رهگیری یکی از موشکهای اسرائیلی بر فراز دمشق سوریهرادیو فردا: یک گزارش انتشاریافته در رسانههای منطقه حاکی است که سوریه و ایران سامانههای پدافند هوایی جدیدی در اطراف دمشق مستقر کردهاند تا از ادامه حملات هوایی اسرائیل علیه سوریه جلوگیری کند.
به گزارش سایت سوری «صدای پایتخت»، افزایش سامانههای استقراریافته از سوی ایران و سوریه از جمله شامل سیستمهای هشدار اولیه و پارازیتافکنی است.
این سایت به نقل از منابع خود نوشته است که وزارت دفاع سوریه سیستمهای پارازیتافکنی این سامانهها را ماه پیش آزمایش کرد و موفق شد هواپیماهای جنگی اسرائیلی را دستکم دو بار از حریم هوایی سوریه بیرون براند.
این گزارش که روز یکشنبه، ششم آذر، در روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نیز بازتاب یافته، این سامانهها را ساخت کره (شمالی) و چین دانسته و افزوده است که استقرار آن در حومه دمشق، در چارچوب توافقهای صورت گرفته میان سوریه و ایران است.
این تحول در حالی صورت میگیرد که همراه با ادامه یافتن اعتراضات مردمی در ایران، تهدیدات لفظی مقامهای جمهوری اسلامی علیه اسرائیل نیز افزایش پیدا کرده و در این راستا، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز یکشنه ششم آذر بار دیگر از جنگ و نبرد سخن گفت.
او گفت: «ما به این واقعیت آگاهیم و میدانیم که تا دشمن از لانه بیرون نیاند و ما تا از خانه بیرون نرویم و شمشیرها با یکدیگر ملاقات نکنند قطعاً دشمن شکست نخواهد خورد. امروز آمریکا، اسرائیل و رژیم آل سعود از لانه درآمدهاند و آشکارا در امور داخلی این سرزمین دخالت میکنند.»
وی ادامه داد: «ما در مقابل آنها مصممایم، قطعاً این صحنه نبرد جدید را این صحنه فتنه عظیم را و این جنگ جهانی را به گورستان دفن سیاستهای آمریکا و اسرائیل و متحدان او تبدیل خواهیم کرد؛ این اراده و عزم استوار است.» برخی جزئیات همکاری نظامی تازه ایران با سوریه جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته، از جمله در جریان سفرهای مقامات ارشد نظامی خود به سوریه، توافقهای نظامی با این کشور متحد خود را تقویت کرد.
محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سفر تیر سال ۱۳۹۹ به دمشق و در دیدار با علی ایوب، وزیر دفاع سوریه، ضمن امضای توافق «گسترش همکاریهای نظامی همهجانبه»، گفت: «سامانههای پدافند هوایی سوریه را در چارچوب تحکیم همکاریهای نظامی میان دو کشور، تقویت خواهیم کرد».
ایران در یک دهه اخیر از سامانههای هوایی متعددی رونمایی کرده است که «سوم خرداد»، «باور ۳۷۳»، «۱۵ خرداد»، «مرصاد ۱۶» و «۹ دی» از جمله آنهاست.
از سوی دیگر، اسرائیل نیز تا حال ۳۶ فروند جنگنده اف۳۵ از آمریکا گرفته که با ویژگی رادارگریزی ظاهراً امکان رهگیری آنها را غیرممکن کرده است. بعید است که اسرائیل تا حال در عملیات هوایی در سوریه از اف۳۵ استفاده کرده باشد.
سوریه از سامانههای پدافند هوایی روسی مستقر در خاک این کشور، به دلیل وجود توافق نانوشته سالهای گذشته میان سران روسیه و اسرائیل در راستای حفظ منافع اسرائیل در قبال سوریه، نتوانسته برای مقابله با عملیات هوایی پیاپی منتسب به اسرائیل به طرز مؤثری استفاده کند.
چند ماه بعد از آغاز جنگ روسیه در اوکراین اعلام شد که روسیه به دلیل روبهرو شدن با کمبود جدی تجهیزات نظامی در جبههها، دستکم یکی از سامانههای پدافند هوایی خود را از سوریه بیرون برد.
در هفتههای گذشته ۵ مورد عملیات هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه، از جمله علیه پایگاههای نظامی در حماه، مصیاف و سایر نقاط دمشق و همچنین در طرطوس در استان ساحلی لاذقیه صورت گرفت. اکثر این حملات از طریق رها کردن موشک از هواپیماهای جنگی در حریم هوایی لبنان صورت گرفته بود.
اسرائیل بهطور اصولی میگوید هر گاه که اطلاعات موثقی در مورد تحرکات منتسب به ایران و همپیمانانش در نقل و انتقالات نظامی و نیرو دریافت میکند، برای «جلوگیری از تثبیت نظامی» آنها وارد عمل میشود.
ارزیابیها حاکی است که حملات منتسب به اسرائیل در سوریه در ارتباط با ایران از حدود دو سال پس از جنگ داخلی سوریه منظما دنبال شده است. برخی از مقامات ارشد اسرائیلی به صدها مورد حمله در چند سال اشاره کردهاند.
معلوم نیست کشته شدن سرهنگ داوود جعفری، نظامی ارشد عضو نیروی هوافضای سپاه پاسداران در بمبگذاری جادهای هفته گذشته در سوریه، که ایران آن را به اسرائیل نسبت داد، با تلاشهای منتسب به ایران برای افزایش سامانههای دفاع هوایی در سوریه ارتباطی دارد یا نه.
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، هفته گذشته در گفتوگو با سردبیران شماری از رسانههای کشورش گفت که پشتیبانی ایران از سوریه و حمایت نظامی- اقتصادی «بهطور مؤثر» ادامه دارد و در این زمینه «کوتاهی نکرده است»
+8
رأی دهید
-4
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.