رادیو فردا: در حالی که اردشیر مطهری، نماینده مجلس، میگوید پرونده فولاد مبارکه اصفهان تنها «نوک کوه فساد» است، سازمان حسابرسی در بیانیهای موضوع فساد ۹۲ هزار میلیارد دلاری در این پرونده را «شیطنت تبلیغاتی» توصیف کرد.
در روزهای اخیر، نتایج گزارش ۳۰۰ صفحهای تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه در مجلس شورای اسلامی قرائت شد که از نزدیک به ۹۲ هزار میلیارد تومان تخلف در این شرکت خبر میداد.
در واکنش به این گزارش که بازتاب بسیار وسیعی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت، ابراهیم رئیسی ابتدا تاکید کرد که «تمام کسانی که تخلف آنها در فولاد مبارکه محرز شده از کار برکنار شوند»، اما بعد موضع دیگری اتخاذ کرد.
وی در جلسه روز چهارشنبه، دوم شهریور، هیئت دولت گفت: «نباید با انتشار برخی گزارشهای غیر مستند در رسانهها، مردم را نگران کرد» و «هرگونه سخن یا اقدامی که باعث ناامیدی و کاهش اعتماد مردم شود، خط قرمز دولت مردمی است.» سازمان حسابرسی نیز روز چهارشنبه در بیانیهای مدعی شد که موضوع فساد ۹۲ هزار میلیارد دلاری، «یک شیطنت تبلیغاتی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است».
این سازمان که مسئولیت حسابرسی و بازرسی قانونی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ را به عهده داشته، انتشار گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس درباره پرونده این شرکت را «غیر مجاز و ناپخته» عنوان کرده است.
در بیانیه این سازمان آمده که پس از انتشار این گزارش، «برداشت نادرست از این گزارش در فضای عمومی جامعه و ایجاد پرسش در بین کارشناسان در مورد نقش حسابرس و بازرس قانونی» شده است.
سازمان حسابرسی میافزاید: «در گزارش غیر رسمی منتشر شده از عنوان تخلف استفاده شده، در صورتی که در فضای عمومی جامعه از فساد و اختلاس صحبت میشود. برخی از این تخلفات... پر واضح است که هیچ سنخیتی با فساد و اختلاس ندارد.» در پایان این بیانیه تاکید شده که سازمان حسابرسی «تاکنون به موردی از تخلف توسط گروه رسیدگیکننده شرکت فولاد مبارکه اصفهان برخورد نکرده است.»
پس از انتشار این بیانیه و اظهارات ابراهیم رئیسی، لطفالله سیاهکلی، نایب رئیس هیئت تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان، اعلام کرد گزارش ۳۰۰ صفحهای «مورد تأیید ما نیست» و «مربوط به مدیریت قبلی فولاد مبارکه در دولت قبل است.»
حسن درویشیان، رئیس دفتر بازرسی ویژه و نماینده ویژه رئیس جمهور در موضوع فساد در فولاد مبارکه نیز گفت که پرونده تخلف فولاد مبارکه مربوط به «دولت قبل» است. وی در عین حال مدعی شد که ابراهیم رئیسی از زمان ریاستش بر قوه قضائیه «پیگیر» این فساد بوده است. علیاکبر علیزاده، نماینده دامغان، نیز مدعی شد که «رئیسی در دوره ریاستش بر قوه قضائیه، پرونده تخلفات فولاد مبارکه را پیگیری میکرد، اما روحانی با سوء استفاده از جایگاه ریاست جمهوری مانع از رسیدگی به پرونده متخلفان شد.»
پس از این اظهارات که با همراهی گسترده هواداران حاکمیت روبهرو شد، روابط عمومی دفتر حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران، ادعاها مبنی بر مخالفت او با برکناری مدیرعامل وقت شرکت فولاد مبارکه را تکذیب کرد.
در این اطلاعیه آمده بود: «ادعای مخالفت رئیسجمهور سابق با برکناری مدیرعامل وقت شرکت فولاد مبارکه که متاسفانه از سوی خبرگزاری دولت منتشر شده، کذب محض است.»
