نیویورک‌تایمز: علیرضا اکبری برای بریتانیا جاسوسی می‌کرد و «فردو» را به انگلیس لو داد

ایران اینترنشنال: روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت که علیرضا اکبری، شهروند ایرانی-بریتانیایی و معاون پیشین وزیر دفاع جمهوری اسلامی که چند ماه پیش اعدام شد، جاسوس بریتانیا و افشاگر وجود سایت هسته‌ای زیرزمینی فردو بوده است.

این روزنامه گزارش خود را بر اساس اظهارات مقامات اطلاعاتی و امنیت ملی و دیپلمات‌های ارشد فعلی و پیشین آمریکا، بریتانیا، اسرائیل، آلمان و ایران تهیه کرده است.

از میان این منابع، سه مقام اطلاعاتی و امنیت ملی غربی که نامشان فاش نشده، گفتند: «اطلاعات مربوط به سایت فردو تنها یکی از افشاگری‌هایی آقای اکبری بود که مقام اطلاعاتی بریتانیا در آوریل ۲۰۰۸ به همتایان اسرائیلی و غربی خود منتقل کرد.»

همچنین به گفته دو ایرانی نزدیک به سپاه پاسداران، جمهوری اسلامی با کمک سازمان اطلاعات روسیه متوجه شد «افشاگر سایت فردو آقای اکبری است».

نیویورک‌تایمز نوشت: «مشخص نیست روسیه، متحد نزدیک ایران، چگونه به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده است.»

این گزارش در حالی است که بریتانیا هرگز به طور علنی جاسوس بودن اکبری را تایید نکرده است. اکبری در سال ۲۰۱۲ شهروند این کشور شد.

نیویورک‌تایمز همچنین نوشت که بر اساس گفته‌ مقامات اطلاعاتی، اکبری «افشای اسرار هسته‌ای ایران به مقامات اطلاعاتی بریتانیا را از سال ۲۰۰۴ آغاز کرد» اما انگیزه او از جاسوسی مشخص نیست.

این روزنامه در گزارش خود، به نقل از یونی کورن، رییس دفتر پیشین وزیر دفاع اسرائیل آورده است: «سهم بزرگ انگلیس در تلاش‌های ترکیبی غرب برای جمع‌آوری اطلاعات از پروژه هسته‌ای ایران همیشه از طریق نیروی جاسوسی انسانی تامین شده است. آن‌ها در جاهایی حضور فیزیکی داشتند که نه ما و نه آمریکایی‌ها به آن دسترسی نداشتیم.»

در گزارش نیویورک‌تایمز تاکید شده که افشای سایت فردو منجر به افزایش سوءظن به جمهوری اسلامی و تشدید تحریم‌ها علیه تهران شد.

اما جمهوری اسلامی اکبری را علاوه بر افشای اسرار هسته‌ای و نظامی، به افشای هویت و فعالیت‌های بیش از ۱۰۰ مقام دولتی، از جمله محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای که در سال ۲۰۲۰ به دست اسرائیل ترور شد، متهم کرد.

اواخر دی‌ماه گذشته، خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد حکم اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی-بریتانیایی و معاون پیشین وزیر دفاع جمهوری اسلامی به اتهام جاسوسی، به اجرا درآمد.

چند روز قبل از آن، خبرگزاری‌های ایران اعترافات اجباری اکبری زیر نظر نهادهای امنیتی را با عنوان «علیرضا اکبری که بود؟» منتشر کردند.

اما اکبری در یک فایل صوتی که به دست ایران‌اینترنشنال رسیده می‌گوید که این اعترافات با وعده آزادی و همزمان با شکنجه او گرفته شده است.

او در این فایل گفته بود: «با بیش از سه هزار و ۵۰۰ ساعت شکنجه و داروهای روان‌گردان و روش‌های دخل و تصرف فیزیولوژیک و روانی، اراده من را سلب کردند. من را تا مرز جنون و دیوانگی پیش بردند. آنچه را می‌خواستند به من تلقین کردند و به زور اسلحه و تهدید به مرگ من را مجبور به اقرارهای کذب و فاسد کردند.»

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا در توییتی در واکنش به حکم صادر شده برای او نوشت: «این (حکم اعدام) اقدامی با انگیزه سیاسی از سوی یک رژیم وحشی است که حق زندگی را کاملا نادیده می‌گیرد.»
+38
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۰
    Sardinia - ماپوتو، موزامبیک
    با این خبر کاملا مشخص شد که این بدبخت جاسوس نبوده و غرب میخاد اینجوری جا بندازه که این بابا جاسوسی میکرده و مهره هاش با خیال راحت تر ترتیب جمهوری اسلامی رو بدن.
    10
    22
    دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    GORG AMERICAN - بالتیمور، ایالات متحده امریکا
    اینا که ۴۰ ساله میگن با نیروی هسته ای میخوایم برق و دارو درست کنیم چطور حالا میگن فلانی رو کشتیم چون سایت مخفی رو لو داده بود.!!!!!
    3
    15
    دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۹
    siavash786 - قلب نگین، هندوستان
    راست و دروغ این خبر اصلا چه فرقی برای مردم میکنه ؟ انها مهره ای از دست دادن و آخوندا هم همکار خودشان را اعدام کردن . برای فردای ایران اتحاد و همبستگی مهم است نه مذوری بیگانه ، عشق به میهن باید ترویج یابد تا وطن پرستی ریشه ا ش مستحکمتر باشد.
    1
    14
    دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان
    اولش خودشونو به درو دیوار میزدن میگفتن جاسوس نیست، حالا که رفته به جهنم و کاراش معلوم شده میگید؟ ولی نامرد نه به اون مهر روی پیشانیش نه به اون کاراش، متن اصلی نیورک تایمز رو من خوندم ولی این ترجمه فارسی رو نه، نمیدونم اینجا گفته یا نه ولی تو متن اصلی گفته شد بود که روس‌ها اول فهمیده بودن بعد به ایرانی ها گزارش کرده بودن این جاسوس رو
    14
    1
    دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.