سخنان مجری مشهور فاکس‌نیوز، مبنی بر این‌که بریتانیایی‌ها هند را متمدن کردند اسباب خشم شد

هندی‌ها نظرات تاکر کارلسون مجری فاکس نیوز را نژادپرستانه خوانده‌اندبی بی سی: یک مجری سرشناس تلویزیون در آمریکا با گفتن این که بریتانیایی‌ها هند را متمدن کرده‌اند، خشم مردم هند را برانگیخته است.

تاکر کارلسون از شبکه فاکس نیوز ادعا کرد که هند پس از پایان حکومت بریتانیا هیچ‌گونه شگفتی معماری تولید نکرده است.

کارلسون این گفته را در جریان برنامه‌ای درباره ملکه الیزابت دوم که هفته گذشته در سن ۹۶ سالگی درگذشت، بیان کرد.

نظرات او توسط سیاستمداران، مفسران و کاربران شبکه‌های اجتماعی به عنوان نظراتی نژادپرستانه و ناآگاهانه مورد انتقاد قرار گرفته است.

 این گفته‌ها در زمانی اظهار شده‌اند که مرگ ملکه بحثی حساس در مورد گذشته استعماری امپراتوری بریتانیا را زنده کرده است.

در روزهای اخیر، تعدادی از نویسندگان و دانشگاهیان برجسته در سراسر جهان، از جمله در هند، نهاد سلطنت بریتانیا را مورد انتقاد قرار داده‌اند که به گفته آن‌ها، هنوز برای تحقیر و بی‌رحمیِ امپراتوری حساب پس نداده است.

آقای کارلسون برای کم‌اهمیت جلوه دادن این استدلال در برنامه هفته گذشته خود مدعی شد امپراتوری بریتانیا چیزی «بیشتر از فقط نسل کشی» بوده است.

او در کلیپی که از آن زمان در توییتر سر و صدا به پا کرده است، گفت: «کشورهای قوی بر کشورهای ضعیف تسلط پیدا می‌کنند. این روند تغییر نکرده است.»

این مجری افزود که برخلاف ایالات متحده، انگلیسی‌ها «مسئولیت استعماری خود را جدی گرفتند» و با «نجابتی که با هیچ امپراتوری در تاریخ بشریت قابل مقایسه نیست» بر جهان حکومت کردند.

او گفت: «وقتی انگلیسی‌ها از هند خارج شدند، تمدنی کامل، زبان، نظام حقوقی، مدارس، کلیساها و ساختمان‌های عمومی را پشت سر باقی گذاشتند که همه آن‌ها هنوز هم استفاده می‌شوند.» سپس این مجری سعی کرد با مثال زدن از «پایانه ویکتوریا» از موضع خود دفاع کند - یک سازه عظیم ویکتوریایی از سنگ‌ماسه زرد، گرانیت و بازالت آبی-خاکستری در شهر مومبای(بمبئی سابق) - که توسط بریتانیایی‌ها در سال ۱۸۸۷ ساخته شد و در سال ۲۰۱۶ به «پایانه چاتراپاتی شیواجی ماهاراج» تغییر نام داد.

آقای کارلسون گفت: «بعد از ۷۵ سال استقلال، آیا [هند] یک ساختمان به زیبایی ایستگاه قطار بمبئی که استعمارگران بریتانیا آن را ساخته بودند، ساخته است؟ نه متأسفانه نه، حتی یک ساختمان.»

اظهارات او خشم بسیاری را در هند برانگیخت، از جمله سیاستمداران ارشدی مانند ششی ثرور از حزب اصلی مخالف کنگره.

آقای ثرور با دو ایموجی خشمگین توییت کرد: « فکر می‌کنم توییتر وقتی نمی‌توانید با تسلط بر اعصابتان پاسخ دهید، باید گزینه‌ای برای (نشان دادن این خشم) داشته باشد.»

کاربر دیگری گفت که این ادعا را «خنده‌دار» می‌داند زیرا خیره‌کننده‌ترین ساختمان‌هایی را که در هند دیده است «بریتانیایی‌ها نساخته‌اند، بلکه خود هندی‌ها ساخته‌اند».

او افزود: «قبل از استعمار بود که آنها هنوز استطاعتش را داشتند ... استعمار هند را ویران کرد، آن را نساخت.»

مارتینا ناوراتیلووا، اسطوره تنیس نیز درباره این موضوع اظهار نظر کرد و گفت که «بی‌اطلاعی کامل» آقای کارلسون «از تاریخ بسیار حیرت آور» است.

او در توییتی نوشت: «نژادپرستی شما بیش از اندازه است و حماقت شما در این موضوع خاص در حد المپیک است!!!»

با این حال، روزنامه‌نگاری به نام بارکا دات گفت که درباره این جنجال اغراق شده است و آن را موردی از «وسواس بیهوده به شرق‌شناسی سفیدپوست‌ها» خواند.

او افزود: «از اینکه رسانه‌های هندی حاضرند این همه وقت صرف یک مجری آمریکایی کنند که اگر درباره کشورش نظری می‌‌دادی هیچ‌کس حتی باخبر نمی‌شد، متعجب شدم».
+20
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    SydneyWater - سیدنی، استرالیا
    خوب راست گفته، نظام طبقاتی هند کاستی ها، نجس ها…. اینا کجاش تمدن است…
    5
    24
    جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    SydneyWater - سیدنی، استرالیا
    عده ای فکر می‌کنند با نظریات نژاد پرستانه متمدن می‌شوند ولی فقط حماقت خود را نشان می‌دهند. هر کس به چک ملت توهین کند پیداست که آدم بی‌ریشه و بی بته ای است.
    21
    9
    جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    این مجری راست میگه ببین عربها را به چه جایگاهی رساندند با کشف نفت دروازه تمدن را به رویشان باز کردند همان عربهای ملخ خور دیروز وعرب امروز که در بهترین مدرسه هادرس میخوانند وزندگی آنجنانی دارند همه اینها مدیون تمدن وراه وروش غربیان بوده البته که هند هم بوسیله بریتانیا پا به عرصه تکنولوژی وپیشرفت روگذاشت ودر همه زمینها هندیان به درجات عالی رسیدند ومتمدن که اکنون شاهدش هستیم البته در اوایل استثمار هم شده اند که در آن زمانها سیاست گذاران در کنترول آن کشورها رسم ورسوم خودشان را داشتند.
    2
    19
    جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    SydneyWater - سیدنی، استرالیا
    ادوینو - گوالف، کانادا
    با درود، واقعا درست میفرمایید…
    2
    12
    جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    راست گفته است. اگر انگلیسی ها نبودند هندی ها بوی از تمدن نبرده بودند
    2
    9
    جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.