در پی ناتوانی دستگاه سرکوب، سپاه به پایگاه عظیم مردمی خیزش سراسری اقرار کرد

ایندیپندنت فارسی: در پی ناتوانی دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی در خاموش کردن تجمع‌های خیابانی، اداره سیاسی سپاه پاسداران در یادداشتی به پایگاه عظیم مردمی خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی اذعان کرد

در آستانه هفته نهم خیزش سراسری و در حالی که ماشین سرکوب جمهوری اسلامی در ۵۶ روز گذشته با وجود خشونت شدید و کشتار صدها تن نتوانسته تجمع‌های خیابانی را مهار کند، اداره سیاسی سپاه پاسداران در یادداشتی با پذیرش ضمنی این ناکامی، به پایگاه عظیم مردمی خیزش علیه جمهوری اسلامی اذعان کرد و هرم جمعیتی آن را به چهار دسته «معاندین»، «عدالت‌خواهان»، «نوگرایان» و «اقتصادزدگان» تقسیم‌بندی کرد.

اقرار اداره سیاسی سپاه پاسداران به پایگاه عظیم اجتماعی خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی در حالی است که پیش از این، مقام‌های جمهوری اسلامی و از جمله فرماندهان سپاه پاسداران، در اظهارات رسانه‌ای خود جمعیت تجمع‌های خیابانی را بسیار کم عنوان می‌کردند.

اما وب‌سایت اداره سیاسی سپاه پاسداران در یادداشت تحلیلی تازه خود پایگاه اجتماعی خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی را بسیار گسترده‌تر و شامل اکثریت جوانان و نوجوان، بخش عمده‌ای از مردم به ستوه‌آمده از شرایط بحرانی اقتصادی و بخش بزرگی از مردم معترض به تبعیض و نابرابری اجتماعی معرفی کرده است.

یادداشت اداره سیاسی سپاه پاسداران البته در چارچوب روش علی خامنه‌ای تلاش کرده مخالفان را از بقیه این هرم جمعیتی جدا کند، اما با گذشت بیش از ۵۶ روز از آغاز خیزش سراسری و ناکامی ماشین سرکوب جمهوری اسلامی در خاموش کردن آن، مجبور شده است تا به پایگاه گسترده اجتماعی این خیزش اذعان کند.

وب‌سایت اداره سیاسی سپاه در ادامه نوشت: «پیش از هر عملی باید جمعیتی را که به خیابان آمده تجزیه‌وتحلیل کرد چون ما با هرم جمعیتی مواجه هستیم که در راس آن معاندین با کمترین جمعیت و بیشترین خشونت حضور دارند.»

اداره سیاسی سپاه همچنان بر خشونت حداکثری علیه مخالفان تاکید کرد و افزود که «برخورد با راس هرم جمعیتی» مردم حاضر در خیابان باید «از جنس برخورد سخت» باشد.

در تحلیل اداره سیاسی سپاه پاسداران همچنین آمده است که بخشی از جمعیت حاضر در تجمع‌های خیابانی «کسانی هستند که خواهان استقرار عدالت‌اند و این‌ها گروهی هستند که به زعم خودشان از نابرابری­‌های اجتماعی رنج می‌برند و تشنه اجرای عدالت‌اند».

اداره سیاسی سپاه پاسداران در ادامه «نوگرایان» را بخش سوم جمعیت حاضر در تجمع‌های خیابانی و خیزش سراسری معرفی کرد و افزود: «این‌ها گروهی از جوانان و نوجوانان هستند که هنجارها و قواعد رسمی حاکمیت را نمی‌پذیرند.»

در ادامه یادداشت اداره سیاسی سپاه آمده است که نوگرایان «پای از سنت بریده اما دستشان هم به مدرنیسم و پست‌مدرنیسم نرسیده است و به‌نوعی دچار ابهام و پرسش­‌های حل‌نشده و گره‌های ذهنی هستند. به قول خودشان فقط می­‌خواهند زندگی کنند و شعار «زن، زندگی، آزادی» را مرتب سر می‌­دهند».

در حالی که نهادهای حکومتی در جمهوری اسلامی پیشتر، بخش عمده معترضان را «دهه هشتادی‌ها» عنوان می‌کردند، اداره سیاسی سپاه آن‌ها را «نوگرایان» نامیده و عنوان کرده است که «این افراد و طیف اجتماعی در عصر فضای مجازی و دوران کرونا رشد یافته‌اند به همین علت، به‌شدت احساسی و مجازی هستند و نیازمند ارتباط‌‌گیری، گفت‌وگو، توضیح و کار فرهنگی هستند».

