پولادگر معاون ورزشی وزیر ورزش بحث کرده بود در آغاز جلسه با او آشتی کرد.
در تیرماه سال گذشته، معاون سازمان تربیت بدنی اعلام کرد با توجه به کمک ۷۰ میلیاردی مجلس شورای اسلامی بودجهای به فدراسیون کشتی تعلق نمیگیرد که با واکنش تند علیرضا دبیر روبرو شد.
آقای دبیر در آستانه برگزاری نشست انتخاباتی دیروز گفت: «حرکت وزارت در قبال بودجه کشتی اشتباه بود اما حرکت من اشتباهتر. آن برخورد لفظی در جمع اتفاق افتاد. اخلاق حکم میکرد در جمع عذرخواهی کنم. برای همین تربت حرم سیدالشهدا را که ۱۱ متر زیر زمین است تا مورد تعرض قرار نگیرد با انگشتر و عطر و مهر خاص، به ایشان اهدا میکنم.»
علیرضا دبیر نخستین بار در سال ۹۸ و پس از استعفای رسول خادم و ۹ ماه بلاتکلیفی به ریاست فدراسیون کشتی ایران انتخاب شد. پیش از آن او به نمایندگی از جریان اصولگرا، عضو شورای شهر تهران بود.
آقای خادم، از قهرمانان خوش نام این رشته، چند روز پس از انتقاد شدید از سیاست پنهانکاری در رو در رو نشدن با ورزشکاران اسرائیلی از سمت خود کنارهگیری کرد.
او گفته بود «اگر سیاست ایران به رسمیت نشناختن اسرائیل و روبرو نشدن با ورزشکاران آن است، پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضربخوردگی، به درمانگاهها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟»
یک روز پس از استعفای رسول خادم، روسای تمامی هیاتهای کشتی ایران هم به حمایت از او استعفا دادند.
در دوران ریاست آقای دبیر تیمهای کشتی فرنگی و آزاد به موفقیت هایی در عرصه جهانی دست یافتهاند، موفقیتهایی که گاهی به دلیل جنگ اوکراین با غیبت تیمهای ملی روسیه، رقیب قدیمی تیم ملی ایران همراه بوده است.
در آخرین دوره قهرمانی کشتی جهان هم، ایران در رشته فرنگی به رده پنجم سقوط کرد که با انتفادات فراوانی رو برو شد. دوران ریاست اول علیرضا دبیر بر فدارسیون کشتی همیشه با حاشیههایی همراه بود.
چندی پیش ویدئویی از نماز خواندن آقای دبیر در جلسه رسمی با وزیر ورزش و جوانان ایران، منتشر شد که علاوه بر کاربران شبکههای اجتماعی، چهرههای سیاسی و اجتماعی و خبرنگاران حوزه ورزش هم به آن واکنشهای فراوانی نشان دادهاند.
از جمله مقایسه علیرضا دبیر و حسین رضازاده با برادران خادم و توییت مهدی امیرپور، خبرنگار ورزشی که هفته گذشته با انتشار ویدیوی نمازخواندن آقای دبیر در توییتر نوشته بود: «وقتی از «ریا» حرف میزنیم، از چه حرف میزنیم. نماز خواندنِ نمایشی علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در جلسه با وزیر ورزش».
در اردیبهشت ماه سال گذشته هم رفتار «پرخاشگرانه» و «توهین آمیز» زئیس فدراسیون کشتی با یک خبرنگار به هنگام برگزاری انتخابات هیئت کشتی مازندران که به اخراج خبرنگار مجمع منجر شد، با واکنشهای فراوانی رو برو شد.
او همچنین سال گذشته همزمان با دومین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس و در آستانه سفر تیم ملی کشتی ایران به آمریکا، از «التزام عملی به شعار مرگ بر آمریکا» سخن گفت.
سخنان آقای دبیر با واکنشهای زیادی روبرو شد که در نهایت سفارت آمریکا برای او و یک کشتیگیر ویزا صادر نکرد و دیدار دوستانه دو تیم کشتی ایران و آمریکا لغو شد. همچنین گفته شد که اقای دبیر گرین کارت آمریکا را دارد اما او اعلام کرد که هفت سال است گرین کارت او باطل شده است.
علیرضا دبیر همچنین در مصاحبه ای در مورد اختلافاتش با رسول خادم، رئیس پیشین فدراسیون کشتی هم گفته بود که با اینکه با او «رفیق» نیست، در کشتی و حوزه قهرمانی بسیار او را قبول دارد.
با این حال آقای دبیر درباره اختلافنظرش با رسول خادم گفته که «تفکراتش را در عرصه فرهنگ، هنر و سیاست قبول ندارم.»
او که از چهرههای نزدیک به حکومت است در دوران اعتراضات اخیر ایران به کشتی گیران هشدار داد که نباید در مسائل سیاسی موضع گیری کنند
این در حالی بود رسول خادم، رئیس پیشین فدراسیون کشتی ایران، بارها حمایتش را از معترضان اعلام کرد.
+0
رأی دهید
-17
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
برای همین تربت حرم سیدالشهدا را که ۱۱ متر زیر زمین است تا مورد تعرض قرار نگیرد با انگشتر و عطر و مهر خاص، به ایشان اهدا میکنم. اینکه آدرس فاضلاب است
0
0
یکشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.