العربیه: اخترشناسان اخیرا موفق شدند سیارهای با جرم حدود چهار برابر زمین در خارج از منظومه شمسی کشف کنند که هر یازده روز به دور خورشید خود، که کوتولهای قرمز در فاصله 37 سال نوری از زمین است، میچرخد.
این سیاره تازهکشفشده که Ross 508 b نامیده شده، در مدار بیضیشکل غیرمعمولی سیر میکند که باعث میشود گاهی درون و گاهی بیرون «منطقه قابل سکونت» اطراف ستاره خود قرار گیرد، که در نتیجه اقلیم این سیاره گاهی داغ و گاهی دیگر یخبندان است.
از آنجایی که کوتوله قرمز مذکور که Ross 508 نامیده شده اندازه نسبتاً کوچک و درخشندگی بسیار کمی دارد، منطقه قابل سکونتی که این ستاره برای سیاره خود ایجاد میکند، بسیار محدود و در نزدیکی ستاره است.
این باعث میشود سیاره از یک طرف با تغییرات شدید اقلیمی در طول دوره گردش خود به دور ستاره و همچنین با تشعشعات بسیار زیاد روبرو شود، که آن را به طور کامل غیرقابل سکونت میکند.
کوتولههای قرمز کوچکترین و خنکترین نوع ستارگان هستند، و در عین حال بیشترین تعداد ستارگان کیهان را تشکیل میدهند، بهطوری که سهچهارم ستارههای کهکشان راه شیری کوتولههای قرمز هستند.
با این وجود، از آنجایی که کوتولههای قرمز درخشندگی بسیار کمی دارند، این ستارهها را به آسانی نمیتوان مشاهده کرد. به این خاطر که دمای سطح کوتولههای قرمز معمولا کمتر از 4000 درجه سانتیگراد است، آنها تحت نور مرئی بسیار کمنور هستند.
بشر تاکنون توانسته بیش از 5000 سیاره در خارج از منظومه شمسی کشف کند. اخترشناسانی که به دنبال کشف اینگونه سیارات هستند میگویند که شناسایی عواملی که یک سیاره را قابل زیست یا غیرقابل زیست میکند، میتواند برای اخترزیستشناسان مهم باشد، چرا که با مطالعه این پدیدهها آنها میتوانند به چگونگی پیدایش حیات روی زمین و همچنین مکانهای دیگری که بهطور بالقوه امکان حفظ حیات را دارند، پی ببرند.
+7
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۵
ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان
تو این سیاره حیات یا حداقل اشپزخانه وجود داره یا نه؟راستی چرا تمام محققان دنبال حیات د سیارات دیگر میگردند چرا کسی دنبال اتاق خواب، حمام یا پشت بام نمیگرده،شاید اینطور سریعتر بتونن پیشرفت کنند
1
1
شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.