ادامه بحران تیم استقلال؛ فتح‌الله‌زاده: پول را پس نمی‌دهم و بخاطر وزیر و هواداران استعفا می‌کنم

این پنجمین بار است که از سال ۱۳۷۵ تاکنون، علی فتح‌االله‌زاده بعد از مدتی مدیرعاملی استقلال از این تیم می‌رودبی بی سی: در ادامه بحران‌های هفته‌های اخیر باشگاه استقلال، علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل این باشگاه، بار دیگر استعفا کرد و گفت که این کار را برای «آسیب ندیدن» وزیر ورزش و تماشاگران استقلال انجام می‌دهد.

به دنبال این استعفا، حجت کریمی رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال از این پس عهده دار امور مدیریتی آبی‌ها خواهد بود.

او کمی بعد از قبول سرپرستی استقلال در مورد این که از قولش گفته شده بود «در صورت انتصاب به عنوان سرپرست باشگاه منابع لازم برای پرداخت بدهی استراماچونی را فراهم خواهد کرد» به خبرگزاری فارس گفت: «اصلا چنین چیزی نیست و این موضوع صحت ندارد.»

استقلال به دلیل پرداخت نکردن طلب آندره‌آ استراماچونی، سرمربی ایتالیایی اسبق باشگاه، از لیگ قهرمانان آسیا اخراج شده است.

این البته تمام مشکلات قهرمان فصل گذشته لیگ ایران نیست و این تیم به دلیل مشکلات مالی متعدد با شکایت سازمان خصوصی‌سازی نیز روبرو شده است.

این دومین بار است که علی فتح‌الله‌زاده با بحرانی شدن شرایط استقلال ازسمت خود استعفا کرده است. حدود ۱۰ روز پیش و بعد از نخستین بار که او از سمتش کناره‌گیری کرد، گفته شد که هیات مدیره این تیم با استعفای آقای فتح‌الله‌زاده مخالفت کرده است.
فتح‌الله‌زاده در تلویزیون چه گفت؟
اما این‌بار او ابتدا در یک مناظره زنده تلویزیونی که در ساعات پایانی روز دوشنبه پخش می‌شد، به شکل اعتراضی اعلام کرد که از مدیرعاملی استقلال کناره‌گیری می‌کند.

آقای فتح‌الله‌زاده گفت: «هواداران ناراحت شده‌اند. زمانی صدهزار نفر من را تشویق می کردند. الان می‌گویند حیا کن، رها کن. چه کسی این کار را کرد؟ همین ها! من را قربانی کردند و در تله انداختند.»

«الان هم به خاطر من، استقلال و وزیر و پولادگر (معاون قهرمانی وزیر ورزش ایران) را می زنند. به خاطر اینکه دوستان و استقلال آسیب نبینند استعفا می‌دهم. تا اینجا هم هر اشکالی بوده به عهده من. از هواداران فهیم‌مان عذرخواهی می‌کنم. هرچه می‌گویند حق دارند.»

فتح‌الله‌زاده همچنین گفت که ۵ میلیارد تومان متعلق به باشگاه استقلال را که با سازمان خصوصی‌سازی در مورد بازگشت آن تا پایان فروردین توافق کرده بود، باز‌نمی‌گرداند. او دلیل این تصمیم را علنی کردن آن از جانب سازمان خصوصی‌سازی دانست.

او در برنامه «فوتبال برتر» گفت: «دیگر برنمی‌گردانم چون توافق کرده بودیم این اتفاق بیفتد و ما برویم انجام بدهیم ولی وقتی بیانیه آمد، این‌ها به تعهدشان عمل نکردند. دوستان ما را بفرستند قوه قضاییه، مقام قضایی هر تکلیفی که کرد انجام می‌دهیم. پنج میلیارد در برابر مبالغی که مدیران قبلی هزینه کردند، هیچ است. سازمان خصوصی‌سازی با بیانیه خود، باشگاه استقلال را نابود کرد.»
استقلال، دومین تیم محبوب تهران است که همانند پرسپولیس در سراسر ایران نیز طرفدارانی دارددر مناظره برنامه «فوتبال برتر» که هفته گذشته بین ‌ فتح‌الله‌زاده و حسین قربان‌زاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، برگزار شد، قربان‌زاده مدعی شد که مدیرعامل باشگاه استقلال وجه چک‌هایی به مبلغ پنج میلیارد تومان را دو بار از باشگاه دریافت کرده است.