با آنکه خیزش سراسری مردم علیه جمهوری اسلامی با کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت به دست نیروهای گشت ارشاد با شعار « زن، زندگی، آزادی» آغاز شد و زنان به‌عنوان نیمی از جمعیت ایران، پیشتاز خیزش سراسری و تجمع‌های خیابانی علیه جمهوری اسلامی‌اند، اما اداره سیاسی سپاه پاسداران در تحلیل خود بدون اشاره به نقش زنان، تلاش کرده است نقش زنان در خیزش سراسری را انکار کند.

سایت اداره سیاسی سپاه پاسداران همچنین «دسته چهارم» هرم جمعیتی در خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی را «اقتصادزدگان» خوانده و تاکید کرده است که بیشترین جمعیت در تجمع‌های خیابانی شامل این دسته می­‌شود.

در یادداشت اداره سیاسی سپاه پاسداران همچنین آمده است که «اقتصادزدگان به معنی طبقات ضعیفی که تحت فشار اقتصادی بوده و طبقات متوسطی که در حال سقوط به مراحل پایین‌­ترند»، در شرایط فعلی، «چیزی جز بهبود شرایط اقتصادی نمی­‌خواهند و برای این‌ها آتش‌بیار معرکه چیزی جز گرانی نیست و تنها راه آرام کردنشان بهبود شرایط اقتصادی است».

اداره سیاسی سپاه پاسداران در خاتمه یادداشت خود تاکید کرده است که جمهوری اسلامی برای سرکوب خیزش سراسری مردم و آنچه این بخش از سپاه «مدیریت اعتراض‌ها» خوانده است، نیازمند «مجموعه‌ای از اقدامات حساب‌شده امنیتی، قضایی، فرهنگی و اقتصادی است که هر کدام در صورت موفقیت می­‌تواند به بهبود شرایط بینجامد».

برخلاف آنچه در یادداشت اداره سیاسی سپاه پاسداران درباره نحوه مواجهه متفاوت با بخش‌های مختلف هرم جمعیتی مردم فعال در خیزش سراسری آمده است، نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی با همه لایه‌های خیزش سراسری از کودکان و دانش‌آموزان تا زنان و جوانان، در تمامی شهرها و استان‌های ایران، با خشونت حداکثری برخورد کرده‌اند.

سپاه پاسداران به‌عنوان بخشی از ماشین سرکوب جمهوری اسلامی از آغاز خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی در سرکوب و کشتار مردم معترض و بازداشت‌های گسترده نقش مستقیم داشته است.

از آغاز خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در ۲۶ شهریور تا روز ۱۹ آبان‌ماه، بنابر اعلام مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، دست‌کم ۳۳۰ تن از مردم معترض به دست نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی از جمله سپاه پاسداران و نیروهای بسیج، کشته‌شدند که دست‌کم ۵۰ تن از کشته‌شدگان کودکان و نوجوانان بودند.

هزاران نفر از مردم نیز در شهرهای مختلف هدف سلاح‌های ساچمه‌زن و انواع ابزارهای خشونت‌بار سرکوب نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی از جمله سپاه پاسداران قرار گرفته و به‌شدت زخمی و مصدوم شده‌اند و شماری از معترضان نیز بینایی خود را در اثر اصابت این ساچمه‌ها از دست داده‌اند.

همچنین، دست‌کم ۱۵ هزار و ۹۲ نفر از مردم معترض از جمله زنان، دانش‌آموزان، دانشجویان، جوانان، وکلا، پزشکان و کادر درمان، معلمان، کارگران، روزنامه‌نگاران و دیگر اقشار جامعه بازداشت شده‌اند.
+157
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    مهرداد2538 - تهران، ایران

    این حرکت کار خود حکومت و حاصل ساخت و پاخت سران ج.ا. با اتاق فکر گلوبالیستها و برخی از ایرانیان خارج نشین خسته از غربت است که با هدف پوست اندازی خود آخوندها در ایران طرحریزی و اجرا می گردد. من به اصالت این حرکت اعتقادی ندارم و از آن حمایت نمی کنم. چون تفاوتهای خیلی بارزی با خیزش خرداد1360، خرداد 1388 و حتی انقلاب 57 از لحاظ خود جوش بودن و مردمی بودن دارد. و دوم اینکه: سال 57 بدخواهان ایران، طبقهء خاصی بنام روحانیت و هوادارانشان را به مردم مسلط کردند و امروز دوباره صحبت از سوار کردن طبقهء خاصِ زنان فمینیست به اکثریت جامعه می کنند. پیاده نظام این قائله هم تماماً سلبریتی های خود نظام و بچه مواجب بگیرهایی هستند که همین چند ماه پیش با چادر در ورزشگاه آزادی سرود منحوس سلام فرمانده را خوانده بودند. حالا ماموریتشان عوض شده گفته اند بریزید وسط خیابان تا مردم از مشکلات اقتصادی و اصلی تر به نفع آزاد کردن زنان ضد حجاب دور و بر خودشان منحرف شوند.
    53
    4
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    vikingoslo - اسلو ، نروژ

