دویچه وله: روسیه و اوکراین به استفاده از پهپادها در جنگ متکی هستند: از هواپیماهای کوچک گرفته تا پهپادهای رزمی با فناوری پیشرفته. این روند را میتوان در کشورهای در حال توسعه و لیست طویل سفارشات صنایع نظامی نیز شاهد بود.
اولکساندر یک سرباز اوکراینی است و تا چندی پیش در جبهه حضور داشته است. حال او یک جویاستیک ضبط دادهها در دست دارد و بر روی چمنزار یک فضای باز در حال یادگیری چگونگی پرواز پهپاد در منطقه نبرد است.
بر اساس گزارش نوربرت هان، خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان از کییف، اولکساندر میگوید: «این آموزش در مورد شناسایی مواضع دشمن و تهیه مختصات توپخانه آنها است. در گذشته ضربهها را با دوربینهای دوچشمی مشاهده و اصلاح میکردند. اکنون جنگ مدرن شده است. بدون پهپاد دیگر شدنی نیست.» دهها آموزشکده هواپیماهای بدون سرنشین از ماه آوریل سال جاری بدین سو هزاران خلبان پهپاد در یک آموزشکده پهپادها در نزدیکی کییف و ۱۶ آموزشکده دیگر در سراسر کشور آموزش دیدهاند. نام این آموزشکدهها از طرح برنامهای گرفته شده که ولودیمیر زلنسکی کوتاه پس از تهاجم روسیه راهاندازی کرد: "ارتش پهپادها".
پهپادها از جبهه متخاصم جاسوسی میکنند، به واحدهای نظامی خودی در مورد کمینگاهها هشدار میدهند، به واحدهای توپخانه کمک میکنند و مواد انفجاری که اغلب به طور دستی در پهپادها قرار گرفتهاند، سنگرهای دشمن را هدف قرار میدهند.
گوستاو گرسل، کارشناس نظامی، میگوید: «افرادی که در سنگرها نشستهاند نمیتوانند یک رویه روتین و ثابت در پیش گیرند، زیرا همیشه ترس از ضربه خوردن با حملات پهپادی را دارند. این امر به تدریج روحیه نیروهایی را که در آنجا مستقر شدهاند را تضعیف میکند.» یک پهپاد جنگی ساخت ایران که به روسیه تحویل داده شده استیک پهپاد جنگی ساخت ایران که به روسیه تحویل داده شده است یک پهپاد جنگی ساخت ایران که به روسیه تحویل داده شده استروند تولید داخلی در جریان است با این حال، اوکراین مدتهاست که تنها به هواپیماهای کوچک موجود در قفسههای فروشگاههای بزرگ وابسته نیست، که بسیاری از آنها اکنون از طریق سرمایهگذاری جمعی اهدا یا خریداری میشوند. آنها در مرحله آغازین جنگ توانستند از پهپاد جنگی ترکیه بایراکتار TB2استفاده کنند.
حال قرار است در جنوب کییف یک مرکز تولید جداگانه برای ساخت و نگهداری هواپیماهای بدون سرنشین بایراکتار ایجاد شود که میتواند محموله ۱۵۰ کیلوگرمی سلاح را حمل کند و به مجموعهای از افزارهای مختلف مجهز شود. فروش پهپاد به بیش از دوازده کشور به این کالای نظامی ترکیه رونق بخشید و در سال ۲۰۲۰ به یک سلاح مهم در جریان جنگ بین آذربایجان و ارمنستان تبدیل شد. روسیه از ایران خرید میکند طبیعی است که روسیه نیز در مسابقه پهپادها شرکت دارد، امادچار کمبود شده و در روند تولید عقب افتاده است. از این رو مسکو اکنون در حال خرید انبوهی از پهپادها از ایران است و مهمتر از همه پهپادهای "انتحاری" سری شاهد است که کلاهک نسبتاً کوچکی دارند و به اهدافی که در آن برنامهریزی شده حمله میکنند. اخیرا ارتش روسیه از این پهپادها برای حملات گسترده به زیرساختها و شهرهای اوکراین استفاده کرده است.
