اولین گروه از گردشگران ایرانی راهی شرم‌الشیخ در مصر خواهند شد

بی بی سی: محمد حسین سلطانی‌فر، رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره اظهارات مقام‌ها‌ی مصری درباره سفر اولین گروه گردشگران ایرانی از مصر را تائید کرده است؛ او البته زمان دقیقی برای اعزام این گروه از مسافران اعلام نکرد.

بر اساس آنچه گفته شده، قرار است این گروه از مسافران ایرانی با پرواز مستقیم از ایران به شهر ساحلی «شرم‌الشیخ» بروند.

شهر ساحلی «شرم‌الشیخ» از مناطق پربازدید گردشگران خارجی است در جنوب شبه جزیره سینا واقع شده است.

بیشتر مناطق شبه جزیره سینا خشک و بیابانیست و قاهره، پایتخت این کشور در آن واقع نشده است.

آقای سلطانی‌فر گفته: «این موضوع حاصل و نتیجه مصوبه اخیر دولت مصر است که برای اولین بار این اجازه را صادر کرد که گردشگران ایرانی بتوانند با سفر به مصر از منطقه شرم الشیخ بازدید کنند.»

رئیس دفتر حافظ منافع تصمیم اخیر دولت مصر در صدور مجوز برای سفر گردشگران ایرانی به این کشور را «دریچه‌ای در جهت ارتقاء روابط سیاسی دو کشور در سطح سفارت» دانسته است.

دیروز بعضی منابع خبری در مصر به نقل از وزیر گردشگری در این کشور گفته بودند که مصر پذیرای اولین گروه گردشگران ایرانیست که با پرواز مستقیم از تهران به شرم الشیخ می‌روند.

تعداد این گروه از گردشگران ایرانی ۲۵ نفر اعلام شده که بازدید آنها از مصر به جنوب سینا و نوبیع و طابا محدود شده است.

در اوایل فروردین ماه سال جاری بود که مصر اعلام کرد قوانین مرتبط با ویزا برای گردشگران خارجی از جمله ایران را تسهیل خواهد کرد.

تصمیم اخیر دولت مصر برای صدور ویزا به مسافران ایرانی بخشی از سیاست‌های این کشور برای جذب گردشگران خارجی است که هدف از آن ورود ارز به این کشور و بهبود اقتصادیست.

همان زمان زمان وزیر گردشگری مصر اعلام کرد گروه‌های مسافران ایرانی در بدو ورود به «سینا» ویزای خود را دریافت خواهند کرد؛ او گفته بود جنوب سینا قدم اول برای شهروندان ایرانیست و در مراحل بعدی ممکن است سفر آنها به سایر مناطق مصر هم تعمیم داده شود.

اخیرا فرهاد دوایی، دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در خراسان رضوی گفته: «با توافقی که میان ایران و مصر صورت گرفته، تبادل گردشگر میان این دو کشور از شهرهای تهران، مشهد و شیراز به شرم‌الشیخ مصر پس از ۴۰ سال به صورت مستقیم از ۴۵ روز تا ۲ ماه آینده صورت خواهد گرفت.»

روابط پس از استقرار جمهوری اسلامی
ایران و مصر تا پیش از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، روابط بسیار خوبی داشتند اما پس از استقرار جمهوری اسلامی روابط دو کشور قطع شد.

در روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، مصر تنها کشوری بود که تا آخرین لحظه مرگ پادشاه ایران از او با تشریفات کامل پذیرایی کرد و این در حالی بود که جمهوری اسلامی خواستار استرداد او بود.

محمدرضا پهلوی تا زمان مرگ در مصر ماند و پس از درگذشت او مراسم باشکوهی در قاهره برگزارشد و درهمین شهر هم به خاک سپرده شد.

در سال ۱۳۶۰ انور سادات، رئیس جمهوری وقت این کشور و حامی پادشاه ایران، در یک رژه نظامی به دست اسلامگرایان مصری ترور شد؛ که این اقدام مورد استقبال جمهوری اسلامی قرار گرفت و خیابان وزرا در تهران را به نام خالد اسلامبولی- ضارب او- تغییر نام داد.

از آن زمان رابطه ایران و مصر در پایین ترین سطح قرار داشته اما دو کشور روابط محدود اقتصادی خود را حفظ کرده‌اند.

با شدت گرفتن اعتراض مصری ها به حکومت حسنی مبارک در سال ۱۳۸۹، آیت‌الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی در روزی که معترضان مصری آن را «جمعه رفتن»" نامیده بودند در نماز جمعه تهران، به زبان عربی و خطاب به آنها سخنرانی کرد.

او گفته بود: « آنچه امروز در قاهره و دیگر شهرهای مصر مشاهده می شود، انفجار خشم مقدس و فوران عقده‌هائی است که در طول سالیان متمادی رژیم نامسلمان و خائن و دست‌نشانده با رفتار خود در دل مردان و زنان آزاده مصری متراکم ساخته است.»

آقای خامنه‌ای البته حدود یک ماه پیش در دیدار با سلطان عمان گفت از رابطه با مصر استقبال می‌کند.
+4
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.