دویچه وله: با افزایش محدودیتها در اینترنت در ایران، بسیاری از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با "ویزای طلایی" یا از طریق "مهاجرت مجازی" ترجیح میدهند برای کشورهای عربی از جمله امارات کار کنند.
کاربران شبکههای اجتماعی در ایران، در ماههای اخیر بیش از پیش با محدودیتها و اختلالاتی در شبکه اینترنت و ورود به شبکههای اجتماعی روبرو بودهاند. محدودیتهای اعمال شده برای گوگل، اختلالات به وجود آمده در اینستاگرام ومسدود شدن پیامک کد تأیید تلگرام و سایر شبکههای اجتماعی توسط اپراتورهای ایران از جمله این انسدادها بودهاند.
کارشناسان فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیاری این محدودیتها را نشانه "اعمال چراغ خاموش فیلترینگ هوشمند" و در حقیقت اجرای "پنهانی" طرح موسوم به "صیانت" میدانند که برای ایجاد محدودیت بیشتر کاربران اینترنتی در ایران دنبال میشود.
در حالی که سیاستهای اعمال شده در ایران و دستمزد کم و افزایش هزینهها، روز به روز عرصه را بر صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، متخصصان و فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکتهای دانشبنیان تنگتر میکند، امارت در حال سرمایهگذاری گسترده در اقتصاد دیجتیال، انرژیهای تجدیدپذیر و هوش مصنوعی، به دنبال جذب متخصصان صنعت IT از ایران و کشورهای دیگر است. از "ویزای طلایی" تا "مهاجرت مجازی" امارات به عنوان یکی از نفتخیزترین کشورهای جهان، خلاء و محدودیتها و کاستیهای موجود در ایران در بخش پزشکی در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را به امکانی برای جذب نیروها در این عرصه برای خود تبدیل کرده است.
اعطای "ویزای طلایی" از سوی امارات به متخصصان و نخبگان آی تی را میتوان نمونهای از مشوقها برای مهاجرت از ایران به امارات دانست.
در همین حال عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا میگوید: «روند ثبت شرکت در امارات در سال اخیر توسط شهروندان ایرانی به شدت افزایش یافته است.»
تدبیر دیگر امارات برای جذب نیروی متخصص در بخش آی تی، امکان مهاجرت مجازی است. مهاجرت مجازی با کمک نوعی ویزای جدید کاری صورت میگیرد که امارات و برخی دیگر از کشورها اعطا میکنند که با برخورداری از آن، متخصصان از هرجای جهان بدون وابستگی مکانی، بتوانند برای شرکتهای بینالمللی کار کنند.
چندی پیش "بلومبرگ" نوشت، دبی میخواهد در چارچوب استراتژی جدید در ۵ سال آینده حدود ۴۰ هزار شغل مجازی ایجاد کند و به این ترتیب ۴ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی بیفزاید و به یکی از ۱۰ اقتصاد برتر جهان در حوزه متاورس تبدیل شود. یأس متخصصان جوان که چاره را در مهاجرت میبینند محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس "اتحادیه فناوران رایانه" تهران هم در گفتوگو با روزنامه شرق، "مشکلات متعدد شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات" را باعث مهاجرت فعالان این حوزه به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بهویژه امارات و قطر دانسته است.
رضا الفتنسب، عضو هیئتمدیره انجمن کسبوکارهای اینترنتی هم که چندی پیش از "اختلالات مشهود در اینستاگرام" خبر داده و از پیامدهای این اختلال در کسب و کارهای اینترنتی سخن گفته بود، در گفتوگو با شرق میگوید، «موج مهاجرت متخصصان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات پس از شدتگرفتن زمزمههای طرح صیانت تشدید شده است.»
به باور او محدودیتهای گسترده و ایجاد اختلال در اینترنت باعث شده که بسیاری از متخصصان جوان این صنعت از فعالیت در ایران مأیوس شوند.
در حالی که کشورهای وابسته به درآمد نفت و گاز مدتهاست در مسیر رهایی از این وابستگی به دنبال تنوع بخشیدن به درآمدهای ارزی خود در عرصه اقتصاد دیجیتال و جذب سرمایه برای آن دست به فعالیتهای گستردهای زدهاند، نیروی متخصص ایران در بخش آی تی هم مأیوس و نگران از محدودیتها و سیاستهای جمهوری اسلامی در این عرصه گویا تنها یک راه یافته و آن هم اینکه فرار را بر قرار ترجیح دهد.
+48
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۷
hassan1326 - تهران، ایران
ایرانیان در حمله اول اعراب ۱۴۰۰ سال قبل به هندوستان مهاجرت کرده بودنند ، ولی در حمله دوم اعراب در سال ۱۳۵۷ در تمام دنیا حتی در کشور های عربی هم پخش شدند.
8
26
دوشنبه ۰۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
hassan1326 - تهران، ایران
زدی تو خال! ✌️ اسلام مخالف توسعه زمینیست، چون به توسعه معاد دلبسته، اوهام خالص بی برو برگرد! 😖
2
17
دوشنبه ۰۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.