دفتر روحانی افزود: «اساسا هیچ دستوری مبنی بر عزل یا نصب مدیرعامل شرکتهای اقتصادی و یا مخالفت و موافقت با آن از سوی رئیس جمهور سابق و یا دفتر ریاستجمهوری صادر یا اعلام نشده است.»
بر اساس گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه که در مجلس قرائت شد، دستکم ۱۲۰۰ تخلف در فعالیتهای این شرکت در فاصله سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ کشف شده و این تخلفات ابعاد و زمینههای گستردهای از رانت و فساد تا هدیه و پرداخت پول بیرویه به نهادهای حکومتی، سپاه، دفاتر ائمه جمعه و رسانهها، و همچنین حیف و میل سرمایه و عقد قراردادی با بیش از رقم واقعی با یک شرکت چینی غیرمتخصص دارد.
روزنامه شرق در گزارشی نوشته گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه، «زوایای ناپیدای بسیاری دارد و با گذشت زمان و اظهارنظرهای مختلف در حال پیچیدهترشدن هم هست.»
این روزنامه اضافه کرد: «هنوز مشخص نیست حقیقت ماجرای فساد عظیم مالی در فولاد مبارکه چیست» و این پرونده در نهایت «چگونه بسته خواهد شد.»
+15
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
پرونده مبارزه با فساد را میدهند دست قالیباف که خودش ۸ میلیارد پرونده فساد دارد. گوشت را میدهند دست گربه و میگویند مواظب باش
0
11
پنجشنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۳
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
رئیسی در دوره ریاستش بر قوه قضائیه, قالیباف رئیس فعلی قوه مقننه و . این قوه موه چیه اینا از بلات کفر دزدی و کپی کردن گذاشتن روی سیستم متحجر اسلامی؟! شعار مرگ بر غرب یک طرف، از مزایای عدیده غرب را استفاده کردن از این سیستم ضد مردمی ج.ا.، طرف دگر! 😖 همانطور که نوشتی پرونده دزد کوچکتر رفته نزد بزرگ دزدان، که با رهبر هم از فامیل بودن به هم نزدیکترند، مانند بقیه مسئولان رده بالای نظام انسانستیز ج.ا. که همه یا با هم روی یک سفره مال مردم خوری دارند یا فک و فامیلند! 😖
0
6
پنجشنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن
چهل و سه سال فساد و فساد و فساد اولیش سال پنجاه و نُه ، تریلی هایی که شمش طلا رو به قصد انتقال به یکی از بنادر استان هرمزگان حمل میکردند که در مرز استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان و قبل از رسیدن به بندر توسط یکی از پاسگاه های ژاندارمری متوقف و ضبط شد که بعد از ساعاتی تریلی ها با بارشون آزاد شدند و به راهشون ادامه دادند. عین ژاندارمها از فرمانده بگیر تا درجه دار و سرباز در پاسگاه همگی دستگیر و کسی هم از سرنوشت هیچکدام از اون افراد با اطلاع نشد و وقتی گندش دراومد با یه ماستمالی احمقانه گفتند شمش طلایی در کار نبوده و همه بلوک بوده و این ترفند دشمن برای تشویش اذهان عمومیست ! تا امروز صدها اختلاس و دزدی و غارت ریز و درشت در این نظام مقدس اسلامی بوقوع پیوسته که همه و همه کار دشمن بوده و مسئولین محترم از رهبر چلاغ و الدنگ و خانواده مفتخور و بیت جنایتکارش گرفته تا مسئولین دون پایه ، همه دست و دل پاک و بیگناه و مُبرا از هر خطایی !!
0
6
پنجشنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
من معتقد بین اینها خوب وجود ندارد. از موسوی گرفته تا خاتمی شیخ خندان از زیبا کلام تا جبهه ملی. ۴۳ سال است. هشت سال اصلاح طلب هشت سال تندرو. خر همان خر است فقط پالان عوض شده. شما چی ؟
0
3
پنجشنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.