    سرا تا پای این حرکت امروز مردم ایران کاملا مردمی و نشا ت گرفته از قدرت و دقت توده مردم ستم دیده ایران است. این چنین تحلیل‌های به ظاهر درون سازمانی حکومت همان شیوه همیشگی تظاهر به فهم و کنترل حرکت ضد حکومتی مردم است. سال‌های قبل اگه خیزش مردم شکست میخورد بخاطر این بود که خیزش سرتا سری نبود و زور مردم به سپاه و بسیج نرسید ولی امروز فقط بخاطر همه گیر بودن حرکت مردم امکان خاموش کردن خیزش غیر ممکن شده چرا که حکومت به اندازه کافی نیرو ندارد ،در واقع هیچ حکومتی در دنیا نیرو در این ابعاد برای سرکوب ندارد.این حرکت مردم خاموش نخواهد شد چرا که فعلا خواسته ایی ندارد بجز نفرت از جمهوری اسلامی و ظلمی که در این ۴۳ سال کرده که استمرار این درگیری‌ها سقوط سیستم منجر خواهد شد . ایرانی‌ها در ایران میدانند که از این حکومت نمیتوان خواسته ایی داشت بجز شورش و آشوب مردمی که فعلا بهترین شیوه حرکت و داد خواهی است . کسانی که بیرون گود نشسته چه در داخل ایران چه در خارج از ایران در آرزوی موج سواری یا به حرکت امروز مردم اعتماد و اعتبار قائل نیستند یا مثل جمهوری اسلامی سعی در کوچک و بی‌اهمیت بودن آن دارند .
    1
    33
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    این حرکت مهم تر از هر چیز یک انقلاب مردمی برای براندازی ج ا و ملایان خونخوار هست. نوگرایی نیست بلکه بازگشت مردم به ارزش ها و فرهنگ اصیل ایرانی خود است. مردم از فشار اقتصادی و خونخواری ضحاک خسته شده اند و به پلیدی این نظام پی برده اند. ج ا میداند که رفتنی است و با این تحلیل های خود وقت میخرد. تمام توجه باید بر براندازی ج ا تمرکز کند ما نیازی به تحلیل ج ا نداریم.
    0
    18
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    مهرداد2538 - تهران، ایران
    آیه یاس نخوان مردم دارند ج ا را براندازی میکنند و این با تکیه بر ارزش‌های ایرانی و باستانی و انسانی بی نظیر فرهنگ ما است. همگی باید حواسمون باشد که به کسی دل نبندیم و رهبردرست نکنیم. رفراندوم مردمی با رای مستقیم مردم پس از براندازی ج ا تعیین کننده نوع حکومت است. هر کدام ما یک رای داریم. اول براندازی بعد رفراندم مردمی
    0
    16
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران

    ما نیازی به تحلیل های ج ا نداریم هدف براندازی است به هر چی این رسانه ها میگویند گوش نکنید و فقط به هدف نگاه کنید پیروزی نزدیک‌است
    0
    22
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    newyork333 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
    حقه نخ نما قدیمی !یه حقیقت رو اول بگو بعد اراجیف رو اضافه کن تا باور بشه،. بله، این ۴ گروه وجود دارن ولی با این فرق که خواسته همه یک چیز هست (حذف حکومت برای همیشه). علت این اقرار این هست که تو دنیای امروز می‌شه مدل سازی کرد و تا حد زیادی آینده رو پیش بینی کرد. اگه مدل رشد این انقلاب رو از سال ۸۸ تا امروز بسازیم به ما نشون میده که تو چند سال آینده. بنای حکومت رو پایین میاره. به عنوان مثال کسانی که تو این خیزش از خونه بیرون نیومدن همش از روی ترس نبود. بلکه به همین وضعیت گند امروزشون راضی هستن چون هنوز درامد و حقوق دارن. ولی تو ۲ سال آینده درصد بزرگی از اینها ماه‌ها حقوقشون به تعویق میفته و مکان استیجاری خودشون رو از دست میدن. این می‌تونه جمعیت حاضر رو تو خیزش بعدی از ۱ درصد به ۲ یا ۳ درصد برسونه. حکومت با جمعیت زیر ۱ درصد فلج شده بود ، ۲ تا ۳ درصد نتیجه واضحی داره. یا استفاده از مواد آتش زا و انفجاری که در قبل نبود. احتمالا بزودی حکومت سعی می‌کنه امتیاز بده تا شاید بتونه بازم دوام بیاره. ولی بعید می‌دونم که بعد از اون هم خیزشی پیش نیاد چون ورشکستگی رژیم حتمیه
    0
    8
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.