«سیلدرون» یا پهپاد دریایی آمریکا در دریای سرخ یورونیوز: طرح جدید پنتاگون برای توسعه یک شبکه پهپادی و تلفیق آن با هوش مصنوعی به منظور گشت زنی و نظارت بیشتر بر خلیج فارس لو رفت.
فرانسپرس با انتشار گزارشی در این خصوص ضمن اعلام این مطلب یادآور شد که برنامه توسعه قابلیتهای نظارتی در خلیج فارس توسط پهپادهای هوایی، سطحی و زیرآبی پنتاگون درپی توقیف اخیر قایقهای بدون سرنشین نیروی دریایی آمریکا از سوی نظامیان ایران فاش شده است.
به موجب این طرح که از یک سال پیش استارت خورده، تاکنون چندین نوع پهپاد دریایی سطحی یا «یواسوی» در آبهای اطراف شبه جزیره عربستان و خلیج فارس رها شدهاند تا از طریق آنها دادهها و تصاویری از شرایط منطقه جمعآوری و برای تجزیه و تحلیل به مراکز مختلف ارسال شوند.
جزئیات این برنامه که قرار بود به صورت محرمانه عملیاتی شود طی دو حادثه در اواخر اوت و اول سپتامبر و در پی توقیف سه فروند پهپاد دریایی اکتشافی نیروی دریایی آمریکا به طول هفت متر توسط کشتی و ناوشکنهای سپاه و نیروهای دریایی ایران افشا شد.
در نخستین حادثه شناور سپاه پاسداران ایران یکی از پهپادهای تجسسی و بدون سرنشین آمریکا را در خلیح فارس شناسایی و یدک کشی کرد اما به گزارش فرانسپرس پس از حضور یک قایق گشتی و هلیکوپتر آمریکایی در محل، آن را رها ساخت.
در حادثه دوم، یک ناوشکن ایرانی دو فروند پهپاد دریایی را در دریای سرخ توقیف کرد و آنها را تحت کنترل خود درآورد.
در این گزارش به نقل از ارتش ایالات متحده آمده است که حضور دو کشتی جنگی و هلیکوپتر آمریکایی ایرانیها را متقاعد کرد تا آنها را بازگردانند البته پس از برداشتن دوربینهای نصب شده روی پهپادهای دریایی.
مقامات نظامی ایران میگویند که این «یواسوی»ها در مسیرهای دریایی بینالمللی حرکت میکردند و برای «جلوگیری از بروز حوادث احتمالی» توقیف شده بودند؛ دلیلی که از سوی نیروی دریایی آمریکا رد شده است.
یک فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا در ستاد فرماندهی مرکزی ارتش این کشور در واکنش به حوادث یاد شده اقدامات ایران را «غیر موجه و مغایر با رفتار یک نیروی دریایی حرفهای» خوانده است.
دریاسالار برد کوپر در این زمینه تاکید کرد که نیروهای آمریکایی «به انجام عملیات هوایی و دریایی در هر جایی که قوانین بینالمللی اجازه دهد ادامه خواهد داد.»
پهپادهای «یواسوی» توسط گروه ویژه ۵۹ ناوگان پنجم آمریکا مستقر در بحرین هدایت و سازماندهی می شوند، این گروه سال گذشته برای انجام هماهنگیهای لازم جهت تلفیق سیستمهای شناور بدون سرنشین با هوش مصنوعی در جریان عملیات طراحی شده در خاورمیانه ایجاد شده بود.
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: پهپادهای هوابرد و زیردریایی به خوبی توسعه یافته و آزمایش خود را پس دادهاند اما پهپادهای دریایی سطحی جدید و در عین حال برای آینده ضروری هستند.
به گفته این فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا پهپادهای دریایی در خلیج فارس اطلاعاتی را برای «افزایش هوشیاری نسبت به پهنههای آبی اطراف و تقویت موقعیت بازدارندگی منطقهای» جمعآوری میکنند.
این در حالیست که به گزارش خبرگزاری فرانسه نظارت بر فعالیتهای دریایی ایران در خلیج فارس احتمالاً هدف اصلی راهاندازی این پروژه است.
در گزارش فرانسپرس آمده است که ایران نیز در منطقه اقدام به گشت زنی میکند و طی سالهای اخیر چندین کشتی تجاری خارجی را توقیف و اقدام به ایجاد مزاحمت برای ناوهای نیروی دریایی آمریکا در چندین رویارویی مختلف کرده است.
برنامه عملیات نظارتی پنتاگون با استفاده از پهپادهای دریایی سپتامبر سال گذشته اعلام شد و متعاقب آن ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در ماه فوریه مانورهایی را با حضور ۱۲ کشور و با بهره بردن از ۸۵ فروند شناور ترتیب داد.
پهپادهای دریایی آمریکا مجهز به پنلهای خورشیدی و حسگرهای مختلف هستند. «یو اس وی»ها همچنین دوربینهای متعددی را حمل میکنند و به گونهای طراحی شدهاند که میتوانند تا یک سال در دریا برای انتقال دادهها از طریق ماهواره شناور باشند.
+54
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۱
اخوند شیپیشو - اندیمشک، استرالیا
یعنی باید برید بوق بزنید که یک سری چولمن اینطوری ازتون اخاذی میکنن .
1
19
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.