وزیر ارشاد از ممنوع الکار شدن هنرمندان معترض دفاع کرد

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی، از اقدام سازمان سینمایی ایران برای تهیه فهرست هنرمندان ممنوع‌شده از کار دفاع کرد و بار دیگر هنرمندان را تهدید کرد که اگر «خلاف منافع ملی کار کنند» یا علیه جمهوری اسلامی سخن بگویند، دچار ممنوعیت فعالیت هنری خواهند شد.

اسماعیلی شامگاه شنبه ۲۹ مرداد در یک برنامه زنده تلویزیونی حضور یافت و از کارنامه یکساله خود در وزارت ارشاد دفاع کرد.

او با اشاره به سیاست اخیر وزارت ارشاد درباره حضور فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌های خارجی گفت: «هیچ فیلمی بدون اجازه اکران در داخل اجازه نمایش در خارج از کشور را ندارد».

وزیر ارشاد افزود که این وزارتخانه پس از اعلام این سیاست، هدف «هجمه وسیعی» از سوی گروه‌های هنری قرار گرفت، اما او در مقابل این اعتراض‌ها «ایستاد».

وزیر ارشاد همچنین نسبت به نظارت بر رفتارها و گفتارهای هنرمندان ایرانی تأکید کرد و گفت این موضوع «اصلاً جای مسامحه نیست» و اگر قرار است به هنرمندی در این رابطه اجازه کار داده نشود، «حتماً اجازه کار نخواهیم داد».

این اظهارات در حالی است که به تازگی محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد از کار روی فهرستی از سینماگران ایران خبر داد که قرار است به‌‌ دلایل گوناگون از فعالیت در حوزه کاری خود منع شوند.

پس از فرو ریختن برج متروپل آبادان و اعتراض‌های مردمی پس از آن، بیش از ۱۷۰ سینماگر با امضای بیانیه‌ای با عنوان «تفنگت را زمین را بگذار» از همه افرادی که در یگان‌های نظامی «تبدیل به عامل سرکوب مردم شده‌اند» خواستند که «سلاح های خود را بر زمین گذاشته و به آغوش ملت بازگردند».

پس از انتشار این بیانیه بود که محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد، از امضاکنندگان بیانیه‌ بازداشت شدند و جعفر پناهی، دیگر فیلمساز امضاکننده، نیز بازداشت و برای گذراندن محکومیت قدیمی خود راهی زندان شد.
همچنین تأکید وزیر ارشاد بر ممنوعیت حضور فیلم‌های ایرانی در خارج بدون مجوز وزارت ارشاد، در حالی است که پیشتر فیلم «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی به دلیل حضور در جشنواره کن توقیف شده است.

در اطلاعیه سازمان سینمایی درباره توقیف این فیلم، اعمال نشدن سانسورهای مورد نظر این سازمان در نسخه نمایش داده شده در جشنواره کن و اصرار بر عدم اعمال این سانسورها از دلایل توقیف این فیلم دانسته شده است.

همچنین وزیر ارشاد دو ماه پیش، تهدید کرده بود که سینماگرانی که داخل ایران هستند و در ساخت فیلم سینمایی «عنکبوت مقدس» همکاری داشته‌اند «مجازات» خواهند شد.

«عنکبوت مقدس»، ساخته علی عباسی، روایتی سینمایی از قتل‌های زنجیره‌ای سعید حنایی در اواخر دهه ۷۰ در شهر مشهد به‌‌قصد «پاکسازی اسلامی جامعه» است؛ فیلمی که پس از نمایش در جشنواره کن فرانسه موجی از واکنش‌های منفی را در میان مقامات دولتی و حکومتی جمهوری اسلامی برانگیخت و آن را «توهین به مقدسات» خواندند.

اسماعیلی همچنین در گفت‌وگوی تلویزیونی شامگاه شنبه، بدون ذکر نام حسن روحانی، از اظهارات او مبنی بر این که «افراد را به زور نمی‌توان به بهشت برد»، انتقاد کرد.

وزیر ارشاد اضافه کرد دولت پیشین در حوزه فرهنگ «دچار انفعال» شده بود ولی اکنون «از نقطه انفعال و وادادگی که در برخی از حوزه‌ها بود، خارج شدیم.»

او «یکی از انفعالات در دولت قبل» را مربوط به شبکه نمایش خانگی دانست و گفت وضعیت این شبکه باید «اصلاح» شود.

در روزهای اخیر گزارش‌هایی از تلاش‌ها برای محدودتر کردن شبکه نمایش خانگی منتشر و نامه‌ای از سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) که زیر نظر صداوسیما فعالیت می‌کند، مبنی بر «صدور نامه تعلیق مجوز» برخی شبکه‌های نمایش خانگی از جمله فیلیمو و نماوا فاش شد.

با این حال، سعید مقیسه که ریاست ساترا را برعهده دارد، اعلام کرد هنوز تصمیم قطعی برای تعلیق مجوز این سامانه‌ها گرفته نشده است.
وزیر ارشاد دولت رئیسی می‌گوید ما موظف هستیم مردم را به زور به بهشت ببریم
+8
رأی دهید
-84

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    اکثر سلبریدی های ما که چاپلوس شما هستند برا چس مثقال درآمد یه عده هم بی خاصیت تشریف دارند و چندتا معترض هم که هر روز تهدید و احضار میشند پس .. زیادی نخور دزد مفتخور
    2
    21
    یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    واقع گرا - زوریخ، سوییس
    این برای کسانی است که می گن رای ندهید ، و یک شبه می خوان رژیم عوض کنند. همیشه باید بین بد و بدتر کسی را انتخاب کرد که زودتر به هدف برسیم.
    5
    5
    یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    واقع گرا - زوریخ، سوییس
    احتمالن هدف برای تو یک امر متعالی در جهت بهتر کردن پروسه‌ها و معضلات جامعه است که با بد در تناقض است، نمی‌توان بد را انتخاب کرد و خوب انتظار داشت. تا اینجا جمله دومت با شرط خوب بودن هدف بنوعی تناقض‌گویی‌ست. دومن رای‌گیری برای ج.ا. معنی بیعت می‌دهد و بیعت به معنای شناخت خلافت یا اینکه به منظور فرمانبرداری از کسی است. تا به امروز رای‌دادن چیزی جز تقویت سیستم دیکتاتوری اسلامی چیز دیگری را نتیجه نداده! سومن تحول یک شبه محال است بوقوع بپیوندد! این مهم، یعنی تحول برای فروپاشی ج.ا.، از ۴۳ سال پیش شروع شده و این اواخر شتاب بیشتری گرفته! ✌️
    0
    2
    دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۴:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.