رضا شهابی یکی از مهمترین فعالان حقوق کارگران در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بودبی بی سی: سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه روز پنجشنبه خبر داد که حکم بدوی شش سال زندان و دو سال تبعید رضا شهابی و حسن سعیدی در دادگاه تجدید نظر تایید شده است.
به نوشته کانال تلگرامی این سندیکا، این فعالان کارگری شرکت واحد به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محاکمه شدند.
این دومین بار است که رضا شهابی به زندان طولانی مدت محکوم میشود. او در فاصله سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ نیز به مدت هفت سال زندانی بود و بعد از اعتراضهای گسترده رانندههای اتوبوسهای شرکت واحد در تهران از زندان آزاد شد.
آقای شهابی در حال حاضر یکی از مهمترین فعالین حقوق کارگران است که البته در زندان به سر میبرد و اگر حکم فعلی حبس او اجرا شود، برای سالهای بیشتری پشت میلههای زندان به سر خواهد برد. رضا شهابی کیست؟رضا شهابی، فعال کارگری و سیاسی است که نامش با سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه گره خورده است.
در فاصله کوتاهی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام «جمهوری اسلامی»، فعالیت هرگونه سندیکا و انجمنهای کارگری که به حکومت وابسته نبودند، با موانع بسیار روبهرو شد.
به مرور تمامی این سندیکاها تعطیل شدند.
اما در سال ۱۳۸۳، جنبش حقوق کارگران ایران با تحولی کمسابقه روبهرو شد؛ گروهی از کاکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تصمیم گرفتند که سندیکایشان را احیا کنند.
در این جمع، رضا شهابی در کنار منصور اسانلو و ابراهیم مددی، چهرههای اصلی بودند.
رضا شهابی که در سال ۱۳۵۲ در شهرستان شبستر در استان آذربایجان غربی به دنیا آمده، خود میگوید که از کودکی مشغول به کار شده و حتی از گرفتن دیپلم دبیرستان، در شرکت اتوبوسرانی تهران شده است.
سندیکای شرکت اتوبوسرانی تهران برای نخستین بار در سال ۱۳۳۷ تاسیس شده بود. اما با شکلگیری جمهوری اسلامی همانند دیگر سندیکاها به مرز نابودی کامل رسید و از فعالیت بازماند.
شهابی در ۱۳۸۴ با انتخابات عمومی مجمع سندیکا، عضو هیات مدیره شد و فعالیتهای او برای بهبود وضعیت رانندگان گسترش یافت. در همین سال گروهی از رهبران سندیکای شرکت واحد از حمله منصور اسانلو دستگیر شدند.
شهابی و تعداد دیگر از اعضای هیات مدیره خواستار اعتصاب رانندگان اتوبوس شدند؛ برنامهای که موجب شد او و تعدادی دیگر از اعضای هیات مدیره، برای چند روز بازداشت شوند.
اعتصاب بعدی سندیکا برای بهبود وضعیت شغلی اعضا، بهمن ماه همان سال صورت گرفت که این بار موجب شد تا شهابی و شماری از رانندگان از شرکت واحد اتوبوسرانی اخراج شوند.
شهابی از همان زمان به اخراج خود شکایت کرد و بعد از چهار سال پیگیری موفق شد با حکم هیات رسیدگی به تخلفات اداری به سرکار بازگردد. سالهای زندانرضا شهابی در تخت بیمارستان درحالیکه به دستش دستبند زدند.رضا شهابی چندین بار زندانی شد و اعتصاب غذا کرد.در خرداد ۸۹ یکسال پس از اعتراضات سراسری جنبش، رضا شهابی بازداشت شد.
پس از مدتها بلاتکلیفی و تحت بازجوییهای شدید، ابوالقاسم صلواتی، قاضی که به دادن احکام سنگین و اعدام معروف است، شهابی را به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و به اتهام «تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال زندان محکوم کرد.
شهابی بهدلیل شرایط نامناسب جسمی و عدم رسیدگی مسئولان زندان و قضائی برای درمان، دست به اعتصاب غذا زد.
بیماری او در زندان تا حدی پیش رفت که جسمش نیمه فلج شد.
در سال ۹۶ شماری از سندیکا و اتحادیههای کارگری جهانی ازجمله سندیکاهای فرانسوی و سوئدی خواستار آزادی شهابی شدند.
در همان سال بود رانندگان اتوبوسهای بیآرتی در تهران با کاهش سرعت و روشن کردن چراغهایشان به ادامه حبس رضا شهابی اعتراض کردند.
سرانجام او در اسفند ۹۶ آزاد شد. نزدیکان رضا شهابی، گفتند او در زندان دوبار سکته مغزی کرده و وضعیت نگرانکنندهای دارد.
ربابه رضایی، همسر رضا شهابی، ضمن پیگیری وضعیت او به کار تولید محصولات غذایی خانگی ازجمله ترشیفروشی روی آورد که با استقبال عمومی روبرو شد.
آقای شهابی پس از آزادی از زندان در کنار همسرش همین کسب و کار را ادامه داد.
اما او فعالیتهای کارگری خود را رها نکرد و در سال ۹۸ در روز جهانی کارگر همراه با شماری دیگر برای یک هفته بازداشت شد. این آخرین بار نبود.
شهابی ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در منزل خود بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
پیش از بازداشت در نامه سرگشادهای به مسئولان قوه قضاییه اعلام کرده بود که خود و خانوادهاش تهدید به قتل شدهاند.
در تیرماه سال جاری در اعتراض به وضعیتش در زندان دست به اعتصاب غذا زد.
سندیکای کارگران شرکت واحد در بیانیهای درباره بازداشت اخیر شهابی و شماری دیگر از فعالان نوشت که هدف سازمانهای امنیتی فشار بر بازداشتیها «برای اعتراف گیری» است.
در یکی از بیانیههای این سندیکا درباره رضا شهابی آمده است: «سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن سناریو تکراری و نخ نمای اعترافگیری برای سرکوب فعالین کارگری و معلمان، خواستار آزادی بیقید و شرط رضا شهابی و حسن سعیدی دو عضو سندیکای واحد و تمامی معلمان بازداشتی و مرتبطین با پرونده سازی دروغین جدید وزرات اطلاعات علیه تشکلهای مستقل کارگران و معلمان میباشد.»
این فعال کارگری همراه با حسن سعیدی یکی دیگر از فعالان سندیکا در مهر ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» هر یک به شش سال حبس و دو سال تبعید و ممنوعیت عضویت در احزاب و فعالیت در شبکه های اجتماعی محکوم شدند.
+37
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.