دویچه وله: در بسیاری از نقاط جهان شرایط ناعادلانه کار حکمفرماست و شرکتهای آلمانی نیز از آن بهره میبرند. حال در آلمان قانونی اجرایی شده است که کمپانیها را به کنترل "زنجیره تولید" خود در جهان و رعایت قوانین کار موظف میکند.
زبان آلمانی توانایی فوقالعادهای در ساخت کلمات جدید با ترکیب واژهها دارد. یکی از این کلمات تحت عنوان "قانون وظیفه کنترل دقیق زنجیره تولید" (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz) از روز اول ژانویه سال ۲۰۲۳ در تارنمای وزارت کار و امور اجتماعی آلمان قرار گرفته است.
این قانون کمپانیهای آلمانی را به "خود کنترلی" و "رعایت حقوق بشر در زنجیره جهانی تولید کالا" در خارج از مرزهای این کشور موظف کرده است.
آناهیتا توماس، یک حقوقدان و متخصص در عرصه تجارت جهانی میگوید: «تحقیقات و حتی سایتهای آنلاینی وجود دارند که میتوانند بر اساس سبک زندکی هر شخص محاسبه کنند که چند نفر به عنوان برده با کارشان در خدمت او هستند.»
او میگوید: «بر اساس سبک زندگی حاکم، بین ۳۰ تا ۵۰ برده برای هر آلمانی کار میکنند.»
"قانون وظیفه کنترل دقیق زنجیره تولید" کمپانیهای آلمانی را که بیش از ۳ هزار نفر در آن مشغول به کار هستند، موظف کرده جلوی استثمار و سوءاستفاده از نیروی کار را بگیرند.
آناهیتا توماس میگوید: «با هر که صحبت میکنم، مخالف کار کودکان است. اما در زنجیره جهانی تولید، کارگاهها و کارخانههای آشکار و پنهانی وجود دارند که قوانین کار در آن رعایت نمیشود. در زنجیره جهانی تولید، قراردادهایی به امضا میرسند که طرفهای آن تحت فشار قرار میگیرند.» کار کودکان در مزارع کاکائو ساحل عاج. چقدر کار یک کودک در شکلات نهفته است؟"قانون وظیفه کنترل دقیق زنجیره تولید" گرچه گامی نخست در آلمان محسوب میشود، اما آناهیتا توماس میگوید باید تلاش کرد تا این قانون در حیطه اتحادیه اروپا نیز اجرا شود. او امیدوار است افکار عمومی حساسیت بیشتری به موضوع داشته باشد.
این حقوقدان میگوید: «هر روز انسانهای بیشتری میخواهند بدانند کالاها چگونه تولید میشوند و آیا برای کارفرمایی کار میکنند که موازین حقوق بشر و قوانین کار در زنجیره جهانی تولید برایش مهم هست یا نه.»
+15
رأی دهید
-3
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.