داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران در گفتوگو با روزنامه اعتماد درباره بازداشت ۳۶ ساعته خود گفت: «گفتند که شما به رخدادهای پزشکی اعتراض میکنید و در مقابل تصمیمات مملکتی مطیع محض نیستید.»
او افزود: «در ۳۶ ساعت بازداشت نه خوابیدم و نه غذا خوردم. روی کاناپهای نشستم و بیدار ماندم.»
داریوش فرهود (زاده ۴ فروردین ۱۳۱۷) پژوهشگر ایرانی حوزه ژنتیک، روانشناسی، انسانشناسی و پزشکی است. از او به عنوان «پدر علم ژنتیک ایران» یاد میشود. او عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران است.
فرهود دکترای علوم طبیعی در ژنتیک انسانی و دکترای انسانشناسی را از دانشگاه ماینس آلمان (۱۹۷۲) و درجه استادی در ژنتیک پزشکی را از دانشگاه مونیخ (۱۹۹۱) اخذ کردهاست. او همچنین بنیانگذار و رئیس اولین کلینیک ژنتیک ایران (از ۱۳۵۴ تا کنون) و استاد و مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران (۱۳۵۲ تا ۱۳۸۲) است.
فرهود در سال ۱۳۱۷ در خیابان سیروس تهران به دنیا آمد. او به دلیل منتقل شدن پدرش به جنوب، دوره ابتدایی خود را در هفتگل و مسجد سلیمان خوزستان گذراند. دوره دبیرستان او نیز در مدارس رهنما، دارالفنون و البرز تهران به پایان رسید. او در سن ۱۹ سالگی برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و در مقطع دکتری در دو رشته پزشکی، انسانشناسی و ژنتیک فارغالتحصیل شد.
داریوش فرهود پس از اخذ اولین مدرک پزشکی در آلمان، تحصیلاتش را دررشته ژنتیک انسانی تا مقطع دکتری ادامه داد فرهود در سال ۱۳۵۱ به عنوان یکی از فارغ التحصیلان موفق در کشور آلمان شناخته میشد و همین باعث شد شهردار یکی از شهرهای آلمان از او برای تأسیس یک مجتمع درمانی دعوت کند. او در سال ۱۳۵۱ به ایران بازگشت و اولین کرسی علم ژنتیک را در دانشگاه تهران راه اندازی کرد.
او در این باره میگوید: "بنده اولین کسی بودم که با این تحصیلات و درجات علمی وارد کشور میشدم. ۳۳ سال پیش ژنتیک درکشور ما چنین گسترده و شناخته شده نبود. تنها درهمین حد بود که بدانند ترکیب یک گاو سفید با گاو سیاه، نتیجه اش گاو ابلق است!"