مصرف زیاد غذاهای فوقفرآوریشده، خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در مردان را افزایش میدهد
دویچه وله: تیمی به رهبری محققان دانشگاه تافتس و دانشگاه هاروارد از کشف ارتباط بین مصرف زیاد غذاهای فوقفرآوریشده و افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در مردان خبر دادهاند.
به گزارش مدیکالاکسپرس، در مطالعهای که ۳۱ اوت در نشریه پزشکی BMJ منتشر شد، محققان دریافتند که مردانی که میزان بالایی از غذاهای فوقفرآوریشده مصرف میکنند، ۲۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هستند.
بهگفته محققان، سرطان کولورکتال میتواند بیشترین تاثیر را از رژیم غذایی در مقایسه با سایر انواع سرطان بگیرد. گوشتهای فرآوریشده، که بیشتر آنها در گروه غذاهای فوقفرآوریشده قرار می گیرند، یک عامل خطر قوی برای سرطان روده بزرگ هستند. غذاهای فوقفرآوریشده همچنین دارای قندهای افزوده بالا و فیبر کم هستند که به افزایش وزن و چاقی کمک میکند. چاقی یک عامل خطر ثابت برای سرطان کولورکتال است.
این مطالعه ۲۵ ساله بر روی بیش از ۲۰۰ هزار داوطلب زن و مرد انجام شد و این ارتباط را البته در زنانی که مقادیر بیشتری از غذاهای فوقفرآوریشده مصرف میکردند، پیدا نکرد. تحقیقات بیشتر باید مشخص شود که آیا تفاوت جنسی واقعی در این ارتباط وجود دارد یا خیر. این تیم دریافتند که قویترین ارتباط بین سرطان روده بزرگ و غذاهای فوقفرآوریشده در بین مردان از مصرف گوشت، مرغ یا محصولات آماده بر پایه ماهی، سوسیس، بیکن، ژامبون و ... ناشی میشود.
این تیم همچنین دریافتند که مصرف بیشتر نوشیدنیهای شیرینشده با قند، با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان مرتبط است.
اگرچه غذاهای فوقفرآوریشده اغلب با کیفیت رژیم غذایی ضعیف مرتبط هستند، اما عواملی فراتر از کیفیت پایین غذاهای فوقفرآوریشده وجود دارد که بر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ تأثیر میگذارد.
بهگفته محققان، افزودنیهای غذایی در تغییر میکروبیوتای روده، افزایش التهاب و آلایندههایی که در طی فرآوری مواد غذایی ایجاد میشوند یا از بستهبندی مواد غذایی به بدن مهاجرت میکنند، همگی ممکن است باعث رشد سرطان شوند.
+7
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.