شرکت معادن قدس رضوی و معادن خاور آستان قدس همچنین دارای معادن بسیار زیاد ذغال سنگ و گرانیت است که از دومی برای ساخت اماکن مذهبی و دیگر پروژههای آستان قدس نیز استفاده میشود.
از دیگر شرکتهای آستان قدس در این حوزه میتوان به صنایع چوب آستان قدس رضوی، تولید فرش آستان قدس رضوی و نساجی خسروی خراسان اشاره کرد.
احمد مروی در کنار ابراهیم رئیسی تولیت پیشین آستان قدس رضویشرکتهای حوزه کشاورزی و دامپروری شرکت فراوردههای غذایی رضوی که در سال ۱۳۵۱ راهاندازی شد، تولیدکننده انواع کنسروهای غیرگوشتی با برندهای «ممتاز»، «تقدیس» و «رضوی» است. همچنین این شرکت در سال ۱۳۹۹ با شبکه بازار رضوی ادغام شد و شرکت سامان بازار رضوی تأسیس گردید.
شرکت شیراز سرم این شرکت در سال ۱۳۸۰ بهعنوان اولین کارخانه تولید فرآوردههای تزریقی بخش خصوصی در شیراز تأسیس و از سال ۱۳۸۳ عملیات احداث کارخانه تولید فرآوردههای محلول دارویی را آغاز کرد. در حال حاضر با توجه به تصاحب نزدیک به ۷۲ درصد از سهام شرکت شیراز سرم توسط آستان قدس رضوی، سهامداران آن آستان قدس، شرکت داروسازی ثامن، سازمان اقتصادی رضوی و بخش خصوصی هستند.
از دیگر شرکتهای حوزه داروسازی آستان قدس میتوان به «سامان داروی هشتم» و «یاراطب ثامن» اشاره کرد.
شرکتهای حوزه مالی آستان قدس شرکت کارگزاری رضوی این شرکت طی سالهای اخیر مجوزهای متعدد از سازمان بورس دریافت کرده است تا جاییکه در حال حاضر بیشتر مجوزهای لازم برای فعالیت در بورس اوراق بهادار، شرکت فرابورس ایران، بورس کالای ایران (محصولات فلزی، پتروشیمی، کشاورزی و آتی)، مجوز صندوق سرمایهگذاری مشترک و مجوز انجام معاملات برخط (آنلاین) را در اختیار دارد.
شرکتهای حوزه انرژی شرکت نفت و گاز رضوی این شرکت در بخشهای نفت، گاز و پتروشیمی با کنسرسیوم ۵۱ درصدی سهام مجموعههای بزرگ نفتی و گازی تشکیل شد. این شرکت که وابسته به شرکت سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی (شستا) بود و ۴۹ درصد از سهام آن را آستان قدس رضوی در اختیار داشت، بر اساس توافق سهامداران در سال ۱۳۸۸سهام متعلق به شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی که معادل ۵۱ درصد بود به آستان قدس رضوی واگذار شد. میدان گاز توس یکی از معادن انرژی است که شرکت نفت و گاز رضوی به همراه شرکت نفت مناطق مرکزی آن را توسعه داده است.
علاوه بر آنچه فهرست شد، شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی، کیفیت رضوی، مدیریت زنجیره تأمین رضوی، کسب و کار رضوی، صنایع خلاق رضوی و مؤسسه اعتباری رضوی از دیگر مجموعههای آستان قدس رضوی به شمار میآیند.
ابراهیم رئیسی و احمد علمالهدی در کنار علی خامنهای در مراسم تدفین واعظ طبسی، مشهدچتر ابهام بر سر شرکتهای بورسی نکته قابل توجه آنکه از همه شرکتها و داراییهای آستان قدس رضوی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی، حتی شرکتهای بورسی این مجموعه نیز گزارش دقیقی از عملکرد خود منتشر نمیکنند.
این در حالی است که از بین تمامی شرکتهای زیرمجموعه آستان قدس رضوی، تاکنون چهار شرکت در فرابورس و یک شرکت در بورس ثبت شدهاند. شرکت خمیرمایه رضوی و نساجی خسروی خراسان شرکتهایی هستند که در سال ۱۴۰۱ به ثبت رسیدهاند اما در سایت فرابورس تاکنون اطلاعات معاملات آنها عدد صفر به ثبت رسیده است، اما شرکت قند تربت حیدریه و مؤسسه اعتباری ثامن بهترتیب با ارزش بازار ۸۷۷ میلیارد تومان و ۱۵۰ میلیارد تومان به فعالیت خود در فرابورس ادامه میدهند.
هشتهزارم درصد از مالیات کل کشور نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی از معافیت مالیاتی برخوردارند، ازجمله آستان قدس رضوی که با دستور آیتالله روحالله خمینی، بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی، از پرداخت مالیات معاف شده و آیتالله علی خامنهای، رهبر فعلی، نیز تأکید کرده که این نهاد نباید به دولت مالیات پرداخت کند.
بر همین اساس است که در گزارشی که خبرگزاری تسنیم روز ۱۴ شهریور امسال منتشر کرد، اعلام شد از مجموع ۱۸۵ هزار میلیارد تومان مالیات دریافتی در پنج ماه نخست امسال مجموع سهم نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی و آستان قدس رضوی تنها حدود ۱۱۸ میلیارد تومان بوده است.
پیشتر نیز خبرگزاری رسمی دولت در سال ۱۳۹۸ اعلام کرده بود که بنیادها و نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی با وجود سهم ۱۰ درصدی از اقتصاد ایران، سالانه تنها هشت هزارم درصد از مالیات کل کشور را پرداخت میکنند.