رژه نیروهای سپاه پاسدارانرادیو فردا: دادگاه عالی انتاریو در کانادا، سپاه پاسداران را به دلیل اینکه نیروی قدس، یکی از شاخههای آن، پیشتر از سوی کانادا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده، به عنوان یک «وجود تروریستی» معرفی کرد.
این حکم در پرونده بدهی حدودا یک میلیون دلاری یک وکیل فقید کانادایی به یک شرکت هواپیمایی ایرانی صادر شد و قاضی رای به عدم پرداخت این بدهی داد، چرا که بابک زنجانی، مالک شرکت ایرانی متهم به تامین مالی سپاه پاسداران بود.
دادگاه اعلام کرد که پرداخت این بدهی، قوانین ضدتروریسم کانادا را نقض میکند.
اما قاضی فراتر رفت و حکم داد که نه تنها سپاه پاسداران با تعریف یک گروه تروریستی منطبق است، بلکه با نیروی قدس، که از سوی دولت کانادا یک سازمان تروریستی شناخته شده، ارتباط دارد.
تصمیم این قاضی پس از آن بود که دادگاهی در امارات متحده عربی حکم داد که یک شرکت حقوقی دوبی باید بدهی خود را به شرکت ایرانی سورینت متعلق به بابک زنجانی پرداخت کند.
بابک زنجانی در دی ماه سال ۹۲ با شکایت وزارت نفت بازداشت و به فساد فیالارض، اخلال در نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری گسترده از شرکت ملی نفت و پولشویی ۲ میلیارد یورویی متهم و حکم اعدام او تیرماه سال ۹۵ در دیوان عالی کشور تایید شد. حکم اعدام او هنوز اجرا نشده است.
اما مجریان وصیتنامه مالک کانادایی بخشی از این شرکت حقوقی که در انتاریو و کبک زندگی میکنند استدلال کردند که نمیتوانند بدهی را پرداخت کنند، زیرا زنجانی «از سورینت برای جمعآوری پول برای سپاه پاسداران استفاده کرده است.»
علاوه بر این، آنان استدلال کردند که زنجانی به اتهام اختلاس دستگیر شده و ممکن است پولی که آنان برای تسویه بدهی بپردازند، بر خلاف قوانین کانادا در مورد تامین مالی تروریسم، در اختیار سپاه پاسداران قرار گیرد.
آنان تاکید کردند که اجرای حکم دادگاه دوبی به منزله پرداخت پول به یک گروه تروریستی است.
همچنین در حکم قاضی که روز ۲۸ اکتبر صادر شد، به پرونده قضایی با شکایت مهرزاد زارعی، پدر آراد یکی از کشتهشدگان هواپیمای اوکراینی اشاره شده که این فاجعه یک «اقدام تروریستی» شناخته شد.
قاضی اعلام کرد که «صرف این خطر» که این بدهی بتواند برای تروریسم استفاده شود، کافی است.
رسانههای کانادایی نوشتند که صدور این حکم به بحث در کانادا درباره قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی دامن میزند.
دولت کانادا مدتهاست، به ویژه پس از سرنگون کردن هواپیماهای اوکراینی از سوی سپاه پاسداران، با درخواستهایی برای قرار دادن سپاه در فهرست گروههای تروریستی مواجه است. این در حالی است که در کانادا تا کنون فقط نیروی قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته است.
با این حال، چندی پیش، مارکو مندیچینو، وزیر امنیت عمومی کانادا از ابلاغ ممنوعیت دائمی ورود به کانادا برای حدود ۱۰ هزار نفر از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی از جمله فرماندهان و اعضای سپاه پاسداران خبر داد.
کانادا همچنین به دلیل سرکوب مرگبار اعتراضات جاری در ایران، در چند بسته، تحریمهایی را علیه چند نهاد و شخص مسئول در نقض حقوق بشر در ایران وضع کرده است.
+54
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.