نماینده پارلمان آلمان کفالت برادران طه‌زاده که «در خطر اعدام قریب الوقوع» هستند را به عهده گرفت

بی بی سی: خانواده طه‌زاده در اشنویه در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی از تایید حکم محاربه دو فرزند خود به نام‌های فرهاد و فرزاد خبر داده‌اند.

فعالان کرد در مورد خطر اعدام فرهاد و فرزاد طه زاده اهل اشنویه ابراز نگرانی می‌کنند و یک نماینده پارلمان آلمان اکنون برای جلوگیری از اعدام آنها کفالت سیاسی این دو برادر را به عهده گرفته است.

منابع اخبار کردی گزارش داده اند که در ماه های اخیر مجموعا شش معترض اهل اشنویه به نام های مولا بنگینی، کاروان شاهی پروانه، رضا اسلام دوست، هژار حمیدی، و فرهاد و فرزاد طه زاده توسط دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده اند.

منابع خبری رسمی وابسته به حکومت ایران جزییاتی از این پرونده ها یا احکام ارائه نکرده اند.

فعالان و خبرنگاران از جمله عمار گلی روز سه شنبه به نقل از منابع نزدیک به خانواده این دو برادر نسبت به خطر اعدام آنها در روز چهارشنبه ۲۳ آذر ابراز نگرانی کردند.

با این حال سازمان حقوق بشری هه‌نگاو می‌نویسد که هنوز «خبر اجرای حکم این دو زندانی در بامداد چهارشنبه ۲۳ آذر ماه» را تایید نکرده است.

اشنویه یکی از کانون های مهم اعتراضات ضدحکومتی در منطقه کردنشین ایران بوده است که شاهد چند تظاهرات بزرگ بود.

هاکان دمیر، نماینده پارلمان آلمان از برلین، در پستی در توییتر می گوید که کفالت فرزاد و فرهاد طه زاده را به عهده گرفته است.

او نوشت: «من کفالت برادران فرزاد طه زاده و فرهاد طه زاده را به عهده می گیرم. آنها قرار است فردا اعدام شوند. آنها سه شنبه هفته پیش محکوم شدند. من از سفیر ایران می خواهم این اعدام ها را متوقف کند!».

فعالان همچنین نسبت به خطر اعدام سایر زندانیان از جمله سامان یاسین، ماهان صدرات و محمد بروغنی در زندان رجایی شهر ابراز نگرانی می کنند.
درخواست مادر فرزاد و فرهاد طه‌زاده از مردم ایران و جوامع بین‌المللی برای لغو حکم فرزندانشماهان صدرات مرنی روز ۲۰ مهر در تهران بازداشت شد. روزنامه شرق از قول یکی از شاکیان خصوصی این پرونده نوشت که همه شاکیان از شکایت خود گذشته و اعلام رضایت کرده‌اند با این حال حکم اعدام تایید شده است.

با این حال گزارش می شود حکم اعدام ماهان صدرات مرنی - که در دیوان عالی ایران تایید شده - به اجرای احکام ارجاع شده است.

کفالت سیاسی ماهان صدارت را مریم بلومنتال از اعضای پارلمان آلمان به عهده گرفته است.

دادگاه محمد بروغنی دیگر معترض بازداشتی روز هفتم آبان به همراه پنج نفر دیگر برگزار شد.

به گزارش توییتر ۱۵۰۰ تصویر، که اخبار اعتراض‌های ایران را پوشش می‌دهد، حکم اعدام محمد بروغنی هم در دیوان عالی ایران تایید شده و «هر لحظه ممکن است حکم او هم اجرا شود.»

محمد بروغنی «به محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد قمه و حمله به همراه اوباش به فرمانداری پاکدشت و به آتش کشیدن فرمانداری و حمله به مامور دولت حین انجام وظیفه و مجروح شدن وی» بود.

این حکم قابل تجدیدنظر بود اما ۱۵۰۰ تصویر می‌گوید با تایید حکم، محمد بروغنی به زندان رجایی شهر منتقل شده است.

مارتین دیدن‌هوفن نماینده حزب سوسیال دمکرات آلمان اعلام کرده که کفالت سیاسی محمد بروغنی را به عهده گرفته و همه اقدامات و تلاش‌ها را برای ممانعت از تهدید مجازات مرگ علیه او به کار خواهد گرفت.

سازمان عفو بین‌الملل روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت که سامان یاسین، خواننده رپ اعتراضی، از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر منتقل شده و نسبت به خطر «اعدام» او ابراز نگرانی کرد.

سامان یاسین اهل کرمانشاه و ساکن تهران در دهم مهر ماه بازداشت شده بود.

کفالت سیاسی سامان یاسین را کارلوس کاسپر، نماینده پارلمان آلمان، به عهده گرفته است.

پیشتر در روز سه شنبه امید نوری‌پور، رئیس حزب سبزهای آلمان و نماینده پارلمان این کشور، هم کفالت توماج صالحی خواننده رپ اعتراضی را به عهده گرفته بود.

او در ویدئویی توضیح داد که هرچند پذیرش کفالت سیاسی زندانیان در معرض خطر اعدام در ایران معنی حقوقی ندارد «ولی معنی انسانی دارد، معنی اخلاقی دارد، معنی سیاسی دارد.» او گفت حکومت ایران «بیش از هر چیز در جهان از مردم خود می ترسد» و اگر توماج صالحی اعدام شود او تمام تلاش خود را خواهد کرد تا روابط سیاسی و اقتصادی آلمان با ایران «هرگز عادی نشود.»

توماج صالحی در یک سال گذشته دو بار به زندان افتاد، که آخرین آنها بعد از شروع اعتراضات سراسری بود و در زندان ۳۲ ساله شد. او حالا با اتهام «افساد فی‌الارض» روبه‌رو است که می تواند مجازات اعدام داشته باشد.

حکومت ایران تاکنون دو نفر را در ارتباط با اعتراضات سراسری که از روز ۲۵ شهریور بعد از کشته شدن مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز بعد از باداشت توسط گشت ارشاد شروع شد اعدام کرده است.

روز دوشنبه ۲۱ آذر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که آقای رهنورد را «در ملاء عام» در خیابانی در مشهد به دار آویخته است.

چهار روز پیش از آن مقامات ایران اعلام کردند که محسن شکاری شهروند ۲۳ ساله که حدود هشتاد روز در بازداشت بود، اعدام شده است.
+120
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
    خوب بود که یک توضیحی میدادند که به عهده گرفتن کفالت این محکومان چه تأثیری روی اینها داره
    1
    9
    ‌چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن
    این اروپائیها هم مشنگن و خودشونو گذاشتن سر کار !! قوه جنایتکار و خونخوار قضائیه جمهوری ترمالی اجازه داشتن وکیل اختیاری رو به بازداشت شده نمیده و بی خبر هم اعدام میکنه ! حالا این کفالت چه دردی رو دوا میکنه !؟ پارلمان آلمان اگر خیلی ادعا داره جلوی داد و ستد کمپانی زیمنس و امثالهم رو که تمام ابزار فیلترینگ و شنود و دیگر تجهیزات جاسوسی و ضد مردمی رو در اختیار رژیم ظالم قرار میده رو بگیره ! کفالت هم بذارین در کوزه !
    1
    13
    ‌چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.