واشنگتن پست با استناد به دادههای سازمانهای اطلاعاتی مینویسد، روسیه اکنون میخواهد خود یک مرکز تولید پهپادهای شاهد را راهاندازی کند و توافقنامهای میان مسکو و تهران منعقد شده است.
اسرائیل یکی از کشورهای پیشگام این نوع از سلاح است که ظاهراً اولین بار در سال ۱۹۸۰ شکل اولیه آن را ساخته است. اسرائیل و ایالات متحده به طور فزاینده بر پهپادهایی تکیه میکنند که میتوانند به صورت دستهجمعی پرتاب شوند؛ پهپادهایی که در کولهپشتی جای میگیرند. برخی به طور مستقل هدف خود را پیدا میکنند و برخی دیگر از دور هدایت میشوند. هدایت ساده به منزله یک برتری طیف بزرگی از انواع پهپادها را میتوان در جنگ بین اوکراین و روسیه شاهد بود. ایهور نیکولایف، رئیس آموزشکده "ارتش پهپادها" در کییف میگوید: «بسیاری از پهپادها به آسانی قابل هدایت هستند و در آینده هر چه بیشتر مستقل از انسان عمل میکنند. واضح است که آنها در جنگهای آینده نقشی تعیینکننده خواهند داشت.»
در حال حاضر پهپادها نقش مهمی در تجارت شرکتهای تسلیحاتی ایفا میکنند. طبق پیشبینیهای محققان بازار، فروش پهپادهای نظامی در سراسر جهان میتواند تا پایان دهه جاری میلادی سه برابر شود و به حدود ۳۰ میلیارد دلار برسد. پهپاد جنگی "نیزه" ساخت کلی ایرواسپیسجهانیشدن تولیدکنندگان و تامینکنندگان قطعات جنگ داخلی ویرانگر در اتیوپی، واقع در شرق آفریقا، نمونه خوبی است که نشان میدهد تا چه اندازه پهپادها در مقایسه با جتهای جنگنده ارزان هستند و اکنون در کشورهای فقیرتر گسترش مییابند، اینکه کشورهای تامینکننده قطعات جدید چگونه تجارت خود را گسترش میدهند و تولیدکنندگان و تامینکنندگان چگونه در حال جهانی شدن هستند: پهپاد بیرقدار TB2 ترکیه به دولت اتیوپی کمک کرد تا مانع از پیشروی نیروهای شورشی از شمال به سوی پایتخت شوند و همچنین به اهداف غیرنظامی طرف متخاصم شلیک کنند. سفر معتمد پوتین به تهران و نگرانی یک شرکت کانادایی سپس غرب متوجه شد که پهپادهای ترکیه حاوی قطعات مهم کانادایی و اتریشی هستند. در پی آن این دو کشور صادرات قطعات را ممنوع کردند زیرا غرب دیگر نمیخواست بیش از این مورد ظن قرار گیرد که حمام خون را امکانپذیر کرده است.
با این حال ارتش اتیوپی همچنان به استفاده از پهپادهای رزمی، احتمالاً با طراحی چینی و ایرانی، ادامه میدهد. طی روزهای اخیر شهرهای منطقه غربی اورومیا، جایی که گروه شورشی "ارتش آزادیبخش اورومو" در حال نبرد با دولت است، گلوله باران شده است.
شورشیان اتیوپی قادر به مقابله با خطر هوایی علیه اهداف غیرنظامی نیستند و به همین دلیل هفته گذشته با شیوه خاص خود به خشونت هوایی با فناوری پیشرفته دولت، واکنشی وحشیانه نشان دادند و اعلام کردند که آنها در آدیس آبهبا دو خلبان هواپیمای بدون سرنشین جنگی را در هتل خود کشتهاند.
+4
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.