از لحظهای که تایید شد جوانی به نام مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد و در کما «کشته شده»، تا زمانی که بیش از ۵۵ میلیون بار نام او در توییتر تکرار شد، چند روز بیشتر طول نکشید. موجی از خشم و عزاداری ایران را فرا گرفت طوری که در چند سال گذشته سابقه نداشت.
جمعه ۲۵ شهریور: با اعلام خبر جان باختن مهسا امینی اولین تجمعها اطراف بیمارستان کسری شکل میگرفت؛ بیمارستانی که مهسا را در حالت کما پذیرفته و آخرین نفسهایش را ثبت کرده بود. از شعارهای خشمگین مقابل بیمارستان و برخورد نیروهای امنیتی میشد حدس زد که روزهای ملتهبی در پیش است. مردم در مقابل بیمارستان گزارش دادند که شماری بازداشت شدهاند.
شنبه ۲۶ شهریور: مهسا امینی بامداد در گورستان آیچی سقز دفن شد. شهری که در آن به دنیا آمده بود. در گزارشها آمده بود که پدرش اجازه نداده شبانه دفن شود. شمار زیادی در گورستان شعار میدادند و زنان روسریهایشان را برداشته بودند.
با دفن مهسا امینی، زادگاهش آرام نگرفت. عده زیادی از زنان به خیابان آمدند و در فیلمها دیده میشد که مردم خشمگین به تصویر آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، سنگ پرتاب میکنند. شعار «زن، زندگی، آزادی» به سرعت در حال گسترش بود.
جمعه ۱ مهر ماه: در ادامه خط و نشان نیروهای نظامی ایران برای معترضان، ارتش ایران هم در بیانیهای اعلام کرد از پلیس «حمایت کامل» میکند.
تظاهرات ادامه داشت و معترضان در ستارخان تهران یکی از شعارهای جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸ را تکرار میکردند: «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه».
دانشگاهها در شهرهای شلوغ کلاسهای حضوری را تعطیل کردند و به دانشآموزان که باید مدرسه را شروع میکردند گفته شد هفته بعد سر کلاس بروند.
با گسترش ناآرامیها، شورایعالی امنیت ملی ایران به تمام نیروهای بسیج در ادارات دولتی و اصناف اعلام آمادهباش داد.
در یکی از ویدئوها که گفته میشود در تهران گرفته شده، فردی با لباس نظامی با دقت با سلاح خود که به نظر میآید کلاشنیکوف آکا-۷۴ است، معترضان را نشانه میگیرد.
ایلان ماسک در پاسخ به درخواستهای کاربران ایرانی درباره اینترنت ماهوارهای و بعد از لغو تحریمهای آمریکا اعلام کرد به ایران اینترنت ماهوارهای استارلینک میدهد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان