باکو ۵ نفر از اتباع خود را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد

بی بی سی: با افزایش تنش میان ایران و جمهوری آذربایجان، روز دوشنبه باکو اعلام کرد که پنج نفر از اتباع خود را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرده است.

این بازداشت پس از آن صورت گرفت که هفته گذشته باکو و تهران یکدیگر را به لفاظی‌های خصمانه علیه یکدیگر متهم کردند.

سرویس‌های امنیتی باکو اعلام کردند که این بازداشت‌ها به عنوان بخشی از «اقداماتی با هدف مقابله با فعالیت‌های مخرب اطلاعاتی انجام شده که سرویس اطلاعاتی علیه آذربایجان» انجام می‌دهند.

بنابر اظهارات مقامات باکو، این پنج نفر در حال «جمع‌آوری اطلاعات» در مورد ارتش از جمله تهیه پهپادهای اسرائیلی و ترکیه‌ای و باقی زیرساخت‌های این کشور بودند.

در اوایل ماه جاری، مقامات باکو ۱۷ مرد را که به گفته آنها به «گروه مسلح غیرقانونی مورد حمایت ایران ایران در خاک آذربایجان» بودند، دستگیر کردند.

جمهوری آذربایجان روز جمعه سفیر ایران را احضار و مراتب اعتراض این کشور به رفتارها و برخوردهای ایران را اعلام کرد.

یک روز قبل، وزارت امور خارجه ایران یادداشت اعتراضی درباره اظهارات «ضدایرانی» مقامات جمهوری آذربایجان به نماینده این کشور تحویل داده بود.

جمهوری اسلامی ایران مدت‌هاست که همسایه شمالی خود را به دامن زدن به احساسات جدایی طلبانه متهم می‌کند.
 
ایران همچنین نسبت به جاده حمل و نقل خود با ارمنستان حساسیت نشان داده است و نسبت به اقدامات باکو در این منطقه هشدار می‌دهد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در اکتبر گفت: «ایران اجازه مسدود شدن مسیر ارتباطی خود با ارمنستان را نخواهد داد». او گفت که «برای تأمین این هدف»، ایران در ماه اکتبر مانورهای نظامی گسترده‌ای را در مرز خود با جمهوری آذربایجان برگزار کرده است.

ایران نگران احداث کریدور زمینی «زنگزور» است. زنگزور نام تاریخی منطقه‌ای در نخجوان است که می‌تواند نخجوان و باقی خاک جمهوری آذربایجان را به یکدیگر وصل کند.

تلویزیون آنلاین مساوات که از حکومت جمهوری آذربایجان حمایت می‌کند، در تفسیری حکومت ایران را متهم کردکه در صدد است تا از گشایش دالان زنگزور جلوگیری کند.

فعال شدن این مسیر زمینی که از حمایت ترکیه، آمریکا و کشورهای اروپایی برخوردار است ارتباط زمینی آسیا و اروپا را بدون نیاز به عبور ترانزیت از ایران تسهیل می‌کند.

گفته می‌شود باکو درصدد است با محدود ساختن قلمروی حاکمیتی ارمنستان، از وابستگی به ایران برای دسترسی به منطقه نخجوان بکاهد.

با این حال روابط بین باکو و تهران به طور سنتی پر تنش بوده است.

ایران همچنین به همکاری نظامی آذربایجان با اسرائیل که از تامین کنندگان عمده تسلیحات باکوست، خوشبین نیست و می‌گوید تل‌آویو می‌تواند از خاک آذربایجان به عنوان پل ارتباطی علیه ایران استفاده کند.

در عین حال آذربایجان یکی از متحدان ترکیه است.
ایران: صبر ایران در قبال آذربایجان را نباید با ضعف تلقی کرد
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تنش‌های اخیر با جمهوری آذربایجان را کم اهمیت جلوه داد. حکومت ایران اما نسبت به تفسیر «صبر» ایران به عنوان «ضعف« هشدار داد.

او گفت سیاست ایران مبتنی بر گسترش روابط با همسایگان است و جمهوری آذربایجان نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما «کسی حق ندارد از این سیاست حکیمانه ایران سوء برداشت کند.»

او در ادامه اضافه کرد «کسی صبر و حلم ایران را به ضعف ، تفسیر و تحلیل نکند.»

کنعانی در ادامه با اشاره به اظهارات اخیر الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان در انتقاد از ایران اضافه کرد، موضع‌گیری و شکایت به رسانه‌ها مشکلی را حل نمی‌کند.

او همچنین به احضار سفیر آذربایجان در ۱۹ آبان از سوی تهران به دلیل مواضع «ضدایرانی» مقامات و رسانه‌های آذربایجانی اشاره کرد.
+23
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    سعید رحیم زاده - برلین، آلمان
    قسم میخورم که مردم انتقام اون دختر هایی که بهشون تجاوز کردید و کشتید رو ازتون بگیرن.حـ... ها. گور بابا خودتون و الهام علیف. الهام رو به وقت خودش می‌فرستیم پیش بابای چچنیش
    11
    25
    دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.