آنها گفتند که نهتنها ۵۷ هکتار در ضلع شرقی حرم، بلکه محدوده بزرگتری در ضلع غربی هم فدای توسعه شاهچراغ خواهد شد و حجم غارت و تخریب جمهوری اسلامی در قلب تاریخی شیراز به ۳۶۰ هکتار بالغ میشود. مقامهای جمهوری اسلامی ایران میخواهد در محدوده حرم شاهچراغ و دو امامزاده مدفون در شرق و غرب این حرم، مسیرهای ارتباطی ایجاد کند. طراحان پروژه نام این طرح را «حرم تا حرم» گذاشتهاند و میخواهند با اجرای آن، شیراز به «بزرگترین شهر زیارتی خاورمیانه» تبدیل شود.
روز ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، علی خامنهای برای سفری چند روزه وارد شیراز شد. حضور او در شیراز و فرامینی که در جریان این سفر صادر کرد به مصیبتی تبدیل شده که در ۱۴ سال گذشته به جان تاریخ و فرهنگ شیراز افتاده است.
شهر شیراز در دهه ۵۰ میزبان جشن هنر شیراز و جشنهای ۲۵۰۰ ساله بود و آخرین شاه ایران توجه ویژهای به حفظ بناهای تاریخی این شهر و اطراف آن داشت. خامنهای قصد داشت برای این شهر، هویتی جدید در مقابل هویت پیشین آن خلق کند. خامنهای در آن سفر با ابداع یک صفت جدید برای شهر شیراز، آن را «سومین حرم اهلبیت» خواند و اعلام کرد که فضای فعلی حرم در شان این شهر نیست.
با همین فرمان و با فشار بیت علی خامنهای، طرح توسعه ۵۷ هکتاری حرم شاهچراغ پس از پایان سفر او در دستور کار قرار گرفت. شاهچراغ نام حرم احمد ابن موسی، برادر بزرگتر امام هشتم شیعیان است. بلافاصله پس از سفر خامنهای، سند راهبردی توسعه حرم شاهچراغ تهیه شد و بنا شد که آن طرح با همکاری وزارت کشور و وزارت راه بهسرعت عملیاتی شود. موضوع جنجالی در آن طرح، بیتوجهی به قرارگیری این حرم در بافت تاریخی شهر شیراز بود. توسعه حرم شاهچراغ طبق نقشههای تهیه شده در آن سند، مستلزم تخریب گسترده بناهای تاریخی ارزشمندی است که آن حرم را احاطه کردهاند