آقای فتح‌الله‌زاده در آن برنامه این موضوع را رد کرد ولی بعدا از سازمان خصوصی‌سازی تا روز ۳۱ فروردین مهلت خواست تا مبلغ را به باشگاه برگرداند.

او همچنین گفت: «الان این پنج میلیارد مشکل‌ساز است یا ۷۰۰-۸۰۰ میلیاردی که دوستان در گذشته خرج کرده‌اند؟»

به دنبال این گفته‌ها، سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که مساله را از طریق شکایت در دادگاه و مراجع قضایی پی خواهد گرفت.

در بیانیه این سازمان آمده بود: «علی‌رغم آن که آقای فتح‌الله‌زاده در برنامه فوتبال برتر اعلام کرد که به ‌صورت مستقیم و شخصی هرگز ارز دریافت نکرده است، بررسی هیئت بازرسی مالی نشان می‌دهد که ایشان شخصاً ۲۳۰ هزار یورو را از صرافی شربیانی دریافت کرده و رسید داده است، اما هیچ ردی در اسناد مالی و حسابداری باشگاه وجود ندارد.»
بحران پایان ناپذیر مدیریت استقلال و پرسپولیسمنتقدان می‌گویند که حاکمیت همواره علاقه‌مند است که دو تیم محبوب پایتخت را تحت کنترل داشته باشدماجرای مدیریت باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال مدت‌هاست که به یکی از بحران‌های مهم فوتبال باشگاهی ایران تبدیل شده است.

مدیران این دو باشگاه‌ از سوی دولت انتخاب می‌شوند و در اکثر مواقع بدون پاسخ‌گویی نسبت به عملکردشان جای خود را به مدیر بعدی می‌دهند. منتقدان می‌گویند این مسئله موجب شده هر مدیری که انتخاب می‌شود، تمایلی به اجرای برنامه‌های بلند‌مدت نداشته باشد و در مورد بدهی‌های باشگاه هم تا جایی که می‌تواند وقت تلف کند و پرداخت آن را به عهده مدیر بعدی بیندازد.

چنین سیاست‌هایی بارها موجب بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی این باشگاه‌ها شده است. در آخرین نمونه با این که پس از خروج استراماچونی از باشگاه استقلال چندین مدیر تغییر کرد، اما هیچ کدام حاضر به پرداخت این بدهی نشدند. حالا استقلال در حالی باید آن پول را، که با توجه به جریمه دیرکرد و سود آن چند برابر شده است، بپردازد که از باشگاه‌های آسیا هم اخراج شده است.

از سوی دیگر دولت چند باری اعلام کرده که می‌خواهد این دو باشگاه را به بخش خصوصی بسپارد. اما روند خصوصی‌سازی این باشگاه‌ها همواره با اما و اگرهای بسیار همراه شده و به نتیجه نرسیده است.

برخی منتقدان می‌گویند که محبوبیت بالای این تیم موجب شده تا حکومت علاقه‌مند باشد تا همواره آن‌ها را تحت کنترل داشته باشد.

همچنین پرسش‌هایی جدی درباره انگیزه اقتصادی بخش خصوصی برای خرید این باشگاه‌ها مطرح است، چرا که تبدیل کردن آن‌ها به شرکت‌هایی سود‌ده با دشواری‌هایی جدی روبه‌روست؛ از آن جمله حق پخش تلویزیونی که از بزرگ‌ترین منابع درآمد باشگاه‌های فوتبال در جهان است، از سوی تلویزیون حکومتی ایران پرداخت نمی‌شود.

ضمن اینکه با توجه به عدم شفافیت مالی این باشگاه‌ها، هنوز دقیق روشن نیست که هر کدام از این باشگاه‌ها چه مقدار دارایی و چه مقدار بدهی دارند.
+7
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.