۴-از آنجا که دسترسی به وبسایت «اعماق» به هیچ عنوان از طریق مرورگرهای معمولی امکانپذیر نیست و تنها با استفاده از مرورگرهای خاص و در دیپ وب (وب پنهان) قابل انجام است، به صورت کلی اعتباربخشی به اطلاعیههای داعش بسیار مشکل است.
ویدیوهای لحظه بازداشت مهاجم و روایات متناقض از بازجویی: از لحظه بازداشت مهاجم ویدیوهای مختلفی منتشر شده است. در یکی از این ویدیوها که توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس منتشر شده است، به نظر میرسد مهاجم بدون تیراندازی توسط مامورین بازداشت میشود. در لحظه انتقال وی به بیرون از حرم شاهچراغ هم نیروهای پلیس وی را همچنان که قادر به راه رفتن است به بیرون میبرند. اما در ویدیوی دیگری که از وی منتشر شده است به نظر میرسد تیر خورده و با پاهای بسته روی زمین افتاده است و به خود میپیچد.
همچنین در ساعات نخست پس از دستگیری، رئیس پلیس استان فارس اذعان کرد که مهاجم در حال بازجویی است اما سپس اعلام شد که وی بیهوش و در بیمارستان بستری است تا حالش مساعد بازجویی شود. روز پنجشنبه نیز خبرگزاری فارس به صورت غیر رسمی و «بر اساس شنیدهها» خبر از مرگ وی داد.
مجتبی واحدی، تحلیلگر سیاسی و روزنامهنگار در حساب توئیتر خود به مقایسه دو ویدیوی اشاره شده میپردازد و مینویسد: «همانطور که در کلیپ اولیه مشهود است، او کاملا در چنگ ماموران بوده. پس چرا بعدا به او تیر زدهاند که اکنون از مرگاو خبر می دهند؟»
گیت ورودی حرم شاهچراغ: برخی از کاربران شبکههای مجازی با بیان تجربه خود از ورود به حرم شاهچراغ گفتند که برای ورود به این مکان باید از یک گیت حفاظتی گذر کرد. در این گیت محافظان کیفها را میگردند و حتی از ورود یک فندک ساده هم جلوگیری میشود. در فیلم منتشر شده توسط خبرگزاری فارس، مهاجم پیش از ورود به گیت اسلحه خود را بدست گرفته و شروع به شلیک میکند.
انتشار زودهنگام ویدیو: برخی از کاربران از انتشار زودهنگام ویدیوهای حادثه میگویند. آنها سرعت انتشار این ویدیوها را که تنها چند ساعت بعد از حادثه انجام شد با زمان ۳ روزهای که برای انتشار ویدیو از بیهوششدن مهسا امینی در بازداشتگاه ارشاد به طول انجامید مقایسه و از آن انتقاد میکنند.
روایت متناقض شاهد عینی: شبکه دو تلویزیون دولتی ایران در برنامه «سبز، سپید، سرخ» خود با یک شاهد عینی حادثه از شیراز گفتگو میکند. این شاهد عینی میگوید که عامل حمله زمانی که وارد حرم شد «ماسک سیاه بر صورت» داشت. اما در ویدیوهایی که منتشر شده، هیچ نقابی بر چهره مهاجم وجود ندارد.
طراحی سریع پوستر: انتشار پوستری که گفته میشود حتی پیش از حمله طراحی شدهاست از دید برخی شبههبرانگیز است. بر اساس اسکرینشاتهایی که از کانال تلگرامی که این پوستر را به اشتراک گذاشته گرفته شده است، پوستر تنها به فاصله چند دقیقه از حمله بارگذاری شده است.
البته همچنان امکان گرفتن اسکرین شات از نقاطی با منطقه زمانی متفاوت یا حتی دستکاری با نرمافزارهای ویرایش تصویر وجود دارد.
پوستر شاهچراغروایتهای منتقدان حکومت با توجه به گستردگی اعتراضات جاری در ایران و همزمانی حادثه شاهچراغ با چهلمین روز جانباختن مهسا امینی، منتقدان و معترضان معتقدند این عملیات توسط خود حکومت جمهوری اسلامی در جهت تمرکززدایی از اعتراضات و به وجود آوردن امکان توجیه سرکوب مضاعف معترضان با بهانه جلوگیری از اقدامات تروریستی و عملیات تجزیهطلبانه و به اصطلاح «سوریه سازی» صورت گرفت است.
این گروه از منتقدان حکومت، اظهارات مقامات ایران درباره حادثه شاهچراغ را دلیلی بر ادعا خود میدانند. ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران درباره این حادثه گفت: «اغتشاشات راه را برای حمله تروریستی باز میکند.»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دربیانیهای با تروریستی خواندن این حمله گفت: «این فاجعه دلخراش اتمام حجتی است با همه کسانی که در هفتههای گذشته با ایجاد نا آرامی، زمینه را برای توطئههای دشمن فراهم کردند.»
همچنین فرضیه دیگری نیز مطرح است. با توجه به موضع گیری مولوی عبدالحمید، امام جمعه سنی مذهب زاهدان در قبال کشتار مردم این شهر که در روز جمعه ۸ مهر اتفاق افتاد، برخی معتقدند این حمله توسط حکومت و برای توجیه سرکوب احتمالی مردم زاهدان یا محاکمه مولوی عبدالحمید انجام شده است.
مولوی عبدالحمید در خطبههای نماز جمعه هفته گذشته خود تمام مقامات نظام و خصوصا شخص علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را در کشتار مردم زاهدان مسئول دانست و گفت: «مسئولان و مدیران کشور و رهبری جمهوری اسلامی که تمامی نیروهای مسلح تحت فرمان ایشان هستند، همه مسئول هستند و هیچکسی نمیتواند از این مسئولیت شانه خالی کند.»
برخی از هواداران نظام با «متهم ردیف اول» خواندن مولوی عبدالحمید به عنوان مقصر در حادثه شاهچراغ در حسابهای توئیتر خود این فرضیه را تقویت کردند.