مجلس ایران طرحی را در دستور کار قرار داد که با تصویب آن نیروهای مسلح کشورهای اروپایی تروریست قلمداد میشوند.
العربیه:ساعاتی پس از تصویب متممی با رای قاطع پارلمان اروپا مبنی بر تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران، رسانههای ایران در ساعت پایانی چهارشنبه شب، 28 دیماه، از تهیه طرحی «دوفوریتی» توسط نمایندگان مجلس خبر دادند.
خبرگزاری «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی که ساعت 23:18 دقیقه چهارشنبه 28 دی منتشر کرده به نقل از محمد خدابخشی، نماینده الیگودرز نوشت که با تصویب این طرح دو فوریتی، «نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سوی ایران به عنوان تروریست قلمداد میشوند.»
پیش از آن نیز شماری از مقامات جمهوری اسلامی از جمله محمود نبویان، نماینده مجلس طی اظهاراتی تهدیدآمیز نسبت به این موضوع پارلمان اروپا، واکنش نشان دادند.
پارلمان اروپا با ارائه و تصویب این متمم برای گنجاندن نیروهای سپاه پاسداران و بسیج ایران در فهرست سازمانهای تروریستی، خواستار اعمال تحریمهایی علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس ایران شد. نبویان، شامگاه چهارشنبه در گفتوگویی با خبرگزاری «فارس»، با تهدید کشورهای منطقه و اروپا، گفت که تهدید علیه «مدافعان ملت و مدافعان مقاومت در منطقه» را جدی بگیرید.
او همچنین نمایندگان پارلمان اروپا را تهدید کرد که تهران «تحریمکنندگان سپاه را در لیست تروریستی» جمهوری اسلامی قرار خواهد داد.
علاءالدین بروجردی، نماینده سابق مجلس نیز چهارشنبه ضمن تکرار اظهارات تهدیدآمیز مشابهی، اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران را «انفعالی» و «مسبوق به سابقه» خواند.
پیشتر احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی در اظهاراتی ادعا کرده بود که تحریم سپاه پاسداران و قرار دادن آن در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا، تاثیری بر فعالیتهای آن نخواهد گذاشت.
صبح چهارشنبه 28 دی، پارلمان اروپا با 598 رای موافق، 9 رای مخالف و 31 رای ممتنع متممی را تصویب کرد که پس از به رایگذاشته شدن سپاه را بهعنوان یک گروه تروریستی اعلام و در معرض تحریمهای اتحادیه اروپا قرار میدهد.
جمهوری اسلامی در حالی تلاش میکند، تروریستی خواندن سپاه و تحریمهای اتحادیه اروپا علیه این نهاد نظامی و اقتصادی را «بیاثر» و «بیارزش» جلوه دهد که در اقدامی شتابزده نسبت به متممی که کارکرد آن عملیاتی نیست، پاسخ داده است.
همچنین مقامات جمهوری اسلامی بارها طی مذاکرات احیای توافق هستهای خواهان برداشتهشدن تحریمها علیه مقامات و سازمانهای وابسته به خود شده و ضمن پافشاری بر این موضوع فرابرجامی آن را به مانعی بر سر راه دستیابی به توافق تبدیل کردند.
کارشناسان میگویند در صورتیکه سپاه در لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا قرار بگیرد، مراودات مالی جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا و بهخصوص آلمان، به طرز چشمگیری بهخطر خواهد افتاد.
بههمین دلیل جمهوری اسلامی در هفتههای گذشته تلاش کرده است با ارسال سیگنالهایی دولتهای غربی را با فریب بر سر میز مذاکره برای احیای برجام بکشاند.
در همین راستا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، سهشنبه 27 دی در نشست خبری در ترکیه بعد از دیدار با مولود چاووش اوغلو، همتای ترکیهای خود، مدعی شده بود که رسیدن به توافق «در دسترس» است.