رزمایش سپاه در مرز ایران با جمهوری آذربایجان؛ امیر عبداللهیان به ایروان رفت و اردوغان به باکو

 رزمایش نیروی زمینی سپاه پاسداران در شمال غرب ایرانیورونیوز: رزمایش سپاه پاسداران در «منطقه عمومی ارس» در مرز ایران با جمهوری آذربایجان در روزی به پایان رسید که وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه مهمان مقام‌های ارمنستان بود و همزمان رئیس‌جمهور ترکیه نیز به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود.

مانور چند روزه و گسترده نیروی زمینی سپاه پاسداران که با اجرای عملیات‌های هلی‌برن، پهپادی و توپخانه‌ای همراه بود بویژه با احداث پل‌های متحرک و عبور تانک‌های ایرانی از رود ارس وارد مرحله جدیدی شد و واکنش‌های متعدد محافل نزدیک به حکومت باکو را در پی داشت.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که برای دیدار با الهام علی‌اف، همتای آذربایجانی خود و شرکت در افتتاح چند طرح مشترک از جمله فرودگاه بین المللی زنگیلان به جمهوری‌آذربایجان سفر کرده بود گفت که «باکو با یک حرکت بزرگ،  توسعه و بازسازی مناطق آزاد شده که ویران بودند را مجددا احیا و نوسازی کرد و این روند با حمایت آنکارا ادامه خواهد داشت.»
رزمایش سپاه پاسداران در منطقه عمومی ارسآقای اردوغان در بخشی از سخنانش با اشاره تلویحی به نگرانی ایران از بازشدن دالان ارتباطی میان جمهوری آذربایجان و منطقه نخجوان، «ترس و نگرانی برخی محافل در مورد کریدور زنگزور» که نخجوان را به بخش‌های غربی جمهوری آذربایجان متصل می‌کند، بی‌اساس دانست و تصریح کرد که «پس از این همه اقدامات انجام شده در قره‌باغ، جایی برای چنین ترسی وجود ندارد.»

همزمانی این اظهارات و همچنین برگزاری رزمایش با سفر وزیر خارجه ایران به ارمنستان هم بر شبهات روابط بین همسایگان افزوده است.

حسین امیرعبداللهیان که حضورش در ایروان با استقبال مقام‌های ارمنی روبرو شد بار دیگر تاکید کرد که «تهران هرگونه تغییر در کریدورهای تاریخی منطقه را تحمل نخواهد کرد و این خط قرمز تهران است.» به گزارش تسنیم وزیر خارجه ایران در ادامه تصریح کرده است که ایران هرگونه تدابیر لازم برای جلوگیری از چنین نیاتی -اگر در منطقه وجود داشته باشد- را به کار خواهد گرفت.

تهران پیش‌تر نیز و پس از آخرین جنگ باکو و ایروان بر سر قره‌باغ، هر گونه تغییر در مرزها را غیرقابل قبول عنوان کرده بود.  

ایران نگران است که با ایجاد کریدور زنگزور،  دسترسی زمینی این کشور با ارمنستان قطع شود.

تنش مرزی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بویژه در قره‌باغ  همواره طی ماه‌ها و سال‌های اخیر خبر ساز بوده است. رهبران دو کشور اخیرا در پراگ و با میانجیگری اروپا متعهد شده اند منشور سازمان ملل متحد و اعلامیه آلماتی که در سال ۱۹۹۱ ثبت شده را مبنای تعیین مرزها قراردهند. قرار است ناظرانی از اتحادیه اروپا در این راستا با مقامات دو کشور همکاری کنند.
+19
رأی دهید
-100

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    قوقولی مقولی - مادرید، اسپانیا
    چندتا کامیون حمل بار و میوه برداشتن روش دوتا جک و یه پالت و دوتا کانال کولر گذاشتن! ؟! ؟ نه رنگ کامیونها مناسبه و نه چرخاش و نه تجهیزات لازم برای این کار. دلقک های مسخره.
    20
    31
    جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    گفتم ، جمهوری ترمالی الان دقیقاً حالت یک غریق رو داره که برای نجات جان خود به هر چی ، چنگ میندازه که خودش رو از غرق شدن نجات بده ! شاید قصد یک جنگ ، هر چند کوتاه مدت با آذربایجان و ( البته با پشتیبانی روسیه )به قصد منحرف کردن افکار عمومی و معترضین برای خواباندن شعله اعتراضات و اعتصابات که واقعاً رژیم رو درمانده کرده ! ولی زهی خیال باطل که این خیزش مردمی هدفدار هست و با این ترفندهای آبکی از راهی که پیش گرفته تا احقاق حق مسلم شون که با سرنگونی رژیم مُلاها تحقق پذیر هست ، منحرف نمیشه ! بی شک در این جنگ احتمالی مردم هیچگونه دفاعی و همکاری و فداکاری ، همانند جنگ با عراق را نخواهند کرد !
    6
    36
    جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    تمام رویاهای ایران در منطقه با شکست مواجه شده و نه ارمنستان قوی است نه روسیه و ایران به راحتی از دور خارج شده است و این مانور به نوعی زر زدن است. امیدوارم ایران جسارت حمله به آذربایجان را بکند که هیچ وجه این جسارت را ندارد
    27
    32
    جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.