تظاهرات ضد حکومتی در محلههای تهران، کرج، سنندج، یزد ، شیراز و بوشهر ادامه دارند. فضای چابهار ملتهب است و اماکن اداری آن به آتش کشیده شدهاند.
برخورد قهرآمیز با معترضان در ایران، بازداشت و شلیک گلوله و ضربات باتوم، تهدید مقامات، و قطع اینترنت هیچ یک نتوانسته از ادامه اعتراضات سراسری در کشور جلوگیری کند و معترضان برای یازدهمین شب متوالی در خیابانها ماندهاند.
بلوار کشاورز تهران: «این سال سال خونه، سید علی سرنگونه.»
با وجود قطعی و اختلال شدید اینترنت، ویدئوهای محدودی از اعتراضات شامگاه سهشنبه پنج مهر منتشر شده است. انتشار ویدئوها با تأخیر یک یا چند روزه در روزهای پیشین اتفاق افتاده است.
کرمانشاه در بلوار کشاورز تهران، شامگاه سهشنبه انبوه جمعیت شرکتکننده در تظاهرات شعار میدهند: «این سال سال خونه، سید علی سرنگونه.»
ادامه اعتراضات در روز یازدهم؛ از به آتش کشیدن فرمانداری چابهار تا میدان هفت حوض نارمک با گذشت یازده روز از شروع اعتراضات فراگیر در ایران، حکومت با قطع اینترنت در تلاش است تا در تاریکی فضای مجازی به سرکوب معترضان ادامه دهد. با وجود این محدودیتها، تصاویر منتشر شده نشان میدهد اعتراضات دستکم در تهران، چابهار، سنندج و کرمانشاه ادامه دارد.
ویدیوهای ارسالی به بیبیسی فارسی آتش زدن ساختمانهای دولتی چابهار را در اعتراضات امروز عصر ۵ مهرماه نشان میدهد. یکی از معترضان در این ویدیو میگوید که این واکنشی است به «تجاوز به یک دختر بلوچ و قتل مهسا امینی».
روز گذشته هم امام جمعه موقت شهرستان راسک از قوه قضاییه خواسته بود خیلی زود به پرونده «تجاوز یک فرمانده انتظامی به دختری نوجوان» در راسک رسیدگی کند و هشدار داده بود که ممکن است نادیده گرفتن این موضوع با واکنش مردم این منطقه همراه شود.
مولانا عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت راسک در این بیانیه نوشته بود: «به خطر انداختن امنیتِ مردم آن هم با لباس امنیت جنایتی هولناک و نابخشودنی است».
«اینجانب از دستگاه قضایی مملکت خواهانم که به شکایت صورت گرفته توسط خانواده و این دخترک خردسال عفیفه، در اسرع وقت زوایای این فاجعه را بررسی و این مجرم مفسد را (پیش از آنکه قهر و خشم آسمانی و زمینی دامن گیر ظالمان گردد) در ملا عام محاکمه و مجازات نمایند».
آقای نقشبندی در این بیانیه تصریح کرده که با شنیدن اخبار اولیه در این باره، شخصا با خانواده و دختر نوجوان ۱۵ ساله آنها دیدار کرده است.
غزاله چلاوی که ماموران به پیشانی اش شلیک کرده بودند، به خاک سپرده شد به رغم فیلترینگ گسترده، هویت تعداد بیشتری از بازداشت شدگان، مجروحان و کشتهشدگان اعتراضات در ایران به تدریج مشخص میشود.
سهشنبه ۵ مهر، مراسم خاکسپاری غزاله چلاوی، کوهنورد ۳۲ ساله برگزار شد. بر اساس توئیت مهدی حاجتی، نماینده سابق شورای شهر شیراز، او در یکی از تظاهرات اعتراضی اخیر با گلوله ماموران امنیتی بر پیشانیاش در آمل کشته شده و گفته میشود، اعضای بدنش به هشت بیمار اهدا شده است.
شماری از ایرانیان در وین به محل برگزاری مسابقه دوستانه ایران و سنگال رفتند و شعارهای اعتراضی دادند.
آنها همینطور بعضی از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران را به دلیل اینکه از اعتراضات سراسری ایران حمایت نکردند «بیغیرت خواندند» و شعار دادند «ملیپوش بیغیرت» نمیخوایم.
امیرعبداللهیان در مصاحبه با یک نشریه آمریکایی: زنها در ایران حجاب را آنطور که دلشان بخواهد رعایت میکنند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در مصاحبه با نشریه آمریکایی المانیتور گفت که در ایران، «دموکراسی کامل» برقرار است و زنها «حجاب را آنطور که دلشان بخواهد رعایت میکنند».
او از گزارشگر نشریه المانیتور دعوت کرد که به ایران سفر کند و گفت: «از شما دعوت میکنم یک سفر بیاید ایران و ببینید در خیابانهای تهران چه خبر است: آزادی بیان، مردمی که آزادند هر کاری میخواهند انجام بدهد.»
وزیر خارجه ایران گفت که گزارشگر المانیتور «تحت تاثیر دروغپردازیهای شبکههای اجتماعی» است و به همین دلیل هر چه او بگوید را باور نمیکند.
او افزود: «ولی من به شما میگویم که در ایران دموکراسی کامل وجود دارد. باید با چشم خودتان ببنید.»