عربستان سعودی به سازمان همکاری شانگهای می‌پیوندد

 تصویری از دیدار ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، و شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین در سال ۲۰۱۷
رادیو فردا:رسانه‌های دولتی عربستان سعودی روز چهارشنبه اعلام کردند که این کشور موافقت کرده است تا به عنوان یکی از «شرکای بحث و گفت‌وگو» به سازمان همکاری شانگهای بپیوندد؛ رخداد دیگری که نشان از تقویت روابط سیاسی ریاض با چین دارد.

سازمان همکاری شانگهای سال ۲۰۰۱ به عنوان نهادی سیاسی، اقتصادی و امنیتی با هدف رقابت با نهادهای غربی تاسیس شد.

به جز کشور چین، دیگر اعضای آن عبارتند از هند، پاکستان، روسیه و چهار کشور آسیای میانه شامل قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، کابینه سعودی به ریاست ملک سلمان، پادشاه این کشور، در نشست روز سه‌شنبه خود چنین تصمیمی را تصویب کرد.

این گزارش می‌گوید که به موجب این اقدام عربستان سعودی جایگاه «شریک بحث و گفت‌وگو در سازمان همکاری شانگهای» را خواهد یافت.

کشورهای دیگر یا عضو ناظر این سازمان هستند یا شریک بحث و گفت‌وگو، از جمله مصر، ایران و قطر.

این رخداد در حالی است که کمتر از سه هفته قبل دو کشور ایران و عربستان سعودی با میانجی‌گری چین بر سر احیای روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های خود به توافق رسیدند.

ایران و عربستان سعودی که رقبای یکدیگر در منطقه محسوب می‌شوند طی سال‌های اخیر درگیر چندین جنگ نیابتی بوده‌اند از جمله در یمن.

ریاض می‌گوید در حالی که مذاکرات دوجانبه‌ای با تهران داشته است، اما روند توافق اخیر با پیشنهاد سال گذشته شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین، برای میانجی‌گری میان این دو کشور خاورمیانه‌ای آغاز شد.

با توجه به روابط نزدیک و طولانی مدت عربستان سعودی با ایالات متحده، میانجی‌گری چین در این ماجرا تعجب‌انگیز بود، اگرچه روابط ریاض و واشینگتن اخیرا سر برخی مناقشه‌ها از جمله درباره حقوق بشر و تولید نفت پرتنش شده بود.

ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاثیر چین بر این رخداد را کم‌اهمیت شمرد و گفت که از مدت‌ها پیش انتظار چنین توافقی می‌رفت. وی اظهار داشت: «هر کشوری روابط خود را دارد.»

شی جین‌پینگ روز سه‌شنبه در تماسی تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، از آن‌چه کاهش تنش‌ها در خاورمیانه نامیده است، تمجید کرد.

آقای شی در نخستین اظهار نظر علنی خود درباره توافق ایران و عربستان سعودی گفت که این توافق «نقش عمده‌ای در تحکیم همکاری‌ها و اتحاد در منطقه‌ ایفا خواهد کرد».
+10
رأی دهید
-23

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    عرعرستان فقط به دنبال یک چیز هستش. خارج کردن خودش از احتمال حملات انتقام جویانه رژیم بعد از حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران هستش. با هوشیاری و زرنگی توانستند چین رو وارد این قضیه کنند و اگر چین همینطوری درخواست پادرمیانی میکرد قطعا توفیقی بدست نمیامد ولی چین هم با زیرکی از سال قبل یک توافق 25 ساله روی میز رژیم گذاشت که بخاطر محرمانه بودن برای رژیم فاسد خیلی جذاب بود(دزدی کردن در این توافق های محرمانه راحتر هستش) و بخشهایی از آن رو هم چین اجرا کرد تا خامنه ای معتادش بشه ولی خامنه ای نمیدونست پشت این قضیه چی هستش و بعد هم رئیسی رو خواستند در چین و بهش حالی کردند یا توافق با عربستان رو می پذیرید یا کار با ما تمام هستش و دیدیم چطور خامنه ای دست و پا بسته برخلاف تمام حرفها و رجزخونی هاش گردن نهاد و تسلیم شد چون حقیقتا هیچ راهی نداشت و نداره و یک رهبر پیر احمق کشور رو اینطوری در گوشه رینگ قرار داده تا فقط باج بده.از طرفی این برای آمریکا هم بسیار عالی هستش چون بجای تمرکز روی مراکز زیاد اطراف خاورمیانه فقط کافیه روی پایگاههای خودش تمرکز کنه.
    1
    2
    ‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.